‘SBS gaat 700 miljoen tot 1 miljard euro kosten’

SBS Nederland staat te koop, zoveel is al enige weken bekend. En ook worden geïnteresseerde kopers als John de Mol, TMG, De Persgroep en Sanoma getipt in verschillende media. Maar hoe de verkoop zich zal ontvouwen, laat zich vooralsnog raden. De Telegraaf brengt het opmerkelijke bericht dat het bedrijf, waaronder Net 5, SBS 6 en Veronica vallen, tot 1 miljard euro moet gaan kosten. 1 miljard!

“De verkoop van SBS is één van de mooiste financiële spellen op dit moment. Omdat er zoveel belangstelling is, verwacht ik dat de prijs tussen de € 700 miljoen en ruim € 1 miljard zal uitkomen. Vanwege de hoge prijs wordt het geheid een combinatie van twee of meer partijen. Iedereen praat met iedereen. Logische combinaties zijn TMG met De Mol en Sanoma met de Persgroep. Ook andere combinaties zijn mogelijk. Er is een enorm spel aan de gang. Dat kan zes maanden tot wel een jaar duren”, zegt een niet bij naam genoemde topman uit de Nederlandse televisiewereld in de krant.

De op handen zijnde overname betekent mogelijk ook een rijke transferzomer. Zeker wanneer John de Mol zich gaat ontfermen over SBS Nederland – en volgens eigen zeggen daarbij mogelijk zijn aandelen RTL verkoopt – kan dit betekenen dat zijn trouwe volgelingen meegaan naar SBS.

Patty Brard vertelde zondag in Life4You dat de verkoop ook binnen SBS Nederland het gesprek van de dag is. Maar van paniek is volgens haar geen sprake. “We krijgen een nieuwe eigenaar, maar verder zal er niet zo veel veranderen. We hebben al meerdere eigenaren gehad.”

Zie ook:
- John de Mol bereidt bod op SBS voor
- TMG en John de Mol geïnteresseerd in SBS Nederland

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “‘SBS gaat 700 miljoen tot 1 miljard euro kosten’

  1. zwartkijker

    ….hahahaha maar nu even serieus..wat moet dat kosten??

      /   Reply  / 
  2. Situation

    Hopelijk schrapt de nieuwe eigenaar de naam SBS en beginnen ze gewoon met een nieuwe zender te bouwen en al die onzin programma’s ook weg.

      /   Reply  / 
  3. Steffan

    Ik denk dat veel SBS-sterren niet meer zeker moeten zijn van een nieuw contract, als John de Mol de nieuwe eigenaar wordt.
    - Piet Paulusma
    - Patty Brard
    etc.

      /   Reply  / 
    1. Richard

      waarom denk je dat patty brard zich stort op de piratenfeesten? Die ziet de bui al hangen

        /   Reply  / 
  4. !#Michael#!

    Hoezo geen paniek? Iedereen is gespannen bij een ophanden zijnde overname! Waar dan ook… Dus hoezo is dit bij SBS enigsinds anders?

    Gedwongen ontslagen reorganisaties en strategie veranderingen zijn heel gebruikelijk bij een overname… Ik zou me in me broek schijten als ik bij SBS werkte! Helemaal als mijn naam Piet, Patty of Viktor was!!

    Als TMG/TalpaMedia de nieuwe eigenaar gaan worden? Dan gaat er een aardverschuiving plaats vinden van presentatoren, formats and so on! Net als gebeurde bij de start van Talpa… De NOS is zeker blij dat de eredivisie veilig zit voor de komen de jaren whaha!!

      /   Reply  / 
    1. Chuck

      Je gaat er vanuit dat Talpa de eigenaar wordt?

      Als dat het geval is verwacht ik echt niet zo’n verschuiving als vorige keer. Na die grote flop van vorige keer denk ik echt niet dat veel sterren achter John aan gaan lopen.

      Bovendien RTL is best wel sterk nu het is SBS in die 15 jaar nooit gelukt om RTL te verslaan waarom zou het iemand die al 2 TV zenders heeft zien floppen wel lukken die 3 kwakkelende zenders overneemt wel lukken?

