Eric van Stade weg bij SBS, Georgette Schlick opvolger

Eric van Stade is de eerste naam die officieel sneuvelt bij de overname van de SBS-zenders door Talpa/Sanoma. De zendergroep brengt via een persbericht naar buiten dat hij wegens een verschil van inzicht over het te voeren beleid is vertrokken bij het mediabedrijf. Georgette Schlick is zijn opvolger, zoals het gerucht al een tijdje ging. Schlick werkte lange tijd bij DutchView en is tamelijk recent naar Talpa overgestapt. Nu mag ze dus leiding gaan geven aan SBS 6, Net 5 en Veronica. De SBS-directie bestaat verder uit zakelijk directeur André Kreuzen, commercieel directeur Peter Vertregt en directeur televisie Leo van der Goot.

Schlick ziet een uitdaging in haar nieuwe job. “De uitdaging om het marktaandeel te vergroten is niet eenvoudig. Tegelijkertijd is de potentie van het bedrijf enorm. Ik hoop en denk dat ik samen met de medewerkers van SBS de ambitie van de nieuwe aandeelhouders kan waarmaken, zodat SBS met een verbeterde focus op de toekomst haar marktpositie verstevigt.”

Sanoma-topman Dick Molman zegt: “Zij is verbindend en tegelijkertijd daadkrachtig, en beschikt over een natuurlijk leiderschap. Dat is precies wat we bij SBS de komende jaren nodig hebben om de uitdagingen zoals het versterken van het kijkcijfer aandeel aan te kunnen.”

Zie ook:
- ‘Talpa en Sanoma stellen nieuwe bestuurders SBS aan’
- SBS-zenders in november met presentatie plannen 2012
- SBS-zenders kiezen bewust voor bescheiden start 2011/12
- Leo van der Goot ‘denkt mee’ bij najaarsprogrammering SBS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>