Vier nieuwe Amerikaanse hitseries bij Net 5, SBS 6 en Veronica

Ook in het nieuwe tv-seizoen kun je op de zenders van SBS Nederland kijken naar verschillende Amerikaanse hitseries. Titels als House, Grey’s Anatomy, Ugly Betty, NCIS, Private Practice en The Mentalist zijn gebleven (naast andere titels) maar er zijn per zender ook nieuwe series aangekocht. Zo komt Veronica met The Terminator: The Sarah Conor Chronicles en Under Belly, een serie gebaseerd op waargebeurde praktijken van de maffia in Australië. Ook Net 5 en SBS 6 hebben spannende series aangekocht.

SBS 6 komt in het nieuwe seizoen ook met Castle, van de makers van X Files en Prison Break. Castle gaat over schrijver Rick Castle die thriller-achtige misdaadromans schrijft. Hij heeft één doorgedraaide fan die de creatieve doch gruwelijke moorden naspeelt. Het onderzoeksteam schakelt Rick al snel in om te assisteren. Hij moet daarmee samenwerken met een knappe agente die altijd volgens het boekje werkt, terwijl Castle liever impulsief en niet altijd volgens de wet handelt.

NET 5 brengt dit najaar Fringe: de nieuwe bovennatuurlijke serie van de man achter Lost, J.J. Abrams. Het draait in Fringe om een tak van wetenschap die balanceert tussen het mogelijke en het onmogelijke, zoals telepathie, onzichtbaarheid en genetische mutatie. FBI-agente Olivia Dunham, de eigenaardige professor dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter vormen tegen wil en dank een trio dat belast wordt met het onderzoeken van vreemde zaken over de hele wereld. Fringe gaat van start met een extra lange pilotaflevering op zondag 13 september om 21.30 uur.

Check deze pagina voor alle berichten over de najaarspresentatie van SBS.

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Vier nieuwe Amerikaanse hitseries bij Net 5, SBS 6 en Veronica

  1. Lucy

    ^^
    Fringe lijkt me leuk..alleen niet echt een NET5 serie..:o

    Dollhouse moet op RTL 5 >;]

      /   Reply  / 
  2. Mark

    Fringe op NET5?
    SBS6 meer toch>

      /   Reply  / 
  3. Tino

    Oh my god. Fringe op Net5? Wat stom wat stom… Fringe is echt iets voor RTL5 of misschien zelfs RTL4.

    Nja, Fringe is ge-wel-dig. Echt, kan niet wachten tot in Amerika het tweede seizoen begint (17 september).

    Maar ik blijf het stom vinden dat RTL deze topserie niet heeft aangekocht.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Zo eenvoudig ligt het niet; SBS heeft deals met CBS, Warner Bros en Disney-ABC-ESPN Television, RTl alleen met 20th Century Fox en NBC Universal. RTL (of een publieke omroep) kan dus niet zomaar een serie aankopen bij één van de SBS-partijen.

        /   Reply  / 
  4. Lucy

    Ja echt hea..:P
    Maar RTL laat de laatste tijd wel vaak de series vliegeb, waardoor SBS ze koopt ;o

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>