Joling dekt zich in voor tegenvallende kijkcijfers Holland’s Got Talent

Bij SBS 6 is de promomachine al op volle gang gekomen. ‘De show waar heel Nederland van in de ban is’ keert zaterdag terug op televisie: Holland’s Got Talent. Toch denkt presentator Gerard Joling daar heel anders over. Hij vreest de concurrentie. “Ik denk dat we blij mogen zijn met 700 of 800 duizend kijkers.”

De uitspraak van Joling is natuurlijk niet uit de lucht gegrepen. SBS 6 ging dit jaar flink op zijn bek met Wie Ben Ik?, dat primetime ver beneden verwachting scoorde op de zaterdagavond. Week na week blijkt Paul de Leeuw de grote winnaar op de zaterdagavond, al moest hij afgelopen zaterdag Linda de Mol voor laten gaan met Ik Hou van Holland, dat 1,7 miljoen kijkers trok.

Holland’s Got Talent moet ook iets van die taart afsnoepen terwijl RTL 4 momenteel al X Factor uitzendt, nota bene van dezelfde producent. Aanvankelijk zou er een oorlog op de vrijdagavond komen, SBS koos eieren voor zijn geld en verschoof het naar de zaterdagavond.

Mogelijk zit er ook een stukje politiek achter de uitspraak van Joling over de kijkcijfers. Enkele weken terug gaf hij aan wel klaar te zijn met talentenjachten en graag een ander soort programma te gaan maken. SBS liet kort daarna weten nog zeker niet klaar te zijn met het genre. Terecht, zou ik zeggen, de voorgaande serie Popstars zat wekelijks rond het 1,5 miljoen.

Zie ook:
- SBS legt Gerard Joling nog 3 jaar vast
- Gerard Joling wil met talentenjachten stoppen
- TV-oorlog op vrijdag: X Factor versus Holland’s Got Talent
- Holland’s Got Talent naar de zaterdagavond

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Joling dekt zich in voor tegenvallende kijkcijfers Holland’s Got Talent

  1. Mart

    Dit is wel heel laf van Gerard. Hij weet zelf ok wel dat het echt niet minder dan 1 miljoen zal zijn. ik denk 1,2 miljoen.

      /   Reply  / 
  2. marco

    Joling heeft realiteitszin en dat kan je van sbs niet zeggen.
    Denk dat 600.000 nog te hoog gegrepen is .

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Ja denk wel dat joling goed zit. Ongeveer rond de 800.000 kijkers, veel hoger denk ik niet.

      /   Reply  / 
  4. Nick

    Ik snap niet dat mensen dit blijven kijken…alles is hetzelfde bij SBS. Enige wat ze steeds veranderen is soort kandidaten. Goochelaars, zangers, dansers… schaatsers…

      /   Reply  / 
  5. Zo

    wel laf van sbs, wat schuiven met de uitzendagen? OORLOG, als je sbs bent heb je niks te maken met rtl of de po, dan is het oorlog en dan ga je er vanuit dat jou programma de beste is dus een kijkcijferkanon. Wat moeten de sbs kijkers nu denken, owh geer egt 800.000 kijkers nou dan zal het wel een slecht programma zijn, niet kijken dus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>