Datingshow voor verminkte mensen op SBS 6

Na Boer Zoekt Vrouw en Wie wordt de man van Froukje? komt er een nieuwe datingshow met uitgebreide oproep op televisie. SBS 6 zendt op 20 februari de oproepjes uit van verminkte mensen die op zoek zijn naar een partner, zo meldt De Volkskrant. Het gaat om zwaar verminkte personen. Daarbij valt te denken aan brandwonden of mensen die beide ogen missen. "Als onze kandidaten over straat lopen, worden ze door 80% van de mensen nagekeken", aldus een woordvoerder.

Na de oproep begint het datingtraject, enkele maanden later komt het resultaat daarvan op televisie. Wie Liefde op het Tweede Gezicht gaat presenteren, is nog niet bekend.

SBS benadrukt dat het geen freakshow wordt. "Dit wordt integer gemaakt. Als je het format van Over Mijn Lijk van BNN op papier zou zien, komt het heel cru over. Maar als je het op tv ziet, wordt het als heel mooi ervaren." Een aantal kandidaten heeft zich al gemeld. Bang voor een fiasco is de zender niet. "Op het moment dat je verminkte mensen de gelegenheid biedt om echt te laten zien wie ze zijn, zijn er altijd kijkers die zich aangetrokken voelen."

Klinkt als een mooi programma en een potentieel kijkcijferkanon. Hier ben ik erg benieuwd naar. Wordt vervolgd.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Datingshow voor verminkte mensen op SBS 6

  1. annoesjka

    Het is te makkelijk om hier grappen en/of vraagtekens bij te zetten. Ik denk dat we maar gewoon tot 20 februari moeten wachten hoe SBS denkt dit ‘smaakvol’ neer te zetten. Ik betwijfel het.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>