Liesbeth van Dijk helpt Paranormale Kinderen bij SBS 6

Op televisie zagen we al heel wat mensen met een (vermeend) zesde zintuig voorbijkomen, maar zelden ging het om kinderen. Terwijl het zintuig daar juist vaker voorkomt dan bij volwassenen. Liesbeth van Dijk (bekend uit Het Zesde Zintuig van de KRO) helpt deze kinderen omgaan met hun gave in Paranormale Kinderen bij SBS 6. Tegelijkertijd wil ze het onderwerp uit de taboesfeer halen.

Van Dijk ontmoet in haar praktijk regelmatig kinderen die over uitzonderlijke gaven beschikken en die dingen kunnen die voor de buitenwereld als onmogelijk worden beschouwd. Zij praten bijvoorbeeld met overledenen en dieren of zien dingen die anderen niet zien.

Het zesde zintuig beheerst het leven van deze kinderen zo enorm dat zij en hun ouders vaak niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Liesbeth, die zelf ook van jongs af aan wist dat zij over een zesde zintuig beschikt, biedt de helpende hand. Op een integere manier laat Liesbeth de kinderen hun bijzondere gaven begrijpen en haalt ze hen uit hun isolement. Voor het eerst ontmoeten kinderen en hun ouders andere kinderen met dezelfde gave.

De toegenomen aandacht voor paranormale gaven in de samenleving is ook in het televisieaanbod terug te zien, maar nooit eerder was er aandacht voor de groep die hier het meest voor open staat: kinderen. Het is namelijk gebleken dat kinderen vaker paranormale ervaringen hebben dan volwassenen. Zonder dat er ook nog maar een seconde van is uitgezonden, deed het programma de afgelopen maanden al het nodige stof opwaaien in de pers. Straks kan Nederland zelf oordelen over het programma dat velen zal verbazen en verwonderen.

Paranormale Kinderen, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS 6 nog deze maand met Paranormale Kinderen
- SBS 6 in 2011 ook met ‘Help’-programma
- SBS haalt paranormaal programma Liesbeth van Dijk binnen
- Liesbeth (Het Zesde Zintuig) met paranormale tv-show voor kinderen

31 Reacties // Reageer

31 thoughts on “Liesbeth van Dijk helpt Paranormale Kinderen bij SBS 6

  1. JK

    Lijkt me dus niks. (maar we zullen zien)
    Scoort denk ik tussen de 750.000 en 850.000

      /   Reply  / 
  2. Linda

    Dit is het meest zieke concept ooit…

      /   Reply  / 
    1. Miep Meppen maar

      Kun je dat nou is verkleren, Linda?

        /   Reply  / 
  3. C

    Voorspelling:
    Paranormale Kinderen 950.000
    Groeten uit de Rimboe 1.000.000

      /   Reply  / 
  4. Casper

    Ik vind het niet normaal dat er gedaan wordt alsof Paranormale Kinderen bestaan.

      /   Reply  / 
  5. Den

    Lijkt me interessant en het is weereens wat anders :)

      /   Reply  / 
  6. Dom Blondjé

    Humm, uit alle macht proberen ouders hun kinderen in iets te laten geloven wat niet bestaat. Er worden zelfs televisieprogramma’s over gemaakt, en alles om kinderen te overtuigen van een paranormaal persoon op oudere leeftijd. Een persoon met paranormale gaven die precies ziet wat jij doet of gedaan hebt in je leven. Zelfs het Kabinet en andere hoogwaardigheidsbekleders doen er aan mee; de Burgemeester voorop! Waarom willen wij met z’n allen (98%) dat kinderen in het paranormale geloven en niet dat kinderen zelf ook van die paranormale gaven hebben waarmee ze de omgeving kunnen behoeden, waarschuwen of duiden over wat er speelt of speelde in verleden en toekomst.
    Waarom wel kinderen laten geloven in Sinterklaas en kinderen dan niet geloven in hun zelfde gaven van helderziendheid, helderhorendheid, helderdroomheid etc. net als die ouwe op zijn schimmel?
    Dit is pure discriminatie!!!

      /   Reply  / 
  7. Teun

    Lol,
    hiermee worden hooggevoelige kinderen bedoeld, verdiep je er eens in…

      /   Reply  / 
  8. stef

    Net gekeken…
    Echt supermooi programma!!

      /   Reply  / 
  9. JK

    Nou ik vind het niks.

