Moordzaken oplossen in Het Zesde Zintuig – Plaats Delict

Opnieuw zijn er twaalf mensen gevonden met paranormale gaven. Beau van Erven Dorens test vanaf vanavond wie van deze twaalf mensen zijn zesde zintuig het beste heeft ontwikkeld. Jawel, Het Zesde Zintuig is terug op televisie. Maar het programma heeft opnieuw een metamorfose ondergaan.

De KRO bracht twee jaar terug Het Zesde Zintuig voor het eerst op tv. Een heel rustig programma met Karin de Groot, waarbij wekelijks iemand afviel. De KRO vond het uiteindelijk toch niet zo goed passen bij de katholieke levensovertuiging en zette Het Zesde Zintuig op straat. RTL was maar wat gretig om de show over te nemen, waar bij de KRO al wekelijks meer dan een miljoen kijkers op afstemden.

Bij RTL is het wel gewijzigd. Er zijn meer kandidaten die sneller afvallen in een soort poule-systeem. Bovendien is het programma veel sneller en drukker gemonteerd. Last but not least zorgt de bijdrage van Beau van Erven Dorens voor flink wat scepsis.

Maar nu gaat Het Zesde Zintuig dus weer op de schop. De verstoppertje-onderdelen zijn geschrapt, Het Zesde Zintuig gaat nu alleen nog terug naar plaats delicten. Daar mogen de kandidaten doorgeven wat ze van gene zijde ontvangen en vertellen wat er zich heeft afgespeeld op die plek.

Dit onderdeel was in de afgelopen reeks veruit het spraakmakendst. Aan de hand van verkregen informatie werd zelfs één moordzaak heropend. Verder was het soms griezelig te zien hoe dichtbij kandidaten de waarheid benaderden en met elke emoties dat ging gepaard.

Beau van Erven Dorens heeft zich in een interview al laten ontvallen dat er dit keer weer een kandidaat tussenzit die heel veel juiste dingen verteld. Belooft dus weer een spannend seizoen te worden!

Het Zesde Zintuig – Plaats Delict, 21.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Het Zesde Zintuig terug op plaats delict
- Tessa wint trieste finale Het Zesde Zintuig
- Beau tekent nieuw contract met RTL

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Moordzaken oplossen in Het Zesde Zintuig – Plaats Delict

  1. Mart

    Zit er weer klaar voor, erg goed programma. Zal niet bijzonder scoren denk ik, want het programma wat ervoor zit scoort niet zo denderend.
    Volgende week help mijn man heeft een hobby zal ook niet meer dan 550.000 kijkers trekken dus zesde zintuig krijgt hier last van. Met een goede lead-in scoort het makkelijk en miljoen nu vast niet meer dan 850.000

      /   Reply  / 
  2. RJ

    Ik ga zeker kijken, en ben blij dat die verstoppertje onderdelen eruit zijn, want dat sloeg meestal nergens op.

      /   Reply  / 
  3. Gor

    Erg leuk programma! En inderdaad… ook ik ben blij dat het nu alleen om de plaats delicten gaat !

      /   Reply  / 
  4. Sandra

    Jammer ik vindt het té heftig en té eng, helaas kijk ik dus niet. Maar ik vindt het wél jammer en zeker als Beau fan. Maar ik trek het wat angst betreft gewoon niet.

      /   Reply  / 
  5. michael

    in de nieuwe revu staat de top 25 van machtigste mensen in hilversum. Vera keur staat op 1, paul de leeuw staat erin, wendy van dijk, linda de mol, gerard joling, john de mol maar ook hoofd studio sport, rtl 4 en sbs 6.

      /   Reply  / 
  6. **Vincent**

    @ michael: Zet dan die hele lijst gewoon ff neer :D

      /   Reply  / 
  7. Helen

    Was een zeer boeiende en verrassende aflevering. Ga het wel volgen denk ik.

      /   Reply  / 
  8. Helen

    Trouwens 1.1 miljoen kijkers!

      /   Reply  / 
  9. Gewoon S

    Was spectaculair gisteren! Vond het erg leuk en interessant, vooral die grote meneer (peter geloof ik?) vertelde erg veel details!

      /   Reply  / 
  10. Libero

    Nabestaanden in amusementsprogramma over de paragnosten die spreken over de dood van hun bloedverwanten: dan geef ik Pietje 40 punten, Jantje 30 punten, Sjaak 15 punten en Trussje 5 punten want daar snapte ik niks van. Vervolgens met een cameraploeg en een ‘mpv’ op een afgedekt graf midden op een begraafplaats. Het is nog echt ook allemaal.
    De één zijn dood is de ander zijn brood gaat hier wel heel letterlijk op. Ongelooflijk dat de nabestaanden mee werken aan een spelvorm door punten te geven aan de beste paragnost. Ongehoord dat tv makers hen dit durven te vragen . Ik ben niet gauw kritisch over programmamakers maar hierover moet ik echt mijn afkeer kenbaar maken. Wat een stijlloos idee. Shame on you people!

    Libero

      /   Reply  / 
  11. Marian

    ik kijk graag naar programma’s als het zesde zintuig.wat mij steeds ergerd is dat er nog steeds teveel informatie wordt gegeven aan de pargnosten
    het moet zuiverder kunnen en moet zuiverder.
    als ik in een bos een kruis zie staan,gaat het 9 van de 10 keer om verkrachting en moord en bijna honder proces is het een meisje of vrouw. hoe je geen pargnost voor te zijn .
    volgende keer beter misschien?

      /   Reply  / 
  12. Marloes

    Ben het met Marian eens. schijnbaar wisten de paragnosten ook al dat het om Tanja Groen ging want Peter noemde die naam terwijl hij nog niet gevallen was, als dat bij voorbaat gezegd is vind ik het toch even minder, De meesten kennen die moord wel en kunnen zich ook nog een foto erbij voor de geest halen. Dan kom je dus al een heel eind.

      /   Reply  / 
  13. tiny volders

    vanavond weer een zesde zintuig plaats delict,
    het gaat over een moordzaak, er is een zusje en broer vemoord van eveline, ik ken eveline van op hyves, ik zou het erg vinden als zogenaamde paragnosten haar nog meer op een dwaalspoor brachten! dit vrouwtje heeft zoveel verdriet en boosheid in zich, dus als dit programma niet aleen draait om kijkcijfers,laat er dan oprecht hulp komen voor eveline.want dat is wat er echt moet gebeuren,hulp voor deze wanhopige vrouw!

      /   Reply  / 
  14. blackshadow

    volgens mij is er nooit bewijs voor geweest hoor dat ze is vermoord.
    ze kan nog steeds inleven zijn misschien is ze ontvoerd? daarom heb ik er een hyves voor opgezet

    jammer dit programma heb ik gemist

    De meesten kennen die moord wel en kunnen zich ook nog een foto erbij voor de geest halen. Dan kom je dus al een heel eind.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>