Kijktip: Heerlijk nazomeren met De Spaanse Droom bij Net 5


Bij de najaarspresentatie van SBS vorige maand sprong er één Net 5-programma bij mij uit: De Spaanse Droom. Wat zag dat er waanzinnig mooi uit. Deels te danken aan het plaatsje Arcos de la Frontrera, gelegen op een berg, vaak overgoten door mooi weer. Het team heeft prachtige beelden geschoten en laat die afwisselen met de relaxte Spaanse cultuur. Het wordt de komende weken dus heerlijk nazomeren bij Net 5.

De Spaanse Droom is het vervolg op De Italiaanse Droom, dat begin 2008 bij de KRO was te zien. Met best wel wat succes – wekelijks meer dan een miljoen kijkers – maar toch ook wel wat minpunten. De voice-over van Frits Spits, de presentatie van Mirella van Markus en misschien toch ook wel de traagheid van die show.

Net 5 heeft dat prima weten op te pikken. Er zijn meer koppels aanwezig (ze beginnen er met 9 waarvan er na één aflevering nog 6 over zijn), presentator Art Rooijakkers heeft nu ook echt een rol en elke aflevering kent niet het vaste stramien uit de tijd bij de KRO van taalles, kookles, klusstress en de bijeenkomst van het geheime consilio, in dit geval een consejo. Het consejo bestaat uit enkele prominenten uit het dorp die over het lot van de kandidaten beslissen. Uiteraard blijft tot het laatste moment geheim wie er deel uitmaken van de geheime dorpsraad.

Verder is er briljant gecast. Tijdens een persviewing mocht ik het eerste uur al bekijken en dan springen vooral de moeder en dochter in het oog (met een typische laat-het-ons-maar-aanwaaien-mentaliteit) en de het vrolijke homostelletje. Ook een koppel dat kinderen achterlaat en natuurlijk veel figuren die verlekkerd kijken als de woorden tapas, Barcelona of sangria vallen.

De te verbouwen bed & breakfast is verder een reusachtig pand aan de Caja Martin Mortero 13. Op het moment van aankomst nog een wirwar aan kamers en gangetjes, aan het einde van het programma – als het goed is – een bed & breakfast om bij weg te dromen.

Bij De Italiaanse Droom bleek uiteindelijk dat het winnende koppel afzag van de koop van de bed & breakfast. Het Italiaanse dorpje Piticchio was toch wel erg klein en dat zou een onzeker bestaan opleveren. Producent Eyeworks heeft daarom nu een grotere plaats opgezocht, al is Arcos de la Frontrera nog altijd geen stad.

De prijs voor het winnende koppel blijft hetzelfde: ze winnen het recht om de bed & breakfast te kopen tegen de aanvankelijke kostprijs. De hele verbouwing wordt dus door Net 5 betaald, al zitten er natuurlijk wel heel veel eigen manuren in. Het winnende koppel mag het eerste halfjaar pachtvrij de boel runnen, om te kijken of er potentie inzit. Overigens gaan de deuren pas open na het einde van het programma. Eyeworks doet er alles aan om de winnaar geheim te houden.

Het miljoenenpubliek dat de KRO trok, zal Net 5 niet gaan halen vermoed ik. Neemt niet weg dat De Spaanse Droom een heerlijk programma belooft te worden. Met vanavond een dubbele aflevering om lekker in de stemming te komen. Absolute kijktip!

De Spaanse Droom, 20.30 uur, Net 5

Zie ook:
- Luc & Esther geven Spaanse Droom op om zwangerschap
- Art Rooijakkers presenteert De Spaanse Droom
- Net 5 met KRO’s De Italiaanse Droom aan de haal
- Eyeworks in nieuw seizoen bij alle tv-zenders

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kijktip: Heerlijk nazomeren met De Spaanse Droom bij Net 5

  1. Mart

    Vanavond voor mij eerst ‘t is hier weer fantastisch en daarna zal ik eens inschakelen op net5.Kan natuurlijk altijd de eerst aflvering terugkijken via programma gemist.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      eerste uur is vooral introductie van de kandidaten en het huis. Denk dat je op zich prima kan invallen in 2de uur.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>