Kijkcijfers zaterdag: Move Like Michael Jackson zakt ver weg

Het lijkt nu echt te zijn gebeurd met Move Like Michael Jackson, de SBS-zoektocht naar danstalent. Gisteren keken er nog maar 409 duizend mensen, de show kan de concurrentie duidelijk niet aan op de zaterdagavond. Ik vermoed dat SBS eerdaags bekendmaakt dat de volgende afleveringen op bijvoorbeeld donderdag worden vertoond en de zaterdag weer wordt gevuld met blockbusters. Op die manier kan SBS 6 zijn marktaandeel enigszins op peil houden.

Ik Hou van Holland is opnieuw de grote winnaar van de zaterdag met 1,9 miljoen kijkers. Wat Vindt Nederland sluit af met 1,4 miljoen kijkers. Paul de Leeuw herstelt iets met X de Leeuw en trekt 1,1 miljoen kijkers. Nederland 1 scoort verder met Kassa (1,5 miljoen) en Kinderen Geen Bezwaar (1,2 miljoen kijkers).

Daarentegen gaat het slecht met de dramaserie Deadline, die gisteren nog maar 528 duizend kijkers trok. Deadline haalde daarmee ook Raymann is Laat naar beneden, waar slechts 540 duizend mensen naar keken. De Surinaamse talkshowhost kwakkelt al tijden met zijn kijkcijfers.

Op Nederland 2 lijkt De Troon in een vrije val te zijn geraakt. Opnieuw haakten er 100 duizenden kijkers af. De serie trok gisteren nog 482 duizend kijkers. Twee weken terug begon de serie met bijna 1 miljoen kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Uri Geller en De Munk-soap krabbelen op
- Kijkcijfers zondag: Matige start Wipeout
- Kijkcijfers zaterdag: Meer kijkers voor Linda, minder voor Paul en Move Like Michael Jackson

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Move Like Michael Jackson zakt ver weg

  1. Cees

    Kijkcijfers zaterdag bedoel je denk :)

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Dit word wel heel sneu moet ik zeggen. Nog maar 400.000 kijkers, dat gun je geen 1 zender die een duur programma op de buis brengt.
    Heb weer genoten van ik hou van holland en wat vindt nederland.

      /   Reply  / 
  3. Mita

    haha..KGB was zó grappig!!

      /   Reply  / 
  4. Kees

    Tijd om heel SBS6 op te doeken en een nieuwe zender te lanceren met een serieuzer imago zonder pop ups met Gerard Joling en teksten over “programma’s waar heel Nederland over praat”. Het imago van campingzender krijgt SBS6 al helemaal niet meer kwijt en qua populariteit en kijkcijfers is het een aflopende zaak.

      /   Reply  / 
  5. luuk

    het zal echt wel weer goed komen de eene keer heeft rtl gewonne en de andere keer sbs , kijk maar naar vorig seisoen toen won sbs met popstars.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Maar toen was het verschil niet zo groot…nu zit IHVH rond de 2 miljoen kijkers en MLMJ rond de 500.000 kijkers. SBS valt door de mand….elk programma word in shownieuws gehypet en met pop ups in allerlei series. Als er op maandag een première van een film is zie je tijdens elke reclame blok weer dat er reclame voor de film word gemaakt. Werkelijk elke programma bij SBS word afgeteld….Alles wat er te zien van is zogenaamd spectaculair…spraakmakend en bovendien is alles een hit en is heel Nederland in de ban…nou ik zal je vertellen dat niet heel Nederland in de ban is van SBS. En over de presentatie duo’s nog niet gesproken. Vooral gerard joling maakt van elk programma de gerard show. Met zn ge oehoe en blijkbaar vinden mensen dat 1 keer leuk maar de kijkcijfers dalen elke week. En dan heb je nog PS…ik ben de tel ff kwijt..hoelang heeft dat niet geduurd? EN de NUG…er gebeurd altijd wel iets maar het is zo doorzichtig aan het worden. In plaats dat sbs de spanning van programma’s over bepaalde periodes verspreid gooien ze alles wat ze hebben in alle programma’s tegelijk. MLMJ en dat prinsen programma kunnen niet allebij 1,5 miljoen kijkers trekken. Probeer eerst maar met een goede vooravond te komen en dan 1 programma dat er boven uit gaat steken in plaats van al dat uitmelken.

        /   Reply  / 
  6. Henk

    Talpa had op de plaats van sbs moeten komen,
    en rtl 8, net 5 en veronica kunnen weg,
    en dan kunnen de programma’s van veronica die wel succesvol zijn naar rtl 7/rtl 5

      /   Reply  / 
  7. luuk

    ja waarom zou je veronica weg doen je kunt rtl7 beter weg doen dan veronica

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Rtl 7 heeft nog nieuws en sport
      maar wat ik dus bedoelde van die zenders 1 te maken bijv.

        /   Reply  / 
      1. luuk

        oke als je het zo ziet met het nieuws en het sport oke. maar ja dat zal nooit gebeuren

          /   Reply  / 
  8. 93

    Misschien eens tijd voor SBS om na te denken om LEUKE programma’s te maken zonder te veel poespas/reclame/overdreven gedoe.

      /   Reply  / 
  9. Nick

    Reken maar dat er crisis in de kamer is bij SBS!

      /   Reply  / 
  10. Paultje

    Er is sowieso teveel aanbod aan zenders dit moment, ik zeg dit vanaf het nieuwe tv-seizoen:
    - RTL8 programma’s naar RTL5.. RTL8 kanaal wordt lege kavel.
    - Veronica & Net5 samen tot 1 brede 24 uur doelgroepzender op het kanaal van Net5.
    - Disney XD & Disney Channel samen op het kanaal van Veronica.

      /   Reply  / 
    1. Chuck Bass

      Ze kunnen beter een zender van de Publieke Omroep zender schrappen waarom 3?

      2 moet genoeg zijn. Nederland 1 of Nederland 3 kan wel weg.

        /   Reply  / 
  11. evy

    DE TROON —> Sorry hoor! Dat acteerwerk kan echt niet! Dieptepunten zijn Bianca Krijgsman en Bracha van Doesburg. Beiden duidelijk op hun bekende naam en hoofd gecast. Vooral van Doesburg laat schools acteren zien met zwaaiende armpjes en een Goois accent. Echt vreselijk, ik ga niet meer kijken.

      /   Reply  / 
  12. Simon

    Dit verbaast me niets, de aandacht voor Whacko Jacko in het algemeen is al lang tanende….we hebben het hier niet over Elvis Presley die 32 jaar na zijn dood nog steeds de King is :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>