Hart tegen Hard mag geen politieserie heten

Net 5 introduceert vanavond zijn nieuwe Nederlandse dramaserie Hart tegen Hard. Na het ziekenhuis en de makelaarswereld richt de zender zich nu op de politiewereld. Toch hekelen de makers het woord politieserie. “De hoofdrolspelers zitten niet op het politiebureau en je ziet verder geen mensen in uniform. Ik noem het liever een romantische misdaadserie”, aldus regisseur Will Koopman.

In Hart tegen Hard draait het om rechercheur Thomas (Dragan Bakema) en misdaadjournaliste Ava (Elise Schaap). In hun werk worden de twee geconfronteerd met ontvoering, mishandeling en diefstal maar vooral met elkaar. Diep in hun hart willen ze niets liever dan samen zijn, maar door hun werk is dat vrijwel onmogelijk. Ze moeten er alles aan doen om het verlangen geheim te houden, zeker voor elkaar.

Net 5-zenderbaas Alphons Martens heeft groen licht gegeven aan Hart tegen Hard. “Een jaar geleden hebben we een pitch uitgeschreven voor nieuwe dramaseries. Daar kwam dit uit naar voren. Amerikaanse misdaadseries doen het goed bij ons, daar gaan we nu in mee met Hart tegen Hard.”

Koopman kreeg meteen het idee om de misdaad op te zoeken. “Ik heb natuurlijk Baantjer al geregisseerd, maar Hart tegen Hard doet me daar helemaal niet aan denken. Dit is echt een ander genre. Dat was voor mij ook de uitdaging.” De signatuur van Koopman, die ook Gooische Vrouwen maakte, is duidelijk zichtbaar in de gevatte reacties van journaliste Ava. “Dat maakt het ook allemaal wat lichter. We moeten nu kijken hoe deze romantische misdaadserie aanslaat. Misschien ga je op je bek, ja. Maar dan hebben we het geprobeerd.”

Elise Schaap is buitengewoon blij met haar rol van de bijdehandje Ava. “Ik benijd mensen die ad rem zijn zo erg! Het is zo lekker het laatste woord te hebben en dan weg te dribbelen. Ava is ook iemand die recht op haar doel afgaat en geen schroom kent. Dat is niet Elise-eigen. Ik lijk totaal niet op Ava. Ze is ook iemand die voortdurend haar charmes in de strijd gooit, zelf breek ik liever het ijs met een grapje. En Ava is een oester in de liefde, terwijl ik me afvraag waar ze nu zo moeilijk over doet. Zeg gewoon dat je verliefd bent op Thomas!”

Hart tegen Hard speelt zich af in Amsterdam Oud-West, de eerste aflevering zelfs in de stralende zon terwijl er in de regenachtige zomer is gefilmd. “Goed hè?”, zegt Koopman, die aangeeft dat latere afleveringen zich wel in herfstachtig weer afspelen. “De Helmersbuurt vind ik zo leuk. Vroeger wilde je er niet wonen, nu is het onbetaalbaar. Voor het verhaal van de journaliste en de rechercheur een ideale setting.”

Voor Net 5 is Hart tegen Hard belangrijk. “Samen met nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy willen we de maandagavond weer terugpakken. Hart tegen Hard gaat zeker 400 duizend kijkers trekken.”

Bekijk de trailer:

Hart tegen Hard, 21.25 uur, Net 5

Zie ook:
- Leonie Meijer zingt titelsong Net 5-serie Hart tegen Hard
Dragan Bakema hoofdrol Net 5-serie Hart tegen Hard
Talpa Fictie maakt politieserie Hart tegen Hard voor Net 5
Net 5 niet verder met dramaserie Verborgen Gebreken

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Hart tegen Hard mag geen politieserie heten

  1. Nick

    Gaat die man nou weer een voorspelling doen? Net als Secret Story dat 300 dzd kijkers zou scoren en de liveshows een half miljoen :lol:

      /   Reply  / 
  2. IMade

    Maar Nick, toen was de concurrentie moordend.
    Vechten tegen GTST, de journaals… dat wint niemand.
    Hart tegen Hard is op een goed tijdstip geplaatst, dus ik geef ze de goede kansen.

      /   Reply  / 
  3. Nick

    Ik denk ook wel dat deze voorspelling uitkomt, maar het kan altijd tegen je werken

      /   Reply  / 
  4. !#Michael#!

    Zijn schatting van 400 duizend kijkers vind ik wel een beetje aan de lage kant.

    Maar goed. “Julia’s Tango”, “De Co-assistent” en “Verborgen Verbreken” trokken in dat zelfde tijdslot ook maar 250/500 duizend kijkers…

      /   Reply  / 
  5. Levi

    De serie klinkt veelbelovend, al gaat Waar is de Mol voor bij mij. Het tijdstip is opzich goed gekozen want Project Catwalk, Neonletters en Waar is de Mol halen matige cijfers. Van die laatste overigens niet terecht. Misschien dat hart tegen hard er bovenuit gaat springen

      /   Reply  / 
  6. tim

    Flop nummer zoveel

      /   Reply  / 
  7. IMade

    Ik denk niet dat dit een flop wordt.
    Ik ga iniedergeval kijken ^^

      /   Reply  / 
  8. luuk

    hadden ze dit niet beter op sbs6 kunnen zetten

      /   Reply  / 
  9. Mark

    Dit is meer iets voor prime time SBS 6 en niet half tien NET 5, kijkt geen hond naar. Haalt bij lange na niet de 500.000. Zonde. Ook teveel concurrentie dan. O.a. van SBS zelf met Yolanthe en Johnny er tegenover.

      /   Reply  / 
  10. tim

    Okay, duidelijk flop dus,nog geen 400.000 kijkers.
    Ik zei het gisteren al. Flop nummer zoveel van de SBS groep

      /   Reply  / 
  11. Nick

    Zoals ik al zei: deze man kan beter geen voorspellingen meer doen: 369.000 kijkers…

      /   Reply  / 
  12. lisette

    ik geloof dat deze serie helemaal geen flop is of hoeft te worden!! je moet altijd eerst even wennen aan de toon en de verschillende personen en hun nukken. voor mij is een nieuwe serie haast altijd eerst aftasten. het moet nog groeien. het geheel zag er prachtig uit met bloedmooie hoofdrolspelers die hun vak verstaan. ik blijf kijken!! by the way: dit is g e e n sbs6!!

      /   Reply  / 
    1. remco

      SBS6 of NET5 maakt niet uit schat, beide zenders floppen behoorlijk de laatste tijd.

        /   Reply  / 
  13. Jordy

    Ik ben best benieuws naar deze serie, maar omdat het op Net5 komt kan ik het eigenlijk gewoon niet vinden wanneer ik aan het zappen ben. Op Net5 lijkt alles op elkaar. xD

      /   Reply  / 
  14. joost rondeel

    Volgens mij dankt middelmatig regisseur Will Koopman al haar sucsessen aan publiekslieveling Linda de Mol. Daar kijkt men voor.Dus om de kijkcijfers omhoog te krijgen,is er maar een oplossing,Linda moet in de cast!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>