Tooske Ragas: The Sing-Off verdient miljoenenpubliek

SBS 6 gaat het weer proberen met amusement op de zaterdagavond. Over drie dagen is de eerste aflevering van de a capella zangwedstrijd The Sing-Off te zien op de zender, gepresenteerd door Tooske Ragas en Danny de Munk. Aan een concrete kijkcijferverwachting durft niemand zich te wagen op de perspresentatie. “Maar zien is geloven”, meent Ragas. Ze vindt dat het programma meer dan een miljoen kijkers verdient.

Bij de presentatie zijn nog geen beelden uit de eerste show te zien, wel wat promofilmpjes van de tien acts die meedoen. Tooske, Danny en de jury benadrukken dat het in The Sing-Off gaat om kwaliteit. Ook wordt de kijker niet meegenomen in het selectieproces met auditierondes, de lat ligt voor de kijker dus meteen hoog. Eigenlijk net als bij The Voice of Holland.

“Ik vind het levensgevaarlijk om voorspellingen te doen”, ontwijkt Tooske in eerste instantie de vraag over hoe succesvol The Sing-Off moet worden. “Het is net als bij een voetbalwedstrijd; ook al heb je het beste team, je weet niet of je wint. Wat ik wèl kan zeggen: ik voel van alles bubbelen bij dit programma. Iedereen die iets meekrijgt is enthousiast. ‘Wat is dit goed, wat is dit leuk, wat is dit aanstekelijk’, zeggen ze. Het zou zomaar kunnen betekenen dàt, maar het hoeft niet.”

De presentatrice vindt The Sing-Off ‘onwaarschijnlijk aanstekelijk’. “Het is een dusdanig geweldig programma, dat het zeker wel tussen de 1 en 1,5 miljoen kijkers verdient. Maar 800 duizend kijkers is ook al mooi. Ik hoop dat iedereen het voelt. Het is verslavend. Als je het één keer ziet, wil je meer.”

Agendatechnisch wordt The Sing-Off op maandagavond opgenomen en op zaterdag uitgezonden. Het uitlekken van de uitslag lijkt daardoor onvermijdelijk. Tooske: “Het zou leuk zijn als het geheim blijft, maar ik weet niet of dat kan in deze tijd. Maar zelfs dan; je wilt toch weten hoe het zo ver heeft kunnen komen.” SBS 6 bekijkt nog of de finale wel live kan worden uitgezonden.

De zender zelf zet overigens iets voorzichtiger in qua kijkcijfers. Ook wanneer er zaterdag 600 duizend kijkers voor de buis zitten, grofweg net zoveel als afgelopen zaterdag bij de familiefilm Madagascar 2, is er al sprake van tevredenheid.

Zie ook:
- SBS 6 heeft jury The Sing-Off compleet
- Danny de Munk: Stemkunstenaars onderscheiden Sing-Off
- Danny de Munk presenteert met Tooske Ragas The Sing-Off (video)
- SBS 6 strikt Danny de Munk als presentator

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Tooske Ragas: The Sing-Off verdient miljoenenpubliek

  1. Jeroen

    Kortom: tevreden met 600 kijkers? Indekken alvast? Zullen de adverteerders leuk vinden.

      /   Reply  / 
  2. !#Michael#!

    “De zender zelf zet overigens iets voorzichtiger in qua kijkcijfers. Ook wanneer er zaterdag 600 duizend kijkers voor de buis zitten, grofweg net zoveel als afgelopen zaterdag bij de familiefilm Madagascar 2, is er al sprake van tevredenheid.”

    Yeah Right!! En ik vreet me pet op!! :lol: Ze dekken zich alleen maar in uit angst voor een flop!! Als ze nu zeggen 1.2mln kijkers, en het zijn er maar 800dznd dan is het ‘geflopt’ volgens de bladen…

    Maar als ze zegggen 600dznd is ook al mooi (iets wat niemand in het vak zal geloven!) en het zijn er 800dznd dan is het een hitje in de bladen… Logisch dat ze zich in dekken gezien de line up van mega flops het laatste jaar, maar wel heel erg doorzichtig!

