Renate Verbaan nieuwe troef Net 5 in vooravond

Die heb ik niet zien aan komen! Renate Verbaan verlaat RTL 5 om bij Net 5 aan de slag te gaan. Op de valreep van 2009 maakt ze een transfer naar de grote concurrent. Renate wordt de nieuwe troef van Net 5 in de vooravond, waar ze een dagelijks woonprogramma gaat presenteren.

Renate: “We zijn met een aantal dingen bezig, maar één ding dat ik nu al kan vertellen is dat ik verantwoordelijk wordt voor de vooravond van Net 5, die volledig in het teken staat van wonen. Op een typische Net 5-manier.” Volgens eigen zeggen krijgt ze bij Net 5 de kans om haar presentatietalenten verder te ontwikkelen.

Grande dame RTL 5
Dat is toch opmerkelijk, aangezien ze zo ongeveer de grande dame van RTL 5 was, met programma’s als Beauty & De Nerd, Project Catwalk en ook de Talpa-hit Daten in het Donker. Ook was ze de laatste tijd bij RTL 4 te zien in Let’s Dance en Topchef VIP.

‘Logische match’
Net 5 programmaleider Karin de Groot zegt: “Het leek mij een heel logische match. Iemand die jong is, die midden in het leven staat, die plezier uitstraalt, die een bepaalde humor aan zich heeft kleven, en dat is waar we naar op zoek zijn bij Net 5.”

Renate is vanaf maart 2010 te zien bij Net 5, waar ze een contract voor twee jaar heeft getekend. Voor RTL 5 neemt ze eerst nog een nieuwe serie van Project Catwalk op – als dat nu nog doorgaat ten minste.

Vooravond
Net 5 sukkelt al langer met zijn vooravond. Lange tijd stond er internationaal drama gepresenteerd, vorig jaar kwam daar opeens het dagelijkse Smaken Verschillen. Dit najaar werd dat vervangen door De Tafel van 5, dat wegens slechte kijkcijfers van de buis werd gehaald. Het nog titelloze woonprogramma gaat vanaf maart tussen 19.00 en 20.00 uur worden uitgezonden bij Net 5. Daarnaast belooft De Groot een andere nieuwe titel.

Overigens had Net 5 al Jennifer Hofman als woonpresentatrice; zij presenteerde het eerdere Topstylist op de zender.

Zie ook:
- Renate Verbaan gaat Daten in het Donker
- Project Catwalk: het nieuwe avontuur van Renate Verbaan

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Renate Verbaan nieuwe troef Net 5 in vooravond

  1. Hanneke

    Die zag ik ook niet aankomen!

      /   Reply  / 
  2. Esther

    Nou nou, wat een nieuws…. Renate Verbaan, die zullen ze missen bij RTL…

      /   Reply  / 
    1. Esther

      Wat deed dit non-talent met het meest irritante accent van NL eigenlijk nog?

        /   Reply  / 
  3. Jeff0

    Ik gok op een flop, en dan is het gedaan met verbaan.

    En dat rijmt!

      /   Reply  / 
  4. Zo

    Worden we allemaal onderhand niet gek van al die woon en bouw programma’s op tv? RTL heeft er een paar, SBS elke dag en Net 5 Ook.

      /   Reply  / 
  5. Mart

    Ik vind het een aparte stap als je bedenkt dat ze best aardig wat deed bij rtl voor een zeer beperkte presentatrice. Benieuwd wie daten in het donker gaat overnemen, ik vind het wel iets voor Lieke van Lexmond. Zou ze haar plek bij rtl boulevard ook kwijtraken??

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      volgens mij komt dit als een complete verrassing bij RTL 5, die zullen not amused zijn. Dus ik gok dat ze al haar credits wel heeft verspeeld daar

        /   Reply  / 
  6. B.K.

    Lastig voor Winston ook, als ze in de vooravond gaat zitten, recht tegenover haar vriend!

