Finale The Voice of Holland met Ben, Kim, Leonie en Pearl

Nou, nou, nou! De halve finale van The Voice of Holland was een typische halve finale van een talentenjacht. Iets met 200 sms’jes per seconde die er binnen komen, overbelaste servers voor de website, tussenstanden waarbij je je afvraagt of deze echt zijn of bedoeld zijn om het publiek nog meer stemgeld uit de zak te kloppen en superlatieven waar je eng van wordt. Afgaande op het jurycommentaar was iedereen vanavond een winnaar (tot de resultshow, waar een gemeen fel oordeel klonk). En inderdaad, ik heb acht mensen heel goed zien zingen. Maar als je heel eerlijk kijkt, stonden er drie artiesten: Ben Saunders, Kim de Boer en Esther Nijhove. De laatste is gestrand in deze halve finale, de andere twee ontmoeten vrijdag Leonie Meijer en Pearl Jozefzoon in de finale.

Stemverdeling
In al hun wijsheid hebben de makers besloten dat zowel het publiek als de coaches elk 100 punten hadden te verdelen over hun twee protégés. In theorie kon een coach zijn keuze afdwingen door de één 100 en de ander 0 punten te geven, maar dat gebeurde niet. Dan ruïneer je ook meteen de carrière van de afvaller en dat zal geen van de coaches zich over het hart hebben kunnen verkrijgen.

VanVelzen zwalkt
Toch zijn er wel een aantal opmerkelijke motivaties gedaan. VanVelzen sprak bij de exit van Lenny Keylard vorige week nog de woorden dat die er toch wel zou komen en Esther een programma als The Voice harder nodig had. Die uitspraak zou deze week opnieuw van toepassing kunnen zijn, want Ben gaat sowieso een aantal hits scoren en ìs al een idool. In de tussenstanden lag Esther telkens voor – tot haar eigen ongeloof – maar uiteindelijk kreeg Ben toch een overtuigende meerderheid van de stemmen.

Vraag je het mij persoonlijk, dan had ik Esther liever zien doorgaan. Niet dat ik Ben slecht vind, ik prijs hem zelfs om zijn gewaagde keuze Ben l’Oncle Soul te zingen met een nummer dat vrijwel niemand kent. Bovendien een eigentijds nummer, een verademing na al die belegen songs van de afgelopen weken. En Ben stond er ook echt, een artiest die de show maakte. Maar ik denk dat Ben een kortere houdbaarheidsdatum heeft dan Esther, een zangeres die zo naturel zingt – en overtuigend. Zoals zij het duet As met Ben zong, onvoorstelbaar goed! Ik ben er van overtuigd dat we van Esther nog heel veel plezier gaan beleven in de muziek.

Pearl boven Jennifer
Ook bij Nick & Simon was de uiteindelijke keuze spannend. Velen trekken het kriebelige stemmetje van Jennifer Ewbank niet, maar ze heeft wel een sound die je meteen herkent. En ze heeft muzikaliteit. Dat terwijl Pearl mijns inziens ook een lange carrière tegemoet kan gaan, maar dan eerder in de musicalhoek. Dus waar kies je dan voor; iemand met veel talenten maar in een niche-hoek, of iemand die misschien niet in de muziekwereld groot wordt maar wel in musicalland? Het dubbeltje viel uiteindelijk op zijn kant bij Pearl Jozefzoon, die volgende week dus ook in de finale staat.

Shary-An nog niet klaar
Bij de andere twee coaches was het minder spannend. Kim de Boer wist telkens een nummer zich toe te eigenen, hoe uitgekauwd het liedje ook. Shary-An is een schat van een meisje, maar heeft waarschijnlijk twee jaar te vroeg aan een talentenjacht meegedaan. Ze is er nog niet klaar voor op dit moment, hoe ontzettend cool ik haar ook vind. Angela Groothuizen fluisterde bij haar afscheid toe ‘zeker een plaat te zullen maken’ met Shary-An. Ik hoop dat die belofte wordt ingelost.

Jeroen van der Boom kon kiezen voor de enthousiaste maar ook snel tevreden Anne Hoogendoorn en het meisje dat het zelf nog niet gelooft maar wel heel talentvol is: Leonie Meijer. Al loop je met Leonie ook het risico ‘een tweede Ilse deLange’ in de markt te zetten terwijl de eerste nog lang niet is uitgerangeerd. Persoonlijk zie ik in Leonie ook een heel goede zangeres, maar (nog lang) geen artiest.

Meer dan stem alleen
Nu weet ik dat het programma The Voice of Holland heet en de kwaliteit van de stem en de zang was vaak ook doorslaggevend bij de blinde audities. Maar nu lijkt het doel toch te zijn een kandidaat te laten winnen die een duurzame carrière in de muziek tegemoet gaat. En dan komt er meer bij kijken dan een onderscheidend stemmetje.

