Nieuwe show Jack Spijkerman met ex-Lama’s: Echt Waar?!

“Jack Spijkerman is helemaal terug en daar ben ik blij om”, heeft RTL-programmabaas Erland Galjaard zich meermalen laten ontvallen. Afgelopen najaar durfde hij het aan om Wat Vindt Nederland te programmeren en dat groeide uit tot een succes met soms wel 1,4 miljoen kijkers. Spijkerman krijgt daarom een tweede kans aangeboden met de nieuwe show Echt Waar, vanaf 27 maart te zien op RTL 4. Spijkerman wordt hier opmerkelijk genoeg bijgestaan door ex-Lama’s Tijl Beckand en Ruben van der Meer.

Beckand heeft een contract bij de Avro en ook Van der Meer laat zich geregeld inhuren door die omroep. Tot op heden heeft Beckand nog niet echt een succesvolle Avro-titel gepresenteerd, blijkbaar mag hij dus een uitstapje maken naar het commerciële RTL.

In de nieuwe show laten Jack, Ruben en Tijl het publiek in de studio kiezen uit hun verhalen: wat is onzin en wat is Echt Waar?!, hoe bizar en ongelofelijk het ook klinkt. Onder de bezielende leiding van Jack krijgen Tijl en Ruben in verschillende rondes steeds prangende vragen, humoristische stellingen en triviale kwesties voorgelegd, waarvan een aantal ook van kijkers afkomstig is.

Waarom wordt de één bijvoorbeeld altijd gestoken door een mug en een ander nooit? Waar komt het gezegde ‘van twee walletjes eten’ vandaan? En is het waar dat er een Franse wet bestaat die bepaalt dat het boeren verboden is hun varken Napoleon te noemen? Op deze en andere vragen die knagen formuleren Tijl en Ruben ieder steeds een eigen antwoord en brengen dat zó gepassioneerd en overtuigend dat beide betogen even waarschijnlijk lijken. Of even onwaarschijnlijk, het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt.

Om de beurt proberen Tijl en Ruben de honderd publieksleden juist weg te spelen. Want voor de mensen die over weten te blijven, ligt er €10.000 euro klaar om te verdelen. Ruben en Tijl trekken dan ook – letterlijk en figuurlijk – alles uit de kast om de publieksleden continu op het verkeerde been te zetten: beeld- en geluidsfragmenten, decorstukken, verkleedpartijen, bekende special guests, deskundigen… zelfs Jack wordt af en toe voor hun karretje gespannen om het publiek een derde, even fantastisch verhaal voor te schotelen – en daarmee dus nóg meer verwarring te zaaien. Alles voor de winst… nou ja, en voor de lol natuurlijk!

Ik vermoed dat Wat Echt?! uit de koker van Talpa komt, waar Jack veel mee samenwerkt.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: NL 1 wint vooravond, RTL 4 op primetime
- Nieuwe afleveringen Wat Vindt Nederland
- Wat Vindt Nederland moet 1 miljoen kijkers scoren

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe show Jack Spijkerman met ex-Lama’s: Echt Waar?!

  1. Martijn

    Rtl gooit er de laatste dagen weer een hoop nieuwe titels tegenaan, leuk!
    Geweldig voor Jack dat hij weer succes heeft. Ik heb vaak getwijfeld aan zijn kwaliteit in de tijd van de vara en talpa.Vond eigenlijknet als bij Paul de Leeuw,dat hij er maar gewoon wat uitflapte en het leek of er totaal geen voorbereiding aan voorafging.Nu hij ‘wat vindt nederland’ heeft, blijkt hij wel degelijk een wat strakker programma naar zijn hand te kunnen zetten en er meer uit weet te halen dan het format werkelijk is. Ik ga dit nieuwe programma ook zeker kijken!

      /   Reply  / 
  2. Jeffrey

    Zozo, dat heeft Talpa (ofzo) goed afgekeken! Het is gewoon Echt Waar en Hoe? Zo!, maar dan wat minder wetenschappelijk…

      /   Reply  / 
  3. Ariane

    Tijl is toch in dienst van de Avro (alhoewel hij daar tot nu niet zo heel veel te doen heeft)?

      /   Reply  / 
  4. lisa

    lama’s forever !!!! love them

      /   Reply  / 
  5. marco

    Irene Moors heeft ook zo’n programma gehad.. Firma List en Bedrog..

      /   Reply  / 
  6. Jansen

    Kunnen die kolerekutkoppen allemaal niet oprotten? stelletje amateurs, en wij pikken die tv allemaal maar
    ook de publieke omroepen worden overspoeld door dit soort 2e rangs amateuristische mongolen.
    ZAT BEN IK ZE
    GEWONE TV AUB
    VAN EEN BEETJE NIVEAU!

      /   Reply  / 
  7. Ben Profijt

    Gisteren naar de eerste opnames geweest van dit programma.
    Was erg interessant en entertainend.
    Je leert achtergronden, bijvoorbeeld hoe bepaalde uitdrukkingen tot stand kwamen (waarom proosten we bijvoorbeeld) schokkende feitjes (waarbij bepaalde lichaamsdelen op de gril gaan) en met 2 ex-lama’s erbij valt er natuurlijk enorm veel te lachen.
    Special guest deze week was Mike de Boer, met de stelling of hij wel of niet een kind had als donorpapa.

    Het programma wordt inderdaad geproduceerd door Talpa, John de Mol was ook aanwezig en gaf tijdens een onderbreking nog een motiverende kneep in de schouder van Jack, zo te zien gaan ze goed met mekaar om en niet alleen op zakelijk gebied lol.

    Kan iedereen aanraden dit programma te gaan kijken, als publiek heb ik er in ieder geval veel plezier aan beleefd.

      /   Reply  / 
  8. joan

    omfg egt waar is geniaal love it !!!…!!!

      /   Reply  / 
  9. kane

    die jack spijkerman loopt aleen maafr te zeuren als ruben vd meer of tijl beckand iets te lang door gaan of als iets anders te lang door gaat begint hij gelijk te zeuren hij is gewoon een flikker
    m aar de rest is wel geweldig :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>