      /   Reply  / 
  10. anoniem

    Ik vind hier niks aan, word heel veel in de mond gelegd en dat verhaal van Miranda klopt niet. Kelly is op dinsdagmorgen gevonden terwijl miranda het op woensdag vertelde, kon ze op tv gehoord hebben of op school en haar beschrijving klopt ook niet helemaal, zie volgende uitspraak http://www.blikopdewereld.nl/Ontwikkeling/index.php/rechtspraak/84-kinder-en-gezinsmoorden-in-nederland/980–moord-6-jarige-kelly-in-2006-dommelen-deel-1
    Dit zijn dezelfde mensen van het undercover progamma met die paardenhandelaar, als ze idd begaafd zouden zijn zoals moeder en dochter beweren waarom hadden ze dan niets door bij de pony of de verkoper.
    Dit is gewoon weer sensatietv zoals we gewend zijn van sbs6. Ik had als mijn kind dit was en dat ik al jaren wist dat mijn kind paranormaal begaafd was contact met de politie gezocht en niet zomaar naast me neergelegd. Maar ja het was al bekend voor dat miranda er mee kwam. ze zitten op dezelfde school waarschijnlijk zal ze daar iets opgevangen hebben.

      /   Reply  / 
    1. brammetje b

      Ik heb net doorgekregen dat jij, anoniem, hier veel reacties op gaat krijgen. En ik heb doorgekregen dat jij ook niet lang meer anoniem zult zijn.

        /   Reply  / 
      1. anoniem

        Hoi Brammetje B,

        het gaat me hier niet om de anonimiteit, ik zeg gewoon hoe ik erover denk en hoe de feiten onderuit kunnen gehaald worden door een klein beetje speurwerk op het internet, typ maar eens Kelly Dommelen 2006 en je krijgt zo de uitspraak in deze zaak. Als tv programma ben je ethisch verplicht om alle verhalen te checken en zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven. In dit programma zag ik andere dingen, tegenovergestelde dingen. Voor de opnames waren hadden ze al alles doorgesproken heb ik vernomen via goede bronnen dus dit klopt ook niet wat liesbeth zegt dat er nog geen contact was geweest.

          /   Reply  / 
        1. tvmaker

          Voor de opnames alle doorgesproken. Ja natuurlijk spreek je alles door met iedereen die meewerkt aan een programma. Je bespreekt de voorwaarden en condities, laat ze eventueel een quit-clame tekenen. Maar denkenken die goede bronnen van jou (waarschijnlijk de buurvrouw of buurman) nou echt dat er gesoufleerd wordt op zo’n set, en dat dan vooral de kinderen dan aan het acteren zijn op iets wat ze dan al ingefluisterd hebben gekregen? Ik denk dat die zogenaamde ‘goede bronnen’ van jou de Story of Privé is, aangevuld met wat fantasie en dit blog.
          Deze kinderen acteren niet. Deze kinderen spreken oprecht en de waarheid. Deze kinderen spreken uit zichzelf. Deze kinderen zijn oprecht.
          En of het werkelijkheid is of fantasie, dat maakt niet uit. Deze kinderen beleven dit in werkelijkheid en daarbij moet je ze helpen. helpen en niet dom gaan ontkennen, en vooral niet gaan zeggen dat het allemaal doorgestoken kaart is; want dat doe jij anoniem.

            /   Reply  / 
          1. anoniem

            hallo tvmaker,

            Als je zelf even wat research doet, ga je tegenstrijdige dingen vinden. Het kind is op een dinsdag om het leven gebracht en niet zoals Miranda zegt op woensdag, en de manier van ombrengen is ook niet zoals ze verteld. Dit bedoel ik met research doen, als je dan iets op tv toont moet het waarheidsgetrouw zijn. Je bent namelijk met kinderen bezig en hier in dit verhaal zelfs met een vermoord kind, hoe denk je dat de grootouders zich hierbij gaan voelen als de moord van hun kleinkind zo tentoon word gespreid met halve waarheden.

              /  
        2. tvmaker

          Dit is belachelijk. Het gaat er om hoe een kind (van toen 6 jaar) dit beleeft heeft en nog beleefd. Weet jij nog wat je 4 jaar terug op maandag 3 april om twee uur smiddags deed? Dat zou ik heel knap van jou vinden, en dan mag ik aannemen dat jij nu ietsje ouder bent dan tien jaar.
          Researge op de beleving van een klein kind van 4 jaar terug.BELACHELIJK!!!

            /   Reply  / 
          1. Tim

            Ja anoniempje, kun je trouwens ook effe zeggen welke dag het toen was op 3 april 2006. Ennuh geen research plegen hè!