      /   Reply  / 
  3. Laus

    Dus er wordt niet gebruik gemaakt van televoting?

      /   Reply  / 
  4. Steffan

    De autotune druipt van die commercials af. Het concept is leuk maar ik denk dat het teveel van hetzelfde is om steeds acappela te zingen ..

      /   Reply  / 
  5. Daan

    SBS is zijn branie helemaal verloren dit jaar. 600000 kijkers voor een show is niet iets om tevreden mee te zijn, puur indekken.
    Show an sich is wellicht best leuk voor een keer, maar wordt volgens mij op den duur een beetje saai (zelfde principe). Daarbij is de concurrentie op Ned1 en RTL4 op de zaterdag best stevig.

      /   Reply  / 
  6. Anoniem

    “Agendatechnisch wordt The Sing-Off op maandagavond opgenomen en op zaterdag uitgezonden.”
    Kan ze ervan verzekeren dat ´t uitlekt, was bij The Voice of Holland exact hetzelfde, werd een bepaalde uitzending ook eerder opgenomen, lekte ook uit. Zakt het programma direct.

    Is er dan ook geen sprake van televoting?

      /   Reply  / 
    1. Philip

      heb gehoord dat als je het uit laat lekken een boete van 20.000 euro krijgt dus ik zou het niet zo snel uit laten lekken..
      Volgens mij is er geen televoting als ik het zo hoor!
      Dat is voor mij weer een pluspunt want ik hou helemaal niet van dat gesmeek om te bellen!

        /   Reply  / 
  7. Charlotte

    Ik heb bijna alle afleveringen van de Engelse versie gezien en in het begin was ik niet heel erg onder de indruk tot ik een paar (3 geloof ik) zag die ik écht goed vond, ik ga het zeker kijken, maar of ik het de hele avond volhoud weet ik niet, ik moet eerst een beetje wennen aan de NL-versie denk ik.
    En of het nou bij SBS is of niet, de show is geweldig dus ik denk niet dat het zo slecht kan worden dat ik niet meer wil kijken.

      /   Reply  / 
  8. Martijn

    Geen eens live??????? Als het agendatechnisch niet kan, laat het dan door iemand anders presenteren lijkt mij zo, of zend het gewoon uit op maandag, de enige 2 opties.

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Weekend Miljonairs is wel live!

        /   Reply  / 
      1. Nick

        Weekend Miljonairs is NIET live. Ik weet niet hoe je aan deze onzin komt, maar alles wordt opgenomen.

          /   Reply  / 
  9. jolanda

    Ik ga zeker kijken naar the sing off. Dit lijkt me nou een keer een andersoortige talentenjacht met echt talent. Alleen maar je stem gebruiken is gewoon heel erg bijzonder. als ik de promotie op televisie zie zijn het hele leuke groepen.

      /   Reply  / 
  10. Situation

    “Tooske, Danny en de jury benadrukken dat het in The Sing-Off gaat om kwaliteit. Ook wordt de kijker niet meegenomen in het selectieproces met auditierondes, de lat ligt voor de kijker dus meteen hoog. Eigenlijk net als bij The Voice of Holland.”

    Lekker origineel weer hoor daar bij SBS als RTL4 zich niet meer op kwaliteit bij zo’n talentjacht ging richten hadden ze dat bij SBS ook niet gedaan stelletje naapers.

      /   Reply  / 
  11. rene

    concept programma is leuk maar Tooske en haar overdreven flauwe grapjesssss, Danny moet het nog leren maar van haar gaan mijn nekharen recht overeind staan…. Braak

    Danny aardige kerel maar ook hier niet echt op zijn plek( mijn mening).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>