SBS 6 bereidt nieuwe talentenjacht voor

Het is één van de grote vragen die Hilversum bezighoudt: wat gaat SBS 6 in zijn weekend doen? De Zaterdagavondshow en Hole in the Wall zijn wel klaar, K2 Zoekt K3 kan niet nog een keer, een nieuwe serie De Nieuwe Uri Geller lijkt onwaarschijnlijk en Groeten uit de Rimboe is naar de woensdag gegaan. En Popstars is ook uit het weekend gehaald. De enige bestaande optie die openblijft is dan Sterren Dansen op het IJs. In Spits licht zenderbaas Pascal van Meerten een tipje van de sluier: er komt een nieuwe talentenjacht aan.

Spits vraagt om een reactie op het BNR-interview met RTL-baas Erland van Galjaard, die na veelvuldig aandringen aangeeft dat de inhoudelijke koers van SBS 6 niet altijd even origineel lijkt. “Ze zullen binnenkort wel iets met draaiende stoelen gaan doen”, liet Galjaard zich ontvallen.

Van Meerten vindt de uitspraak ‘flauw’, tekent het gratis dagblad op. “Van Meerten zegt inderdaad bezig te zijn met een nieuwe talentenjacht die mogelijk deze winter al op de buis komt. Maar daarin zullen in elk geval geen draaiende stoelen voorkomen, aldus de zendermanager.”

SBS 6 blijft op de zaterdag voorlopig Het Beste Idee van Nederland uitzenden, gevolgd door een tweede serie van het succesvolle Prins Zoekt Vrouw. Van Meerten geeft verder aan blij te zijn met de opkrabbelende score van Popstars, afgelopen maandag dik 900 duizend kijkers.

Zie ook:
- De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau gesneuveld
- SBS grijpt in; Popstars naar maandag, Fans naar woensdag
- Twee afleveringen Leukste Verborgen Cameragrap niet op tv
- Maurice Wijnen: The Voice slimme combinatie andere shows

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “SBS 6 bereidt nieuwe talentenjacht voor

  1. Rick

    Wat ongelofelijk flauw. Die reactie van Erland over ‘draaiende stoelen’ was zó sarcastisch bedoeld! En overduidelijk, getuige het bijbehorende lachsalvo en de ontkenning achteraf.

      /   Reply  / 
  2. Chris

    Ik ben benieuwd. Hoop dat ze er wat leuks van gaan maken.

      /   Reply  / 
  3. Henk

    Mijn god, wat een SBS hoofd

      /   Reply  / 
  4. rtd

    wordt nu al een flop… sbs kan t beste stoppen!!

      /   Reply  / 
    1. mark nijmegen

      mijn hemel: kijk naar je achterlijke reactie en kom erachter dat een varken nog meer hersens met hebben dan jij…… wat ben jij sneu ! Dat is toch een ractie om alleen iets kuts te kunnen zeggen? jouw leven moet wel heeel kut zijn ! Ik heb echt medelijden met je !

        /   Reply  / 
      1. rtd

        noem jij dan eens een kijkcijferkanon van SBS afgelopen jaar??

        zijn op 1 hand te tellen…

        en jou reactie zegt meer over jezelf.. dat jij je daar druk om kunt maken!

          /   Reply  / 
        1. mark nijmegen

          e snapt het nog steeds niet, zal het 1 keer proberen. Het gaat er niet om dat SBS veel flops heeft gehad.. je mag zeggen over een show wat je er van vindt (mits het naar mijn idee wel hout snijdt). Maar hier wordt nog helemaal niets verteld en jij kan al voorspellen dat het een flop wordt… Dat ios wat jou zo sneu maakt.

            /   Reply  / 
  5. Martijn

    Waarom alweer een talentenjacht??? Zou me niks verbazen als dit een dansshow gaat worden.

      /   Reply  / 
  6. Rein

    Kijk, RTL scoort met een nieuwe talentenjacht, dus moet SBS ook een nieuwe talentenjacht hebben. Zo gaan die dingen nu eenmaal.

