Tanja Jess eerste onverwachte afvaller in Popstar

Elf sterren verkneukelden zich op een carrière als popster, voor Tanja Jess is al snel een einde gekomen aan die droom. Zij viel af in de eerste aflevering van het nieuwe SBS-programma So You Wannabe a Popstar. Onterecht, want Hilbrand Nawijn was duidelijk de zwakste. Zijn vertolking van Droomland kende geen timing en ook de performance was deplorabel. De jury waardeerde het optreden met gemiddeld een 5 en dat was het laagste cijfer. Tanja kreeg een 7 van de jury. Helaas pindakaas voor Jess. Verder blijkt So You Wannabe a Popstar een onderhoudend programma.

Ik geloof zowaar dat Popstar een echt popidool kan opleveren. Sascha Visser en Roxeanne Hazes (dochter van) waren heel aangename verrassingen. Ook Erik Hulzebosch verraste met een heel behoorlijk optreden.

Overigens dacht ik dat Popstar een soort Idols voor BN'ers zou zijn, maar het blijkt meer een Soundmixshow voor bekendheden. Echt een eigen vertolking heb ik nog niet gezien, vaker probeerden de elf BN'ers het origineel te benaderen.

De studio van So You Wannabe a Popstar is knus, het showballet is erg mooi en de presentatie verloopt soepeltjes. De jury moet nog maar eens goed de oren schoonmaken, want de cijfers waren buitensporig hoog. Zeker de helft van de deelnemers scoorde ondermaats, toch viel er maar één onvoldoende. Terwijl Jochem van Gelder een aanfluiting was, Monique van de Werff valsig zong, Viktor Brand zijn stem afkneep en Nelleke van der Krogt bij vlagen op Edith uit 'Allo 'Allo leek.

Een dingetje dat ik niet begrijp: na elk optreden gaat Gerard Joling meteen met de desbetreffende kandidaat het optreden terugkijken à la Sterren dansen op het IJs. Bij dat programma begrijp ik dat je de moeilijke oefeningen nog eens wilt terugzien, maar bij een zangoptreden?

Zie ook:
- Britney Spears en Madonna in 1e So You Wannabe a Popstar
- Acteurs en presentators in So You Wannabe a Popstar

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Tanja Jess eerste onverwachte afvaller in Popstar

  1. Jeffrey

    De opzet is dat de jury elke week met een frisse blik daar zit. Je verdeelt dus elke week opnieuw de betere om de mindere personen. Het kan dus best dat er een 9 valt, om het verschil te maken tussen een kandidaat met potentie en een kandidaat met minder. Overigens is dat optreden terugkijken wel prettig voor de artiest zelf. Je hebt namelijk geen idee hoe je er vanuit de derde persoon uitziet op het podium. De reactie daarop van de betreffende act is dan weer onderhoudend voor de tv kijker. Popstar is hier in ieder geval positief ontvangen, al moest nawijn het vooral van de stemmen hebben denk ik.

      /   Reply  / 
  2. .

    Je hebt een punt over het “terug kijken”. Volstrekte onzin. Zoiezo lijkt de show hier en daar wel iets té veel op ‘Sterren Dansen op het Ijs’. Iets meer originaliteit was toch wel op zijn plaats geweest.

    Maar verder dan dat een opzienbarend leuke show. Eyeworks en SBS zijn enorm gegroeid, en dat kon je in Popstar ook duidelijk terug zien. Het klopte. Nergens werd het echt saai en de show zelf was vele malen beter dan het slaapverwekkende ‘Just the Two of Us’.
    Ze mogen inhoudelijk in ieder geval dik tevreden zijn.

      /   Reply  / 
  3. roelof

    ik kan niet begrijpen waarom hilbrand nawijn er nog inzit, zolang die erin zit kijk ik voorlopig niet meer, hij slaat en groot modderfiguur

      /   Reply  / 
  4. Janiek

    Ik was er gisteren voor Sascha!
    Hij is zooooooooooooooooooow lekker!
    Echt ik sweer ut!!:P
    xx xx Janiek

      /   Reply  / 
  5. suzan

    Hij kan alleen voor geen meter zingen die Sacha, haha!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>