              /  
  11. Thea Lequé

    Paranormale kinderen moet je niet voor de TV halen. Voor deze hooggevoelige kinderen is dit een zware belasting. Het gaat meer lijken op een show, sensatie, kijkcijfers. Dat dit medium deze kinderen wil helpen, heel goed, maar doe dat in stilte. Je zag hoe moeilijk die jongen het had met z’n oma en dan dat getrek aan dat kind. Het was toch al zo beladen voor hem en dan met die tv camera’s. Laat die kinderen toch met rust. Ouders sta dit niet toe dat uw kind aan zulk soort shows mee doet. Ik ben zelf ook paranormaal begaafd. Je hebt rust nodig. Het gaat echt de vorm van sensatie aannemen. Jammer, voor de kinderen. Misschien willen zij het ook niet. Het medium moest beter weten. Zeker niet een kind vasthouden, zijn energie pakken om een geest in de klas te zien en te ervaren.Als het medium sterk is kan ze ook zonder het kind de geest zien en contact met hem krijgen.Ik weet niet of ik nog wel kijken naar dit programma.
    De ouders zijn de enigen die het in het belang van het kind dit niet moeten toelaten.

      /   Reply  / 
  12. luuk

    heerlijk tv avondje gekeken op sbs ze kunnen het wel. net even op hyves geken en daar zie je in “waar nederland over praat” paranormale kinderen erg hoog staat wie weet ook hoge kijkcijfers

      /   Reply  / 
    1. JK

      Dat van hyves klopt nooit met de kijkcijfers. Keek daar ook wel eens, maar zegt niks.

        /   Reply  / 
  13. C

    Paranormale Kids en Groeten uitderimboe beide rond de miljoen!

      /   Reply  / 
  14. anoniem

    Als ouder zijnde zit er toch wel een grote steek bij je los als je je kind aan dit sensatie programma bloot stelt!!(en dan spreek ik me nog zachtjes uit)
    kinderen horen bescherming te krijgen tegen dit soort onzin programmas!
    KIJKCIJFERS daar gaat dit om, en ouders die hun kind hieraan bloot stellen mogen ze wat mij betrefd hun kind afnemen!

    Nooit nagedacht hoe een kind op school en op straat gepest gaat worden???

    Zoek naar echte hulp en betrek de kinderen NIET in de media!!
    Die alleen maar op geld en kijkcijfers belust zijn.

    Bah ik walg van dit soort programmas!!

      /   Reply  / 
  15. Bily

    @anoniem,
    En dat is een anonieme mening?

      /   Reply  / 
  16. edward

    moet anoniem wel gelijk geven vind niet dat parnomale kinderen niet op de buis moeten. Vind dat het binnen huis moet blijven kinderen zijn nog in groei . als ze ouder zijn kunnen ze er mee doen wat ze mee willen, maar nu dat gaat voor mij tever ik kijk er niet na

      /   Reply  / 
  17. Bily

    @edward,
    dat klopt ook inderdaad, maar vond het wel grappig dat zo’n uitgesproken mening anoniem geplaats word. (alhoewel, wij allen toch ook anoniem zijn op een bepaald niveau)

      /   Reply  / 
  18. anoniem

    het programma op zich vind ik wel redelijk,maar die vervelende en overheersende muziek op de achtergrond vind ik zeer IRRITANT

      /   Reply  / 
  19. Jan Pieter

    Het programma bekeken maar erg teleurgesteld. Niets van wat er beloofd is hebben ze waar kunnen maken.
    Kinderen werden niet geholpen maar gebruikt.
    Kinderen staan niet centraal maar medium Liesbeth.
    Kinderen worden niet gehoord maar woorden in de mond gelegd.
    Kinderen worden niet serieus genomen maar moeten zich eerst bewijzen zoals Juul. Dit zijn de woorden van Liesbeth; ïk wil even zien wat ze kan”.
    Verkeerde adviezen worden gegeven door Liesbeth zoals het reinigen van wonigen. De indruk die er gewekt wordt is dat het een simpele en geheel ongevaarlijke bezeigheid is.
    Kinderen zien meer dan medium Liesbeth maar ze moet ze wel begeleiden omdat ze met ze “mee kan kijken”.

    Liesbeth heeft duidelijk geen klik met kinderen en dat is duidelijk te zien. Ze zou een goede voice over zijn maar in beeld met kinderen geeft ze geen integer gevoel.

    Haar ogen zeggen andere dingen dan de woorden die ze uitspreekt wat verwarring schept, waardoor er een onprettig gevoel ontstaat.

    Geen succes het programma.

      /   Reply  / 
    1. Para

      Cynisme is de stem van het onvermogen, de verbittering zelf die spreekt.

        /   Reply  / 
  20. Jan Pieter

    @ Para De waarheid kan hard zijn als je leven door een roze bril bekijkt

      /   Reply  / 
  21. pietro

    lekker doorzappen
    op deze website moet je vooral niet te lang blijven hangen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>