Je zou zeggen dat Ben Saunders de finale niet meer kan verliezen, na zijn verpletterende eerste auditie en de favorietenrol die hij daarna met verve heeft gedragen. Dat moet heel moeilijk zijn geweest, maar Ben heeft nergens echt een uitglijder gemaakt; in tegendeel, hij ontwikkelde zich en doet dat nog steeds. En toch zie ik in Kim de Boer een geduchte concurrent voor hem. Ik vind het spannend en ook onvoorspelbaar.

Zie ook:
- Alle TVOH-berichten
- NLpop: The Voice of Holland-singles domineren iTunes Chart
- ‘The Voice of Holland strikt naast Adele ook Bruno Mars’
- Kijkcijfers vrijdag: TVOH zelfs ‘s nachts boven 2,5 miljoen
- Halve finale TVOH: Ben, Kim, Jennifer en Leonie door?
- Video: Eerste promo X Factor 2011
- Adele in finale The Voice of Holland
- Finalisten TVOH zingen vrijdag single in Resultshow
- Peter van der Hurk: Ben Saunders wint The Voice of Holland

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Finale The Voice of Holland met Ben, Kim, Leonie en Pearl

  1. Beau

    Pearl Jozefzoon geen artiest? Laat me niet lachen!

      /   Reply  / 
  2. bart

    Toch beklijft het programma me sinds de live shows niet. Ik denk dat het vooral te maken heeft met veel te veel deelnemers in de liveshows. Zo bouw je nooit een band met een van de deelnemers op.

    Zie je volgens mij ook in de kijkcijfers. Die blijven behoorlijk hangen tussen de 2,5 en 3 miljoen. Echt groeien doen ze niet. (zal vast deze en volgende week wel gebeuren, maar de live shows scoorde gezien de voorrondes redelijk, maar niet echt exceptioneel).

      /   Reply  / 
    1. Maria

      Noem mij eens een programma dat hogere cijfers scoort?

        /   Reply  / 
  3. Martijn

    Leonie is ook wel ontzettend populair dus dat sluit ik ook niet uit!

      /   Reply  / 
  4. Bart

    @herman. Bijna ben ik het met je eens………
    Esther had door gemoeten t.o.v Ben. Ze is gewoon beter. We hebben het over the voice…Kim is ook fantastisch! Maar …dat is Pearl geen artieste ziet snap ik oprecht niet….
    Pear heebft voor mij het totaal plaatje en is voor mij d winnaar.

      /   Reply  / 
  5. Bart

    Bart,

    Weer een goede reden dat je weer van die posters op je kamer kan hangen en verder kan g….n

      /   Reply  / 
  6. Juize

    Van mij had Esther ook door gemoeten! Wat raar dat ze bij de tussenstand ook voor Ben stond, maar uiteindelijk verloor ze het dik qua telefoonstemmen. Misschien ben ik de enige, maar ik vind Ben dus helemaal niks.

    Leonie vind ik een aparte verschijning en doet me een beetje denken aan de artiest Judith (You). Dit is pas een vernieuwend geluid en iets wat we nog niet kennen. Herman zegt dat Jennifer goed te herkennen is, maar dat is Leonie toch ook?

    En dan Pearl, hoezo geen ster? Pearl is DE Alexandra Burke van Nederland en de beste zangeres van TVOH.

    Kim is wel oke, maar doet me eigenlijk weinig.

    Mijn top 4:

    1: PEARL!
    2: Leonie
    3: Kim
    4: Ben

    P.s.: Viel het iedereen op dat de 4 singles helemaal niet zo zuiver werden gezongen?

      /   Reply  / 
  7. Amanda

    Pearl is wel een ster, maar voor in de musical wereld! Leonie zingt prachtig, maar vind ik er niet uitzien als een popstar!

      /   Reply  / 
    1. Maria

      Popstars is een ander programma! Dat komt vanavond!

        /   Reply  / 
  8. kokkie75

    ben niet met je eens ik denk juist dat ben het gaat maken. veral in amerika want hij heeft een apart uitelijk en stem is geweldig kijk naar de meeste amerikaanse zangers die juist heel erg beroemd zijn maar wel juist aparte uitelijk hebben