      /   Reply  / 
  7. Patrick

    Zo een shock vind ik het ook weer niet, ze is nog amper te zien op RTL, Beauty & de Nerd werd de laatste keer gedaan door Brigit en ik zie haar soms alleen nog bij Boulevard zitten, waarschijnlijk wil ze gewoon meer presenteren en daar krijgt ze nu de kans voor bij NET5

      /   Reply  / 
  8. vinn

    Erg jammer.. Ze hoorde echt bij rtl5. Alleen deed ze nu -door haar bevalling/verzorgen baby- wat minder. Ben wel in Shock, snap de stap ook niet zo ik dacht dat zij wel zich aan het klaar aan het maken was voor het grote rtl4 werk. Ben benieuwd wie haar gaat vervangen als er (of dit seizoen al) een nieuwe seizoen Project Catwalk komt ik denk zomaar Nikki Pleassen. Mischien kan Elize nu ook wel terug komen voor iets.

      /   Reply  / 
  9. Flippo

    Project Catwalk is al helemaal opgenomen, dus dat is niet meer terug te draaien.

    Bridget Maasland had Beauty & The Nerd al overgenomen en bij Daten in het Donker is ze niet onvervangbaar. RTL5 zal er niet heel rouwig om zijn, denk ik.

      /   Reply  / 
  10. P@trick

    EINDELIJK….die is weg bij RTL, wat zullen we daarom treuren.
    Ik vind haar verschrikkelijk, zij kan niet presenteren en heeft een uitstraling van een stalen pijp.
    En een woonprogramma op Net5 in de vooravond, dan weten we allemaal waar dat toe kan lijden, want de vooravond bij Net5 zal altijd slecht scoren, maakt niet uit wat en wie ze daar neerzetten.

      /   Reply  / 
  11. Daan

    Hoe komt zo’n kleine slecht bekeken zender toch aan zoveel geld, want dat zal net als destijds met Beau naar SBS de voornaamste reden van Renate zijn om over te stappen.
    Bij RTL maakte ze goede stappen: leuke programma’s op RTL5 en geregeld Boulevard op RTL4, waardoor er inhoudelijk geen reden was om over te stappen. Een woonprogramma zou er ook bij RTL wel in hebben gezeten als ze dit graag had gewild (snap overigens niet waarom zij het “tigste” woonprogramma wil gaan presenteren). Bij Net5, die zeker in de vooravond de kijkers gewoon niet weet te bereiken, neemt ze een onnodige en onzekere stap met WEER een woonprogramma, die echt wel, howel Karin anders beweert, op de andere woonprogramma’s zal gaan lijken. Weinig kijkers, net als de DTVV, zal haar carriere geen goed doen. Ze heeft blijkbaar niets geleerd van Beau, die er inhoudelijk ook alleen maar op achteruitgaat. Waarom toch overstappen van het grote RTL naar het kleine Net5? GELD.

      /   Reply  / 
    1. Esther

      Ik denk niet dat Renate veel kost. Misschien dat Winston wel betaald om haar op de buis te houden.

        /   Reply  / 
    2. michel

      Odat RTL allang niet meer zo groot is als jij denkt en dit meisje nooit maar dan ook nooit bij de PO zou worden aangenomen omdat ze gewoon weg een non-talent is. Dit in tegenstelling tot Beau.

        /   Reply  / 
  12. Kees

    Heeft er iemand een paard te leen? Dan kan ik Renate Verbaan er overheen tillen!

      /   Reply  / 
  13. Misha

    Jammer..maar mischien wou ze gewoon bij haar zus zijn. Wie oh wie gaat haar programmas dan doen op RTL? Please niet weer Daphne…vraag Elize of Yfke..of mischien Kim Lian :9

      /   Reply  / 
  14. Sandra

    @Daan
    Ik moest idd ook meteen aan de overstap van Beau denken toen ik dit las.
    Het zal misschien wel met geld te maken hebben.

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Weer nieuwe kookshow: Met Liefde Bereid | Zappen

  16. mark

    Waarom werd hierover niks gezegd bij RTL Boulevard? Of wist Winston het zelf nog niet? Volgens mij leven die 2 ook langs elkaar heen.

      /   Reply  / 
    1. poppie

      Ik denk dat Net 5 de primeur aan shownieuws had beloofd. Winston heeft dat kennelijk gerespecteerd.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>