Finale The Voice of Holland; wat gebeurt er vanavond?

Sinds half september is er naar toe gewerkt: de grote finale van The Voice of Holland. Gezien de enorme populariteit van de auditieshow moeten de kijkcijfers vanavond de 3 miljoen ruim kunnen passeren. Dat is zorg voor morgenochtend, eerst nog de finaleshow zelf. Wat staat er vanavond allemaal te gebeuren? We hebben alle gegevens op dit moment bekend op een rijtje gezet. Het meest spraakmakend lijken de duetten te gaan worden: Kim de Boer met Adele, Trijntje Oosterhuis met Pearl Jozefzoon en Marco Borsato beleeft een rendez-vous met Leonie Meijer.

Alleen van Ben Saunders is niet 100 procent zeker met wie hij een duet zingt, al lijkt dit Duffy te gaan worden. Zij is ook een internationale topartiest die (opnieuw) langskomt in het RTL 4-programma. Ook Bruno Mars is gestrikt, hij verzorgt de opening met zijn huidige single Grenade. Onduidelijk is of hij dit solo doet of vergezeld van de vier finalisten.

Het optreden met de internationale artiesten is een punt van ‘zware onderhandeling’, zo meldt RTL. Begrijpelijk, want die buitenlandse acts kennen The Voice of Holland niet – noch de kandidaten. Dan is het nog al wat om toe te geven aan duet dat door professionele camera’s wordt geregistreerd en vereeuwigd wordt op internet. Vaak wordt het definitieve akkoord pas bij de repetities gegeven, als de kat even uit de boom is gekeken.

De kandidaten zingen dus elk een duet met een gevestigde naam. Ook zingen ze de eigen singles. Voor Ben Saunders is dat Kill for a Broken Heart, dat vanmiddag vermoedelijk op 1 binnenkomt in de Single Top 100. Kim de Boer zingt Change, Leonie Meijer doet Lost in Yesterday en Pearl Jozefzoon mag haar single You Must Really Love Me ten gehore brengen. Elke gedownloade single telt als 2 stemmen.

Dan is er nog een derde nummer dat wordt gezongen. Mogelijk gaat het hier om ‘het meest geslaagde liedje uit de afgelopen reeks’ of een compleet nieuw ingestudeerd nummer.

Aan het einde van de liveshow valt één kandidaat af. In het eerste blok van de resultshow valt er nog iemand af. Vervolgens blijven er twee acts over voor wie nog één keer gestemd kan worden, waarna de winnaar van The Voice of Holland 2010/11 wordt uitgeroepen.

The Voice of Holland, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Duffy, Adele, Bruno Mars, Marco en Trijntje in finale TVOH
- RTL: The Voice of Holland groter succes dan Idols I
- Finale The Voice of Holland met Ben, Kim, Leonie en Pearl
- NLpop: The Voice of Holland-singles domineren iTunes Chart
- Martijn Krabbé: The Voice of Holland nog niet beslist
- John de Mol geniet meer van succes The Voice of Holland
- John de Mol: Networks in Amerika vochten om The Voice
- NBC brengt The Voice of America in voorjaar 2011 op tv

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Finale The Voice of Holland; wat gebeurt er vanavond?

  1. Pingback: TVOH: Ben Saunders kan finale alleen nog maar verliezen | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>