      /   Reply  / 
  9. Nicole

    Dat wij als kijker elke keer weer bedonderd worden dat wist ik allang. Maar dat ze dar bij Rtl de kandidaten zelf ook nog voorliegen gaat mij echt te ver!!! 2 zogenaamde tussenstanden. 2 keer werd Esther genoemd die op dat moment dan door zou gaan. En wat zie je bij de uiteindelijke uitslag!!! Ben heeft al die tijd bij de Smsjes ook een straatlengte voorspong gehad op Esther. Die meid hebben ze in de waan gelaten dat ze misschien Ben wel kon verslaan! Waarom roepen dat Esther voor staat terwijl achteraf bleek dat dat dus helemaal niet het geval was! HOEZO BEDROG! Alles om kijkers vast te houden he. Daar ging het ze om. Mensen dachten wat is dit, Esther misschien door en Ben niet?? Ik blijf kijken. En dat is precies wat Rtl wilde. Triest dat ze Esther daar voor gebruikt hebben. Ze was gister trouwens ook veel beter dan Ben maar dat telt niet he. Commercie en populariteit gaat hier ook weer winnen dan de stem! En dat heet dan the Voice of Holland. Kan je dus totaal niet serieus nemen! Ben staat nu alweer op 1 in Itunes. Rtl wist dat dat zou gaan gebeuren dus verzinnen ze er snel even bij dat de downloads ook meetellen. Zo zijn ze helemaal zeker dat Ben gaat winnen. Valt helemaal niet op hoor. Dat gepush om Ben te laten winnen!!! Dat bedrog naar de kijkers toe. Angela die op het laatst nog haar punten gaat veranderen. Hoe bedoel je de kijkers bepaald wie wint.Er staat vanaf de eerste afevering al vast dat Ben moet winnen.

    En Kokkie…..geen enkele nederlandse artiest maakt het in Amerika. Nederland doet niks aan promotie in het buitenland! Dat moet je zo langzamerhand ook wel weten. Ben gaat hier een paar leuke singletjes uitbrengen en dan zijn we hem en zn broer( die natuurlijk Popstars gaat winnen, Sbs kennende ) alweer vergeten.

      /   Reply  / 
    1. Topmodel

      Dat gevoel had ik ook, toen ik hoorde dat Esther voor stond. Ik wist dat ze niet zou winnen van Ben. Esther gaf mij gisteren kippevel. Zo erg dat ik er hoofdpijn van kreeg en ook nog eens tranen in mijn ogen. Esther was zonder twijfel de beste van gisteravond. Vorige week deed ze ook de opening en niemand na haar was zo goed als zij is. Ik kreeg net als jou het gevoel dat ze de voorsprong van Esther misbruikt hebben om zoveel mogelijk stemmen voor Ben te krijgen (en dan laat ik achterwege dat ik eigenlijk denk dat de tussenstanden wel klopten maar de uitslag niet). Beetje jammer van rtl dat ze Ben gehypt hebben, alleen al daarom kunnen ze zo vlak voor de finale niet meer van hem af (maar aan de andere kant Joan en Sarina hadden ook een favorieten rol). Ik vind Ben zeker een goede artiest, maar vind Esther beter. Ze heeft een grotere groei gemaakt, ik heb haar nooit betrapt op een uitglijer en ik denk dat vrouwen een net iets grotere push moeten krijgen, als je denkt aan soppende, sorry ik bedoel stemmende tienermeisjes (ik moet dan altijd denken aan men2b die uiteindelijk won maar dat raffish een groter succes had).

        /   Reply  / 
      1. Maria

        Rtl is een commercieel bedrijf dus dat ze geld proberen te verdienen lijkt mij niet meer dan logisch! Dat mensen gestimuleerd worden om te bellen en dus geld uit te geven ook. Je hoeft er niet aan mee te doen! Dat Ben de finale plaats zou verdienen is ook logisch. Natuurlijk is het concept zo gekozen dat de jury een vinger in de pap blijft houden. Ben heeft zijn waarde bewezen en is iemand waarmee geld verdiend kan worden. Esther is een fantastische zangeres en een hele leuke meid. Die komt er heus wel. Ernst Lamberts van de musicals heeft al te kennen gegeven dat hij haar graag in een musical wil. Het programma “The voice of Holland” is een prachtige springplank voor nieuw talent. Natuurlijk heeft een ieder zijn voorkeuren. Maar een ieder krijgt zijn kansen! De toekomst zal leren wie die kansen grijpen!

          /   Reply  / 
        1. Topmodel

          Ik hoop echt voor haar dat ze meteen een musical in kan. Ik ben met je eens dat iedereen een kans krijgt maar waarom breken de meesten niet door? Volgens mij heeft Idols nog de meeste artiesten afgeleverd. Als ik denk aan X-factor Irma (allebei) en die andere 26+ er die volgens mij mee deed met raffish of k-otic, Rev n Ross (broer van Pearl) en noem maar op, dan vind ik het jammer dat ze geen rol meer spelen in de muziek of tv bizz. Of komt dat door de contracten die ze moeten tekenen? Hoe lang mogen ze “niets” doen, en wat houdt dat “niets” doen in? Is dat totdat de volgende lichting potentiele talenten op tv komt en daardoor een kleinere kans hebben om door te breken? Ach ik dwaal af. Ik gun Eshter een goede carriere, ze is helaas het slachtoffer van het format tvoh (1 kandidaat per coach in de finale) want ze is zeker finale waardig.

