Nederland 3 krijgt op donderdagen sneak preview

Nederland 3 krijgt een sneak preview, zo kon Zappen al eerder melden. Netmanager Roek Lips heeft op de tv-beurs MipTV in Cannes onthuld dat de donderdag van Nederland 3 daarvoor wordt ingeruimd. Vanaf komende herfst is er zendtijd beschikbaar waarbij het ook voor de kijker een volslagen verrassing is, wat hij of zij te zien krijgt.

De donderdagavond van Nederland 3 kent nu nog titels als Keuringsdienst van Waarde, het comedy-blokje van de Vara en series als Spooks en Suburban Shoutout.

Het idee voor een sneak preview-tijdslot is ontstaan naar aanleiding van het TV Lab. Nu is er nog weinig ruimte voor experiment in de blokkenschema’s van de publieke omroepen, Lips hoopt dat zo te bevorderen.

Lips:: “Televisie is niet langer eenrichtingsverkeer. Het kijkerspanel van TVLab heeft laten zien dat kijkers graag echt betrokken willen zijn bij de programmering van Nederland 3 en dat hun mening van toegevoegde waarde kan zijn bij de ontwikkeling van de zender en de programmering. De rol van sociale netwerken als bijvoorbeeld Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter wordt daarbij steeds belangrijker.”

Recensenten van TV Lab kunnen de sneak preview-programma’s vanaf een dag van te voren bekijken op internet. Zij kunnen bij geslaagde pilot-uitzendingen dan een buzz creëren via internet, zodat er op de donderdag wel belangstelling is voor het programma dat dus niet in de tv-gids staat vermeld.

Zie ook:
- Nederland 3 voert sneak preview-tijdslot in
- Nog 10 kijkersformats in de race voor TV Lab
- TV Lab naar Canada, Oostenrijk, Scandinavië en Zwitserland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederland 3 krijgt op donderdagen sneak preview

  1. Jur

    Tof idee!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>