SBS legt Gerard Joling nog 3 jaar vast

Gerard Joling is voorlopig nog niet weg bij SBS 6. De twee hebben gisteren een contract getekend waarin de samenwerking met drie jaar wordt verlengd. Eind vorig jaar keken de twee elkaar diep in de ogen, ten tijde van de Toppers-crisis. Maar Joling bleef SBS trouw en wordt daarvoor nu beloond met een langlopend en exclusief contract.

Joling mag meer eigen programma’s ontwikkelen. Ook komt volgend jaar zeer waarschijnlijk de nieuwe real-life soap waar nu al twee jaar sprake van is. Die valt dan samen met het 25-jarig jubileum van de zanger/presentator.

Verder ligt er nog steeds een format bij SBS van Eva Media, het productiehuis van Paul de Leeuw. Eva Media heeft bedacht dat Joling weer het land in moet, om zich daar als personality voor de camera’s te laten gelden. Over dat programma is nog geen definitief besluit genomen.

Joling blijft ook het gezicht van de SBS-talentenjachten, zoals Popstars en Holland’s Got Talent. Opvallend is dat hij enkele weken terug nog aangaf wel klaar te zijn met dit genre. En dat ook het Nederlands publiek er niet heel lang meer behoefte aan zou hebben. Nu is er in potlood al een tweede serie van Popstars in de schema’s te vinden voor dit najaar.

Het gaat om een exclusief contract dat loopt tot de zomer van 2012. Joling mag zodoende wel promotie maken als zanger bij andere omroepen en zenders, maar echt meewerken als tv-gezicht aan concurrerende programma’s of shows is uit den boze.

Hoe dan ook; een mooie deal voor beide partijen. Het huwelijk is de afgelopen twee jaar geslaagd gebleken en de koek is volgens mij nog lang niet op. Joling hoort bij SBS 6 en zal daar vast nog lange tijd voor veel kijkplezier zorgen bij velen.

Zie ook:
- Joling dekt zich in voor tegenvallende kijkcijfers Holland’s Got Talent
- Gerard Joling wil met talentenjachten stoppen
- Joling mag eigen programma’s ontwikkelen voor SBS
- Joling loyaal aan SBS 6

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “SBS legt Gerard Joling nog 3 jaar vast

  1. Pingback: Conflict Joling en SBS 6; contract loopt bijna af | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>