Remko van Westerloo wil vrouw verleiden in nieuwe vooravond

Schermafbeelding 2013-08-31 om 08.49.33Afgelopen week is de nieuwe vooravond van SBS 6 gestart met Ik Ook van Jou en The Biggest Loser. Het zijn niet meteen doorslaande successen, maar de twee titels worden wel gezien als bouwstenen voor een nieuwe fundering. De komende tijd wordt de vooravond nog uitgebreid met De Leukste Families van Nederland en Show Vandaag. Programmadirecteur Remko van Westerloo: “Het doel is om de vrouwen weer aan de zender te binden in de vooravond.”

Op de najaarspresentatie van SBS 6 benoemt hij de succesjes uit het afgelopen seizoen. De zender doet het goed op zondagavond en ook de ankers van SBS 6, Hart van Nederland en Shownieuws, klimmen weer op. Daarnaast is Dokter Tinus, ook bij de aftrap van het tweede seizoen, weer een succes. “Het is nu tijd om serieus voet aan de grond te krijgen in de vooravond. Dat is altijd moeilijk geweest voor SBS 6.”

Hij vertelt: “Het doel is om de vrouwen daar aan ons te binden. Want zij bepalen dan wat er wordt gekeken. We hebben wereldwijd gekeken wat aanslaat in de vooravond. Dan kom je op een aantal criteria uit. Het moet aantrekkelijk zijn voor vrouwen, je moet er vrolijk van worden, het moet anders zijn dan wat de concurrentie doet en het moet uitnodigen om samen naar te kijken.”

Ik Ook van Jou is afgelopen week gelanceerd. Het programma laat aan de hand van sketches zien hoe het er in de verschillende huishoudens aan toegaat. Ik Ook van Jou is gebaseerd op een Frans succes. “Al duurde het daar anderhalf jaar voordat het echt een groot succes werd, zoals GTST dat hier is. Je moet even aan de serie wennen, maar je gaat van de karakters houden. De kwaliteit spat van Ik Ook van Jou af”, meent Van Westerloo. “Ik hoop dat we hier in Nederland ook het geduld hebben om de serie te omarmen.”

The Biggest Loser is beter uit de startblokken gekomen, al krijgt de afvalshow komende week concurrentie van GTST en DWDD erbij. De zenderdirecteur heeft een terugval ingecalculeerd. “Maar de vibe om The Biggest Loser is goed. Het is heel erg SBS, met problematiek die je thuis herkent. Het is een universeel en ijzersterk format.”

Na één week maakt Van Westerloo voorzichtig de balans op. “Voor het eerst in anderhalf jaar tijd zijn de vrouwelijke kijkers weer terug.”

Eind september wordt De Leukste Families van Nederland toegevoegd in de vooravond, om 18.30 uur. “Een ordinaire docusoap, maar heel herkenbaar. Alle soorten families komen er in voor. Ze lijken verschillend, maar onderliggend delen ze de zorgen en de liefde voor elkaar. Mijn verwachtingen hierbij zijn hooggespannen.”

Ondertussen is ook Hart van Nederland tegen het licht gehouden, dat sindskort weer een duopresentatie in de vooravond kent. “We brengen daar nu meer humaan interest en minder vluchtig nieuws. Al zullen de ambulances heus nog wel voorbijkomen, het blijft Hart van Nederland.”

Toch wel revolutionair is dat SBS 6 de vooravond al in de middag laat beginnen. Met een nostalgisch gevoel van De Vijf Uur Show wordt eind oktober Show Vandaag gelanceerd, dat weer is doorontwikkeld uit de late SBS Shownieuws. Hier zullen Beau en Patty een belangrijke rol gaan spelen, samen met tal van andere deskundigen die aanschuiven. In Show Vandaag komt zeker shownieuws voor, maar ook het gesprek van de dag.

Zie ook:
- Beau en Patty maken dagelijkse middagshow SBS 6

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Remko van Westerloo wil vrouw verleiden in nieuwe vooravond

  1. Martijn

    Van deze programmadirecteur begrijp ik dus echt helemaal niks. Het lijkt erop dat hij hoofd- en bijzaken moeilijk kan scheiden.

      /   Reply  / 
  2. drama queen

    Ik vraag me af of deze man überhaupt wel iemand kan verleiden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>