Toekomstplannen Paul Römer nog ongewis

Paul Römer zegt nog geen idee te hebben wat hij in de toekomst wil gaan doen. De tv-maker kondigde gisteren zijn vertrek bij Endemol aan. “Ik mag een tijdje niet bij een productiebedrijf werken, dat is logisch. Ik ga kijken wat ik echt wil doen, dat duurt een tijdje”, vertelt hij in De Wereld Draait Door. Römer sluit niet uit dat hij uiteindelijk weer met John de Mol gaat samenwerken bij Talpa.

Samen met John de Mol maakte hij de internationale uitrol van Big Brother mee, dat Endemol tot een wereldspeler van formaat maakte. “Dat heeft wel bijgedragen aan een verandering in de maatschappij. En Big Brother is het begin van een tv-stroming geweest waar nu nog steeds formats uit rollen. Het meest recente voorbeeld daarvan is Oh Oh Cherso, waar ik met verbijstering en plezier naar keek de eerste twee afleveringen. De derde keer hoeft niet meer want dan wordt het te veel van hetzelfde.”

Römer zegt ‘strontjaloers’ te zijn op het succes dat The Voice of Holland nu heeft in Nederland. “Ik denk echt dat The Voice een wereldhit gaat worden, dat het in heel veel landen gaat lopen. Maar het is ook de eerste wereldhit van John sinds heel lang, dat geeft aan hoe moeilijk het is om iets goeds en nieuws te bedenken.”

Het laatste dat Römer voor Endemol zal doen, is het lanceren van de nieuwe realityshow Zoom op de Mipcom volgende maand in Cannes. Het is een programma waarin permanent vijf personen op lokatie worden gevolgd in een reality-serie. De kijker kan niet stemmen op zijn favoriet, maar het afvalproces gebeurt aan de hand van een zogeheten social communication index (sci). Oftewel: hoe vaak wordt op er sociale media gesproken over een persoon? Wie onder een kritieke grens komt, moet Zoom verlaten. “Ik denk wel dat John de Mol hier heel jaloers op is”, aldus Römer.

Zie ook:
- Paul Römer vertrekt bij Endemol
- John de Mol denkt The Voice snel aan buitenland te slijten
- Paul Römer (Endemol): Mip TV 2010 geen opwindend jaar
- John de Mol: Talpa groeit waar anderen stilstaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>