SBS bouwt vroege editie Shownieuws uit tot een uur

De vroege editie van SBS Shownieuws wordt spoedig uitgebouwd tot een uitzending van één uur. Dat zal de zender vanmiddag bekendmaken op zijn najaarspresentatie, kan Zappen.blog.nl als eerste melden. Al langere tijd bestaat er de wens om de vooravond te versterken en de directeuren denken dit te gaan bereiken met een langere Shownieuws.

Het is zeker niet de eerste keer dat de vroege editie op de schop gaat. Nog niet zo heel lang geleden waren er twee presentatoren die de babybezoekjes, verjaardagen en ‘dit-is-het-huis-van-de-c-ster-van-vandaag’ aan elkaar praatten. Daarna werd gekozen voor het behandelen van het actuele shownieuws voorzien van commentaar door een deskundige. Ook werden enkele nieuwe gezichten aangetrokken, zoals Evert Santegoeds en Sjimmy Bruijninckx. De kijkcijfers groeiden sindsdien tot maximaal zo’n 850 duizend.

Aan de uitbreiding moet wel een redactionele versterking voorafgaan. Want als ik Shownieuws nu kijk, is het nog te vaak volgend in plaats van leidend. Met het huidige halfuurtje is al het shownieuws van die dag echt wel behandeld, dus er moet meer eigen nieuws komen. Vorige maand dook overigens al het gerucht op dat Beau van Erven Dorens iets met Shownieuws gaat doen.

Onlangs werd al bekend dat SBS 6 ook het Belgische format Huizenjacht heeft aangekocht, wat bij de zuiderburen in de vooravond wordt uitgezonden. De precieze invulling van de nieuwe vooravond wordt vanmiddag bekendgemaakt op de najaarspresentatie. Voor snelle updates volg je me op Twitter.

Zie ook:
- Najaarspresentatie SBS, live updates via Twitter
- Beau van Erven Dorens naar SBS Shownieuws?
- SBS 6 haalt Belgisch Huizenjacht naar Nederland
- Topman wil vooravond SBS 6 aanpakken
- Kijkcijfers Shownieuws en Boulevard in de lift

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “SBS bouwt vroege editie Shownieuws uit tot een uur

  1. Remko

    Voorheen was het volgens mij ook al een uur maar dat werkte toen ook niet. Hoe dan ook blijft Shownieuws achter de feiten aanhobbelen. Boulevard blijft toch het nette en betere broertje

      /   Reply  / 
  2. Unknown

    als zij er crime,fashion etc er in proppen en komt met deskundige kun je ze niet meer serieus nemen

      /   Reply  / 
  3. Tim

    Dit hebben ze een paar jaar geleden ook gedaan.
    Alleen ze konden het niet vullen en hadden toen van die aankopen uit het buitenland.

      /   Reply  / 
  4. Joery

    En er komt nog een nieuwtje aan over Shownieuws ;)

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Dat is?

        /   Reply  / 
  5. stef

    ja boulevard is idd veel beter! en idd, alle dingen zijn al bekend gemaakt door bijv. boulevard als ik shownieuws ga kijken. niet een heel sterk programma. ik hoop dat het nu ook wat beter gaa worden.

      /   Reply  / 
  6. Marc

    In het begin duurde het natuurlijk ookal een uur maar dat was in een hele andere setting, toen was het namelijk nog slechter. Dit is gewoon RTL Boulevard kopieren waar ze al tijden mee bezig zijn met de ´deskundige´ etc etc etc

      /   Reply  / 
  7. Erwin

    Dan zal shownieuws wel tot kwart over acht duren ofzow. ze raken dan sowieso kijkers kwijt aan gtst.journaal en ze hebben nu al moeite om te vullen dus zal nog wat worden met uur.

      /   Reply  / 
  8. mj

    Haha ik zie Patty Brard al voor me.. een uur lang STAAN. Hebben geen eens geld voor stoelen ofzo?

      /   Reply  / 
  9. thom

    ik hoop dat vanaf nu elke vroege editie van ma t/m vr & de late editie van Shownieuws! nu Niet meer een half uur tezien zal zijn maar idd 1uur !!! ik vind het helemaal goed & strax plan en leuk als sbs6 dit defenitief voor altijd gaat doen!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>