SBS 6 haalt Jan Smit binnen voor zaterdagavondshow

jansmit_gerardjoling_echtevrienden_640x300Jan Smit is bij heel veel mensen geliefd en daarom ook bij de commerciële zenders heel gewild. Maar de Volendammer staat zo ongeveer exclusief onder contract bij de Tros, waar hij het prima naar zijn zin heeft. Toch is het SBS 6 gelukt om Jan los te weken, vanaf dit najaar is hij met Gerard Joling te zien in de spektakeltalentenjacht Beat It. Kim-Lian van der Meij presenteert.

Talpa heeft al heel wat programma’s met de term Beat bedacht, denk aan Beat the Best en Beat the Crowd. Jan Smit vormt nu een duo met zijn ‘echte vriend’ Gerard Joling. Jan vertelt in De Telegraaf: “We vormen allebei een team met drie talenten die tegelijk hetzelfde nummer zingen. Wij bedienen de schuiven en kiezen wie je hoort en het publiek kiest wie het slechtste is. Die moet de studio verlaten, maar niet zomaar. Er worden in de studio, met een enorm zwembad en stellages en van alles, allerlei special effects gebouwd waarmee de kandidaat wordt geëlimineerd. Ze staan voor een glijbaan met bowlingballen van drie meter doorsnee, ze staan in een soort telefooncel met een enorme airbag die ze tegen het glas blaast en die telefooncel wordt ook nog eens weggeschoten.”

Het lijkt dus alsof een niet te serieuze zangwedstrijd wordt verenigd met het spektakel van Hole in the Wall, waarbij spektakel alleen niet genoeg was om de aandacht vast te houden. Jan is in elk geval reuze-enthousiast. “Het is van alles wat. Ik denk echt dat kinderen het geweldig leuk gaan vinden om naar te kijken op zaterdagavond. Het is net als Telekids van vroeger met die smurrie, maar dan kéér drie!”

Elke aflevering valt er 10.000 euro te verdelen, elke aflevering doen er ook andere kandidaten mee. Beat It is dus geen langlopende talentenjacht à la Popstars of The Voice of Holland. Jan verduidelijkt: “Ik vond het vrij uniek hoor, dat ik van de TROS toestemming kreeg om dit voor SBS 6 te doen.”

Zijn co-host Gerard Joling, na Sterren Springen zijn tweede show bij SBS 6 dit jaar, is eveneens enthousiast. “John de Mol haalt alles uit de kast, die spellen en dat decor, dat heeft nog niemand ooit gezien. Ja, ik moet ook het water in. Daar zie ik wel een beetje tegenop. Ik houd mijn haar kort tegen die tijd, en mijn make-up dík. Jan en ik schelen toch vijfentwintig jaar. Dat zie je niet uiteraard, maar zo is het wel. Ach ja, het wordt ongecompliceerd entertainment. Op de zaterdagavond.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>