Vuurzee, Grote Woonwens en Blootgewoon op MipTV

Aankomend weekend barst de MipTV los in Cannes, een tweejaarlijkse televisiebeurs waar zenderbazen, producenten en mediajournalisten samenkomen en hun programmaschema’s vullen. Voor de Nederlandse tv-makers een ideaal moment om te shoppen maar ook om te verkopen. Formathandelaar Absolutely Independent heeft heel wat Nederlandse formats die in het afgelopen seizoen voor het eerst hier te zien waren, meegenomen om op de MipTV in de etalage te zetten. Daaronder bevinden zich Vuurzee (Vara), 40 Dagen Zonder Jou (EO), De Grote Woonwens (RTL) en Alles Draait om Geld (Vara).

Absolutely Independent beschikt over een uitstekend netwerk en loopt vaak voorop in tv-trends, doordat de Nederlandse markt vrij progressief is. Nederland behoort tot de top 3 wereldspelers als het op tv maken aankomt, alleen zijn hier veel kleine producenten die het ontberen aan contacten voor internationale expansie. Zij kunnen aankloppen bij Absolutely om de belangen over de grens te behartigen.

De Nederlandse formats die Absolutely meeneemt: 40 Dagen Zonder Jou (EO), Vuurzee (Vara), Blootgewoon (KRO), Alles Draait Om Geld (Vara), De Grote Woonwens (RTL), Vermist (Tros), Het Familiediner (EO), The Phone (Avro/RTL), Spoorloos (KRO), Zo Vader Zo Puberzoon (NCRV), Metropolis (VPRO), Achter de Voordeur (NCRV), De Kist (EO).

Veel van bovenstaande formats zijn al eens of vaker verkocht aan een buitenlandse zender. Dè hit van de afgelopen maanden was Spoorloos, wat vooral lastig was om na te maken door het wereldwijde netwerk van researchers. Spoorloos is onder andere verkocht aan Amerika en Australië.

Zie ook:
- Idols voor voetbaltalent en Cowboy with the Stars op MipTV
- NCRV’s Achter de Voordeur hit in buitenland
- Spoorloos verkocht aan Engeland, Vermist in etalage
- Korenslag, De Zingende Zaak, Het Familiediner en Spoorloos hits in buitenland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vuurzee, Grote Woonwens en Blootgewoon op MipTV

  1. Chiel

    Blootgewoon is van Éen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>