Aanrader: Courteney Cox in Cougar Town op Net 5

Eén van de leukste nieuwe series van dit tv-seizoen is Cougar Town. Courteney Cox vertolkt de hoofdrol van Jules Cobb, een gescheiden vrouw van middelbare leeftijd die de wereld van het daten vreemd is. Ze kijkt met lede ogen aan hoe mannen van haar leeftijd een jong scharreltje aan zich binden en heeft zich met haar lot verenigd, als een vriendin haar overhaalt dat ze best hetzelfde kan doen. Dan ontwaakt de poema in Jules: welkom in Cougar Town.

Courteney Cox kennen we allemaal nog als Monica uit Friends. Sindsdien heeft ze vele projecten aangenomen, waarbij haar Scream-trilogie toch wel de meest succesvolle was. De eerdere dramaserie Dirt werd na twee seizoenen de nek omgedraaid. Jammer, want ze is een goed actrice.

Maar met Cougar Town lacht het geluk haar weer toe. De serie ging afgelopen september in première op ABC en de kijkcijfers zijn behoorlijk. Al in oktober maakte ABC bekend graag een tweede seizoen af te nemen. Net 5 meldt over Cougar Town:

“Jules is een succesvolle makelaar in een kleine stad in Florida. Ze is onlangs gescheiden van Bobby, met wie ze de inmiddels 17-jarige zoon Travis kreeg. Jules heeft het gevoel dat ze niet alles uit het leven heeft gehaald wat erin zat. Ze kreeg al jong een relatie en is gestopt met haar studie toen ze in verwachting raakte. Uiteindelijk is Jules wel een eigen bedrijf gestart, maar ze wil de schade inhalen wat daten betreft. Daarbij stort ze zich als een poema op mannen die veel jonger zijn dan zijzelf.

Jules wordt in haar mannenjacht bijgestaan door haar vrolijke collega Laurie, die haar aanmoedigt vooral veel lol te hebben. Dit wekt jaloezie op bij Jules’ buurvrouw en beste vriendin Ellie. Ellie is gelukkig getrouwd met de goedmoedige Andy, die weer goed bevriend is met Jules’ ex-echtgenoot Bobby. De ambitieloze Bobby neemt tot afschuw van hun tienerzoon Travis een baan aan als tuinman op zijn middelbare school. Tot slot is er nog Grayson, een andere buurman van Jules, die ook net gescheiden is en helemaal los gaat met allerlei piepjonge vrouwen.

Behalve deze vaste cast, is ook Courteney’s oud-collega van Friends, Lisa Kudrow, te zien in Cougar Town. Lisa speelt de rol van de meedogenloze dermatoloog Amy Evans.”

Bekijk de trailer:

Cougar Town, 21.05 uur, Net 5

Zie ook:
- Net 5 haalt hitserie Cougar Town binnen
- Terug bij Net 5: brute dramaserie Dirt

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Aanrader: Courteney Cox in Cougar Town op Net 5

  1. NDK

    Hier kijk ik ook al een tijd naar uit..

      /   Reply  / 
  2. BART

    Ik heb de serie al gevolgd. De eerste afleveringen zijn erg goed, daarna verschuifd de focus naar de andere karakters waardoor het minder interessant wordt. Hoewel de serie al is aangekondigd voor een 2e seizoen, zijn de kijkcijfers flink gedaald.

      /   Reply  / 
    1. Shane

      Hmm.. ik vond juist de eerste afleveringen wel heel aardig, maar niet leuk genoeg om een heel seizoen lang naar te kijken, daarvoor was het teveel inhoudsloze grappen, en te weinig karakter. Ik was juist blij toen de focus van de serie verschoof van alleen Jules, naar de hele groep(Bobby, Ellie, Travis, Laurie, Andy, Grayson). Vanaf toen kreeg de serie veel meer inhoud, en ik vond de serie een stuk leuker worden vanaf toen!

        /   Reply  / 
  3. Lina

    Wisten jullie dat Harimauw het nederlandse/vlaamse woord is voor Cougar.

      /   Reply  / 
    1. RJ

      Stuur je dat dan gelijk even door naar Van Dale, want zij weten daar ook niets van.

        /   Reply  / 
      1. Pizaa

        Mischien is het zo’n nieuw woord dat er nog in moet komen…

          /   Reply  / 
        1. Vitjee

          Neuh hoor, het woord komt uit het Maleis, het betekend grote poes ofzo. Het valt onder straat taal, dat woord, dat gebruik je als een ouder meisje iets met een veel jongere jongen heeft.

          :P

            /   Reply  / 
  4. bart

    het nederlandse woord voor cougar is poema, alhoewel in deze context het vermoedelijk anders bedoeld wordt :)

    jou mooi woord levert weinig op via google.

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Ben normaal gesproken niet zo´n serie liefhebber, maar de eerste aflevering van deze serie is veelbelovend. Ik heb genoten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>