SBS na Wegmisbruikers met De Gevaarlijkste Wegen van NL

Schermafbeelding 2015-11-08 om 00.10.38Wegmisbruikers geldt als één van de meest kenmerkende SBS-programma’s. Toch loopt de serie al geruime tijd en ligt sleetsheid op de loer. Op de zondagavond introduceert SBS 6 dan ook een nieuw format over onze snelwegen: De Gevaarlijkste Wegen van Nederland. Wegmisbruikers-gezicht André van der Toorn brengt in kaart waar de onveiligste verkeerslocaties van ons land zijn.

In 2014 vielen er 570 verkeersdoden in Nederland. Bij 23 procent van die dodelijke ongevallen werd geen voorrang verleend. De Rijksweg A67 is een van de gevaarlijkste wegen van Nederland met dit jaar al meer dan vijftig ongelukken, soms met dodelijke afloop.

André brengt een bezoek aan deze locaties, om deze onder te loep te nemen. Aan de hand van verhalen van omwonenden, videomateriaal en dashcams wordt duidelijk hoe onveilig deze daadwerkelijk zijn. Slachtoffers van ongevallen en bezorgde omwonenden kaarten de gevaren in hun buurt aan. André zoekt samen met hen en de gemeentes en instanties naar oplossingen om Nederland veiliger te maken.

De Gevaarlijkste Wegen van Nederland, 20.30 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>