      John de Mol is nu succesvol dankzij RTL. Als John SBS overneemt en weer alles opkoopt krijg je het zelfde effect als met Tien.

      Tenzij hij die zenders anders maakt dan wat er al is. Maar ze zullen vast proberen met Nederland 1 en RTL4 willen concureren…

        /   Reply  / 
  5. kokkie

    waarom gaan de zenders niet samen rtl en sbs

      /   Reply  / 
    1. RTL

      mag niet

        /   Reply  / 
      1. Tim

        Nee, RTL 4 5 6 7 8 9 10 zal er nooit komen.

          /   Reply  / 
    2. Michel

      Het mag niet en het kan ook niet omdat dan de reclame markt instort en dat is ook niet goed voor RTL. Dus dat mag nooit gebeuren.

        /   Reply  / 
  6. Kees

    Met de merknaam Veronica kan je wellicht nog wat beginnen. Maar de namen SBS6 en Net5 zijn rijp voor de sloop. Net als veel van die talentloze minkukels die daar werken. Maar wellicht bedoeld men dat de koper een miljard euro op de koop toe krijgt. Kan me niet voorstellen dat die campingzenders nog zoveel waard zijn.

      /   Reply  / 
  7. Michel

    De naam Veronica blijft ook gewoon want, het is een aparte partij binnen de SBS groep. Ze mogen gebruik maken van de naam Veronica. Als Talpa het over neemt samen met TMG zou het misschien goed zijn om de TROS en BNN hierin te betrekken. TROS6 (de gezellige familiezender waar ook ruimte is voor nieuws, misdaad en realityprogramma’s), VERONICA 8 (de zender weer als van ouds maken zoals in de jaren 80/90 Familie zender maar met een jonge insteek) en BNN 9 (jongerenkanaal)

      /   Reply  / 
  8. kokkie

    john moet gewoon bij rtl blijven joh .. ik denk dat dit ook een domper word voor rtl .

      /   Reply  / 
  9. Markus

    Zodra SBS gekocht is moet de titel SBS6 direct verdwijnen. Kom met een nieuwe goede zender als FOX met nieuwe series en niet alleen NCIS House en die andere kutserie.
    The Chicago Code, V, Primeval, Nip/Tuck noem maar op. En kappen met talentenjachten. 1x per jaar The Sing Off zou kunnen als dat geen armoedig programma zou worden. Sterren dansen op het ijs een beetje oppimpen en dat kan ook nog jaren mee.
    Het kan wel goed komen volgens mij met de zender 6, maar NET5 (!) en Veronica blijven dompers.

      /   Reply  / 
    1. Michel

      En waar bazeer jij dat allemaall op? Als dat gaat geuren kunnen ze net zo goed niets doen. Jeetje wat creatiefloos! En bij voorbaat al zeggen NET5 en Veronica blijven dompers. Wat een instelling zeg, blij dat jij die zenders niet gaat over nemen.

        /   Reply  / 
  10. sterren dansen EXIT

    Sterren dansen op het ijs heeft zijn beste tijd gehad, heb even gekeken, maar begon mij te ergeren.

    Wie gaat nou zijn tijd verspillen aan kijken naar de zogenaamde sterren die een minuutje of nog geen twee op het ijs strompelen,en niet eens op maat kunnen ijsdansen? het is meer met armpjes zwaaien en stilstaan.
    En wat een juryleden zeg, Sita? Hein? omdat zij en hij zelf een keer geschaatst hebben zijn het plots ” deskundigen ” en hebben ow zo veel verstand van kunstschaatsen??

    waardeloos programma.

      /   Reply  / 
  11. robert donkers

    ik denk dat het zo gaat john de mol koopt sbs6 veronica en net 5 en die namen gaan worden RTN 6 RTN 9 en RTN 10 en RTN 6 wordt dan een zender met nieuws,realty,fammilie,films RTN 9 wordt dan een zender met sport en RTN 10 Wordt de jongeren zender gericht op de jeugd en zal ook een muziekkanaal worden en je krijgt dan van 07:00-18:00 Jeugd Programma’s en dan van 18:00-07:00 komen de muziek clips en denk dat het zo gaat worden

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>