Campingwinkel SBS raakt uitverkocht

CampingwinkelSBS programmadirecteur Eric van Stade roept het nog maar een keer, dit keer in De Telegraaf: "We zijn geen banale campingzender." Het is een imago waar de zender hardnekkig tegen moet vechten, dit weekend opnieuw door de transfer van Wendy van Dijk naar RTL. Van Stade belooft een ijzersterke najaarsprogrammering, en vindt de bewering getuigen van weinig kennis en bovendien een belediging voor de 1 miljoen mensen die dagelijks bij hem langskomen. Toch is het niet slim van Van Stade. Door het beeld telkens te ontkrachten drijf je jezelf steeds meer in de armen van John de Mol.
Kruimels en broden
SBS heeft een hoop klappen gekregen de laatste tijd. Natuurlijk, het kon ook goed nieuws melden. Zoals het binnenhalen van Nance Coolen vorig jaar, het behouden van Peter R. de Vries en het binnenslepen van The Bold and the Beautiful en Jouw Echte Leeftijd. Maar het zijn slechts kruimels, waar hele broden als Weekend Miljonairs, Robert ten Brink en Wendy van Dijk de (camping)winkel uitlopen. En de bakker lijkt niet genoeg capaciteit hebben om die lege schappen op te vullen. Als je dan telkens benadrukt dat die schappen best vol komen, gaat de koper zich afvragen: is dat zo?

Made in China
Toch komen er nog dagelijks 1 miljoen mensen binnen in de winkel. Hoewel, ze komen voor Hart van Nederland. Dat regionale actualiteitenprogramma weet aardig te verhullen dat de andere, veelal ‘Made in China-producten’ eigenlijk helemaal niet zo goed lopen. Meer van hetzelfde.

Bungalowpark RTL
En dan kan het nooit lang duren, voordat je kampeerders gaan kijken naar alternatieven. Dat nabijgelegen bungalowpark van RTL ziet er dan opeens heel aantrekkelijk uit. Voor hetzelfde geld meer luxe en meer (originele) producten met ook nog eens aantrekkelijke verpakkingen en verkopers. Tijd om de campingwinkel van SBS eens te verrijken met het assortiment van Talpa? Meteen een mooie gelegenheid om alle troep in de uitverkoop te gooien.

Zie ook:
- SBS vindt overstap Van Dijk naar RTL ‘heel vervelend’
- Wendy van Dijk en RTL zijn bijna rond
- Wendy van Dijk opent transferseizoen
- Ja hoor, het hoge woord is er uit!

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Campingwinkel SBS raakt uitverkocht

  1. Joost

    Mooi verwoord. Ik mis alleen een opmerking over het ijsdansprogramma, want dat moet de SBS 6-klapper van het najaar gaan worden. Als daarvan de kijkcijfers tegen gaan vallen, dan zal dat een aardige financiële strop gaan betekenen en heeft de directie van SBS een aardig probleem. Op papier lijkt mij de variant van RTL 4 leuker (betere kandidaten, goede jury), maar daar kan ik pas echt over oordelen als beide programma’s lopen.

      /   Reply  / 
  2. Michael

    RTL4 moet het gewoon expres tegenover die van SBS6 zetten.

      /   Reply  / 
  3. .

    Waar haalt men toch de illusie vandaan dat RTL zoveel betere programma’s maakt ? Producenten maken de programma’s, en inhoudelijk zijn de programma’s bij beiden omroepen even goed/slecht.
    Bij beiden heb je lelijke eendjes (Shownieuws -> 4 in ‘t Land) etc.

    Als je naar top 10 lijsten kijkt van “beste programma’s van het afgelopen jaar” (door een criticas), kom je in ieder geval zeker meer SBS programma’s tegen, dan RTL.
    Beetje suggestief dus.

      /   Reply  / 
  4. Cristiano Ronaldo

    Ja en als je naar de kijkcijferlijsten kijkt dan zie je veel meer RTL programma’s dan SBS programma’s. En dat zijn gewoon harde feiten en niet de mening van een of ander iemand die denkt smaak te hebben.

      /   Reply  / 
  5. Stefan

    Ik vindt RTL4 best wel goedkoop eigenlijk.. want als je kijkt, het is de best bekeken commerciele zender van nederland maar ze hebben veel programmas die afkomstig zijn van de buitenlandse RTL zenders. Ik vindt dat SBS6 dat minder heeft. Mijn mening is wel dat de websites van RTL457 wel een opknapbuurt kunnen gebruiken.

      /   Reply  / 
  6. Caspar

    Rtl4 en sbs hebben beiden veel buitenlandse producties. Toch vind ik dat sbs veel afkijkt van de concurrent, om maar wat te noemen: de opvoedpolitie, schaatsen. Het is wel dat sbs dan de betere producties uit het buitenland heeft: ze hebben immers een deal met Abc(Disney)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>