Peter R. de Vries onderzoekt moord op Tamara Wolvers

Peter R. de Vries Misdaadverslaggever staat vanavond stil bij de moord op Tamara Wolvers in Alphen aan den Rijn uit 2006. Tamara verblijft tijdelijk bij haar ouders als ze ‘s avonds laat in haar badjas de deur opent als er wordt aangebeld. Als ze een dag later niet op haar werk verschijnt, neemt de buurvrouw poolshoogte. Die treft Tamara aan in haar badjas, met een mes in haar borst, een plastic zak over haar hoofd die is vastgezet door een tie-wrap. Op het lichaam wordt DNA gevonden en ook een match, toch volgt er vrijspraak.
Een half jaar na de moord arresteert de politie haar ex-oom Jaco G. Er lijkt meer dan voldoende bewijs voor een veroordeling. Er wijzen DNA-sporen in zijn richting, er wordt een slipper gevonden van het merk dat hij een maand eerder kocht en zijn alibi is gammel. Juli 2008 eist de officier van justitie vijftien jaar cel tegen Jaco G. De rechtbank in Den Haag vonnist vrijspraak. En dus komt Jaco G. na anderhalf jaar voorlopige hechtenis weer vrij.

In de uitzending van zondag legt Peter R. de Vries beide meningen naast elkaar. Hij raadpleegt verder de Leidse hoogleraar professor Richard Gill, expert op het terrein van forensische statistieken. En dat leidt tot verrassende uitkomsten. Anders dan de rechtbank heeft gedaan, combineert Gill de verschillende DNA-sporen met elkaar. Hierdoor wordt de statistische kans dat Jaco G. de dader is spectaculair groter.

Peter R. de Vries Misdaadverslaggever, 21.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Nieuw seizoen Peter R. de Vries Misdaadverslaggever

1 Reacties // Reageer

One thought on “Peter R. de Vries onderzoekt moord op Tamara Wolvers

  1. Judy

    wat een justitiële blunder weer!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>