      /   Reply  / 
  7. MIchael

    Echt zo grappig dat het gaat om het kopieren van SBS6. Wat doet SBS nu …..weer een talentenjacht !!!!!!!

      /   Reply  / 
  8. Stefan

    Het probleem is dat bij sbs de talentjachtformats veel te snel slijten. Het is allemaal 1 of 2 seizoenen succesvol waarna het gigantisch instort. Ik noem So You Wannabe A Popstar, Dancing Queen, Holland’s got talent, De nieuwe uri Geller, Move like Michael Jackson en nu ook Popstars. Het probleem ligt hem denk ik bij het feit dat alle programma’s op elkaar lijken. Vaak dezelfde presentatoren, dezelfde feel en uitstraling (denk aan het aftellen en de voice-over) maar ook het decor van De nieuwe uri geller dat opgebouwd is uit delen van het popstars decor en wat ook weer gebruikt werd voor move like michael jackson.

    Er mag van mij best een SBS-sausje over de programma’s heen. Dit onderscheidt ze namelijk van de rest of je er nou van houdt of niet. Wel moet het sausje af en toe aangepast worden zodat niet elk programma hetzelfde ‘smaakt’.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      SBS sausje?
      Een bak met schijt bedoel je

        /   Reply  / 
      1. Stefan

        Voor het onderscheidend vermogen heeft sbs wel degelijk een eigen sausje nodig. Op dit moment is dat inderdaad niets meer dan een bakje met schijt. Wat ik hierboven probeer te zeggen is dat SBS eigenlijk 20 seizoenen met hetzelfde programma is gekomen omdat ze allemaal op elkaar lijken. Of het nou om zingen, ijsdansen of hoelahoepen gaat, de opzet was altijd hetzelfde.

          /   Reply  / 
    2. blake

      Heb ik wat gemist of is dat herdenkingsconcert in Londen niet doorgegaan, de winnaars van move like Michael Jackson zouden daar toch optreden?

        /   Reply  / 
  9. Stefan

    Trouwens. Prins zoekt vrouw was toch helemaal niet zo succesvol?

      /   Reply  / 
    1. luuk

      best wel redelijk hoor het was naa move like micheal dus een goede lead in hadden ze niet. maar ik hoop echt dat sterren dansen op het ijs terug komt op de vrijdag. niet te lang seisoen van maken en als de sterrendansenophetijswinnaar bekend is die nieuwe serie met beau en jeroen programmeren. en zaterdag bijvoorbeeld vergeet je tandeborstel niet lijkt me kei leuk als het terug komt

        /   Reply  / 
  10. Zo

    SBS gaat het nooit leren. Ga toch gewoon films uitzenden en begin op nul. SBS slaat nu al een tijd een flater op de tv. De ene flop na de andere. Neem lekker een half jaar de tijd om de zender opnieuw op te bouwen. Ga in het buitenland kijken wat je nog eventueel aan hits kunt halen, gooi het creatieve team er maar uit want als het enigste dat ze hebben kunnen bedenken een nieuwe talentenjacht is dan functioneren ze ook niet.

      /   Reply  / 
  11. edward

    ik vond bij rtl veel leuker van de sterren die danste op het ijs ben alleen naam van vergetn lol

      /   Reply  / 
    1. RTLFAN

      Dancing On Ice!

        /   Reply  / 
  12. Tim

    Men zegt dat de ‘Op zoek naar…’-reeks van de Avro naar SBS verhuist, in verband met de bezuinigingen op amusement bij de NPO. SBS is de meest logische keuze, omdat de Avro en SBS Televizier-vriendjes zijn (SBS doet de officiële Televizier-ring bekendmaking).

    SBS noemt dit ‘een nieuwe talentenjacht’.

      /   Reply  / 
  13. Pingback: Tina Nijkamp (SBS): Dal ligt achter ons | Zappen

  14. Pingback: Danny de Munk presenteert met Tooske Ragas The Sing-Off | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>