Patty Brard en Patricia Paay willen samen reality-show

De één zit sinds deze week werkloos thuis, de ander mag al bijna een jaar betaald thuis zitten: Patty Brard en Patricia Paay. In Life4You maakten de twee gisteren grappen en grollen over hun vrije tijd, maar stiekem wringt de schoen enorm en willen ze aan de slag. Paay wacht al tijden op een programma bij RTL 4 en dat lijkt Brard haar nu toe te werpen. Ze heeft een reality-show bedacht in de stijl van Joling & Gordon over de Vloer.

Patty vertelt bij Carlo en Irene aan tafel: “Ik heb van de week iets bedacht, dat gaan jullie heel leuk vinden. We hebben er van de week over gebeld en we zijn er ook allebei voor gebeld.” Paay: “Wat ik heb gehoord is echt te gek!” Het Holland’s Got Talent-jurylid verklapt meteen dat zij eigenlijk Wie Kiest Tatjana zou doen, maar ze had al een vriendje in de vorm van Nicky. Toen week RTL uit naar Tatjana.

Uiteindelijk doet Patty haar plan uit de doeken: “Er zijn in Nederland heel wat mensen die er slechter aan toe zijn dan wij. Mensen die echt iets nodig hebben en die wij kunnen helpen. Ik zou dat heel graag doen, door ons allerlei rare schnabbels te laten doen die we normaalgesproken nooit zouden willen doen. Zij heeft een hekel aan mijn Nederlandstalige repertoire, haha.”

Het is opmerkelijk dat het programmaidee nu opduikt, terwijl Patty en Patricia bijna twee jaar lang bij dezelfde zender zaten: SBS 6. Paay werd daar vorig jaar weggekocht door RTL, Brard zag haar contract deze maand niet verlengd worden, iets waardoor ze al heel de week van slag is, vertelt ze in verschillende interviews.

“Een leven zonder SBS. Dit voelt zo onwennig. Het was een deel van mijn bestaan. Ik had echt plezier in mijn werk. Ik was er ook altijd dankbaar voor dat Tina Nijkamp de houdbaarheidsdatum van vrouwelijke presentatoren had afgehaald. Als je maar kwaliteit leverde”, vertelt ze in De Telegraaf. Werken is voor Brard financiële noodzaak. “Nu gaan er weer spookbeelden door mijn hoofd van het faillissement toen. Ik ben net weer schoon. Ik zit in dit nieuwe huis. Er had geen slechter moment uitgekozen kunnen worden. Ik heb lasten, Ik heb geld nodig. Dit meisje moet werken.”

Naast het reality-programma met Paay heeft Brard ook een dramaserie bedacht. “Ik heb het script gemaakt voor een nieuwe serie als opvolger van Gooische Vrouwen. We hebben zelfs een proefaflevering gemaakt. Het gaat over vrouwen in Amsterdam-Zuid. Daar heb je geen oud geld, alleen nouveau riche. Ik heb er jarenlang tussen gewoond, dus ik weet er veel van. Het is crimineel, het is harder. Voetbalvrouwen wonen daar en ook bijvoorbeeld minnaressen van mannen die als er een baby komt worden afgekocht met een paar miljoen. Een van de hoofdpersonen in de serie maakt dat mee. Er is ook een vrouw die haar alimentatie maandelijks uit de achterbak van de Bentley krijgt. Cash! Zoals Linda de Mol weet wat er op de Gooise matras gebeurt, weet ik wat er loos is in Zuid.”

Patty Brard is er van overtuigd dat ze weer op televisie terugkeert. Ze hoopt zo spoedig mogelijk. Ik help het haar mee hopen.

Zie ook:
- Patty Brard overweegt comeback met real life soap
- Roemloos afscheid Patty Brard bij SBS Shownieuws
- Patty Brard wil nog niet weg bij SBS Shownieuws
- Patty Brard weg bij Shownieuws, verder op projectbasis
- Ook Patty Brard werkt aan eigen Gooische Vrouwen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Patty Brard en Patricia Paay willen samen reality-show

  1. NDK

    Alles voor het geld…

      /   Reply  / 
  2. Ingrid

    Vreselijk…

      /   Reply  / 
  3. GK

    Geloof mij , deze dames hebben nul komma nul aanbiedingen en er belt echt niemand naar deze ex divas

      /   Reply  / 
    1. NDK

      Nee natuurlijk niet.. in Amerika zouden ze alleen nog in een ’80s has-been’ show te zien zijn..

        /   Reply  / 
  4. Matt

    Lekker naar Max toe waar bejaarden thuishoren graag

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>