Zoektocht naar Tarzan nieuw tv-genre?

Vanavond zal blijken of Nederland een nieuw televisiegenre rijker is, en wel dat van zoektocht naar een hoofdrolspeler. Joop van den Ende creëerde een enorme buzz rondom zijn nieuwste oogappeltje Tarzan, waar SBS vanavond de titelrol van onthult. De hele week kon het kijkerspubliek kennismaken met de vijf kandidaten, vanvond wordt in een avondvullend programma de verkiezing voltooid.
SBS hoopt natuurlijk op een enorme kijkcijferhit, nadat op het tijdslot eerder Sterren dansen op het IJs en Domino-Day voor goede cijfers zorgden. Een negatieve trendbreuk vormde Je Wordt Bedankt!, het programma van Tooske Ragas dat ook een miljoenenpubliek moest opleveren.

Mocht Wie Wordt Tarzan nu meer dan 1,5 miljoen kijkers trekken, dan lijkt het me dat alle partijen een vervolg willen. Of het nu gaat om een nieuwe musical, film of soapacteur. Je zou het dan zelfs nog zo ver kunnen doortrekken, dat iedereen auditie kan doen voor de rol. Een soort Idols voor acteurs. Veronica probeerde dat al eens, zonder succes overigens.

Wie Wordt Tarzan krijgt wel een zware dobber aan RTL 4, waar op datzelfde moment café Louietje de lucht in wordt geblazen in de laatste Baantjer. De crimi is in twee afleveringen gehakt, volgende week pas echt afscheid van De Cock en Vledder. Reken maar dat daarvoor miljoenen mensen thuisblijven…

Wie Wordt Tarzan, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Idols – de musical
- Dit zijn Tooskes Tarzans
- Tooske zoekt Tarzan

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Zoektocht naar Tarzan nieuw tv-genre?

  1. ex-SBS-er

    Toch jammer om te zien dat NET5, sinds het vertrek van Remko van Westerloo, zo aan het doodbloeden is. Er is nauwelijks nog vernieuwing te zien op NET5!

      /   Reply  / 
  2. Sharon

    Ik ben voor Mark maar nu die aflevering al is geweest. En ron heeft gewonnen vind ik dat ook wel leuk…

      /   Reply  / 
  3. daphne

    heey allemaal ik stod eigenlijk voor wouter en ook wel voor Ron gefeliciteerd ik kom kijken naar je musical x daphne

      /   Reply  / 
  4. lisa

    ik vind het leuk dat ron gewonnen heeft maar was eigelijk voor john :D maar weet iemand of je de uitzending van wie word tarzan ergens op een site online kan bekijken? de hele uitzending?

    xx lisa

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>