            /   Reply  / 
  10. Nicole

    Oh ja, die Single van Leonie is 10 keer beter dan die van Ben. v Velzen heeft gelijk die blijft echt hangen. Leukste single van de 4.

      /   Reply  / 
    1. Maria

      Smaken verschillen. Ik vond de single van Ben de fijnste. Dan die van Pearl. Daarna die van Leonie en als laatste de single van Kim. Hoewel Kim wel een fantastische zangeres is.
      Overigens verwacht ik dat de singles van de halve finalisten vroeg of laat ook worden uitgegeven. Blijven vast niet op de plank liggen!Had ik ook graag willen horen.

        /   Reply  / 
  11. Bart

    Voor mij is het Leonie

      /   Reply  / 
  12. Renée

    Er was sowieso sprake van bedrog.
    In het filmpje van Shary-An zei ze: “toen ik de halve finale bereikte”…. De goede kijker zag dat ze daar dreads in had.

    Shary-An had echter vorige week al GEEN dreads meer.

    Dat betekent dat dit filpmje al 2 weken geleden is opgenomen. En ze dus 2 weken geleden al wist dat ze in de halve finale stond…

      /   Reply  / 
    1. Stefan

      De filmpjes zijn inderdaad nog voor de kwart finale opgenomen. Wel zijn er filmpjes opgenomen van alle 12 kandidaten die er toen nog waren. Het kost weinig zo’n filmpje opnemen. Je zet ze gewoon alle 12 voor een bluescreen neer en de 8 die uiteindelijk door gaan daarvan ga je de filmpjes bewerken.

        /   Reply  / 
  13. Maria

    Ach geniet toch gewoon van het programma. Ik heb alle uitzendingen gevolgd en enorm genoten! Dit programma was een verademing. Bijzonde goede juryleden en deelnemers. Natuurlijk zie je mensen verdwijnen die je er graag in had gehouden. Dat een smaakmaker als Rafaella vroegtijdig het podium moest verlaten vond ik een misser bvan de eerste orde. Maar goed dat heb je als kijker te accepteren. Dat er zangers/ zangeressen in blijven die steeds meer gaan irriteren, ook dat hoort erbij. Je krijgt het nooit zoals je wilt. Ik dank RTL voor de plezierige avonden en ben zoooo blij dat Gordon niet in de jury zat! En dat ze er geld aan verdienen is niet meer dan logisch. Dus in het vervolg GENIET, MAAR STEM MET MATE. SUCCES NU IS GEEN GARANTIE VOOR DE TOEKOMST!

      /   Reply  / 
  14. vinn

    Oh oh oh wat een afgang gister voor VanVelzen..
    Esther was gister de favoriet van het publiek in de zaal en de mensen thuis tot 2x aan toe! & dan luid zijn motivatie van Dat Ben constanter was en blablabla mag ik eraan herrineren dat hij nooit zijn auditie heeft overtroffen en met alleen “When A men loves a women” in de buurt kwam. Eshter haar auditie was ook fenominaal Nick zei zelfs jij bent de indificatie van dit progamma! Daarna in the battle was ze ongelofelijk met Fighter en het werd alleen maar beter.. ik noem haar geweldige performace van “Stop” en “If I Aint Got you”. Gister was ze ook veel beter dan Ben en dan wilde hij zo graag een blind auditie wat heeft dat voornut als je uiteindelijk toch niet op de stem afgaat hij had gewoon nooit 65 punten aan ben moeten geven maar gewoon 50/50 dan had Ben als nog gewonnen maar dan kan ik het nog begrijpen….

      /   Reply  / 
    1. Maria

      Kijk eens op You Tube. Wie kan er aan de cijfers van Ben tippen?

        /   Reply  / 
  15. Robbin

    Ik hoor hier helemaal niemand over de voorproefjes van de single’s van de kandidaten, naar mijn weten zijn dit geen van allen bestaande nummers. Ben vooral erg postief over die van Leonie en Kim, Ben’s single was matig en die van Pearl vreselijk.

      /   Reply  / 
  16. Judith

    Die single van Ben kwam me heel bekend voor.. Vooral in het begin het deuntje.

      /   Reply  / 
  17. ben

    Gister live bij de show gezeten.Met Kim als favoriet zat ik er en ze was echt heel goed maar tot mijn grote verbazing sprong er iemand echt met kop en schouders bovenuit Leonie!
    Haar in t echt horen zingen is echt zoveel mooier dan dat op tv overkomt.
    Ik ben het daarom niet eens dat alleen Ben,Esther en Kim de echte artiesten zijn daar hoort Leonie zeker bij!

    Van mij had Esther ook door moeten gaan,Ben een fantastische artiest maar Esther was gister vocaal echt tegek! Ik hoop dat zij het echt gaat maken nu!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>