Idols voor voetbaltalent en Cowboy with the Stars op MipTV

Over twee weken vindt de jaarlijkse MipTV plaats, een beurs in Cannes waar producenten en zenderbazen wereldwijd goede zaken doen. Het is dus ook de plaats waar tv-zenders leuke shows binnenhalen voor de najaarsprogrammering. Onder andere Eyeworks en Endemol hebben een stand op de MipTV waar ze hun nieuwste formats tonen. Daar zitten dit jaar onder andere Football’s Next Star (Idols voor voetballers) en Celebrity Cattle Race (Cowboytje spelen met de sterren) bij.

Hieronder een overzichtje van enkele etalage-formats van de Nederlandse producenten Endemol en Eyeworks:

Football’s Next Star (Endemol)
Al te zien in Engeland: uit duizenden aanmeldingen zijn nog 12 Britse jongens over die strijden om een voetbalcontract bij Internazionale of Italy.

The Age Game (Endemol)
Kandidaten moeten de leeftijd raden van allerhande zaken; mensen maar ook dieren, uitvindingen, steden en gebeurtenissen.

101 Ways to Leave a Gameshow (Endemol)
Kandidaten krijgen meerkeuzevragen waarbij slechts één fout antwoord zit. Wie op spectaculaire wijze de show verlaat (levende kanonskogels, bungeekoorden, door het ijs zakken, et cetera) weet dat hij of zij een verkeerd antwoord heeft weggestreept.

XXS (Endemol)
Gezinnen moeten allerlei huishoudelijke klusjes doen. Alle huisraad is alleen 10x groter dan gebruikelijk. Dat maakt de afwas, stofzuigen of de ramen lappen opeens tot een inspannende – zo niet onmogelijke – klus.

Heads or Tails (Eyeworks)
Spannend programma dat draait om één kandidaat die door goede keuzes te maken een grote geldprijs kan winnen. Zoals elk succesvol programma heeft ook Heads or Tails een helder uitgangspunt, het antwoord op de vraag: Kop…of munt?

Celebrity Cattle Race (Eyeworks)
Laat zich het beste vertalen als Cowboytje Spelen met de Sterren. Stadse bekendheden moeten opeens het harde boerenleven in.

The Line-Up (Eyeworks)
Opnieuw een spelletje met subculturen en voordelen. Kandidaten moeten inschatten welke groep mensen (bouwvakkers, leraren, gothics, etc) een vraag niet kunnen beantwoorden, puur op basis van de vooroordelen die bij de groep hoort.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Idols voor voetbaltalent en Cowboy with the Stars op MipTV

  1. Martijn

    “The line up” klinkt als “weten zij veel” dat al loopt bij de Avro.

      /   Reply  / 
  2. Vincent

    Klopt dat was ook van Eyeworks…

      /   Reply  / 
  3. Zo

    Ziet er allemaal een beetje bagger uit…maar ja niet alles kan van het niveau IHVH zijn

      /   Reply  / 
  4. Topmodel

    Leuke progjes, aangezien ik van afvalraces hou. Die xxs lijkt me niets. Is het huis supergroot, dan heeft men denk ik wel hulp. 101 ways to leave a gameshow lijkt me ook grappig. Zo lang ze de vaart er maar inzetten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>