Zit Nederland te wachten op tv-zoektocht Dancing Queen?

Waar zou televisieland zijn zonder Dancing with the Stars? Dat programma is zo kenmerkend geweest voor onze beeldbuis de afgelopen 2,5 jaar. Dancing with the Stars opende de deuren voor talloze andere sterren-formats en de jongste afgeleide is Dancing Queen, een zoektocht naar danstalent, waar SBS 6 een aanzienlijk marktaandeel op de vrijdagavond mee hoopt te scoren. Maar of dat er in zit?

De gedachtegang is niet eens zo heel raar; je hebt iets op televisie waar miljoenen mensen naar kijken en dan ga je op zoek naar een afgeleide die toch net iets anders is. Daarbij: de tv-zoektocht naar nieuw talent bleek eerder succesvol, met als grootste wapenfeit Idols.

Idols vs Dancing Queen
Toch zijn er wezenlijke verschillen. Muziek is iets waar iedereen van kan genieten en ook iets waarbij iedereen vrij snel hoort of iemand goed of slecht zingt. Dat geeft Idols (of X Factor, So You Wanna Be a Popstar of al die andere muzikale talentenjachten) een groot gevoel van herkenbaarheid.

Bij dansen is dat net iets anders. Mensen die zelf op dansen zitten of vel naar Eurosport kijken, hebben er misschien wel oog voor. Maar daarbuiten wordt het toch moeilijker om een gegrond oordeel te kunnen geven over een voor jou onbekende danser.

Dans weggestopt
Tel daarbij op dat het hele (stijl)dansen op tv een noodlijdend bestaan leed, totdat RTL 4 met Dancing with the Stars kwam. Belangrijke danswedstrijden zijn weggestopt op schimmige sportkanalen, primetime was (en is er eigenlijk nog steeds) nauwelijks aandacht voor. Dat is bij zang wel iets anders.

Maargoed, als ik heel eerlijk ben: het succes van Dancing with the Stars zag ik ook niet aankomen. Toentertijd zag ik wel een aankondiging en dacht toen: daar zit niemand op te wachten. Dat gevoel heb ik nu weer een beetje, wat ik heb geprobeerd te onderbouwen met bovenstaande argumenten. Misschien zit ik er weer volledig naast en heeft SBS 6 een enorme kijkcijferhit.

Dancing Queen, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS 6 profileert zich nu als familiezender
- Joling weigert nieuw dansprogramma, Nance hapt wel toe

- SBS zoekt nu ook danstalent

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Zit Nederland te wachten op tv-zoektocht Dancing Queen?

  1. Bart

    Ik hoop dat het een hit word. Ik gun Nance het succes. Ze kan het ook zeker alleen.
    Als het een flop word ligt het aan het format, er zijn teveel talentenjachten op t.v. Ik hoo niet dat de media Nance afkraakt als het flopt. Verdient ze niet. Ze presenteert natuurlijk 1000 keer beter dan Gerard.

      /   Reply  / 
  2. Matthijs

    ik kan echt niet kijken naar die irritante Nance hoor… dus mij niet gezien

      /   Reply  / 
  3. Joey

    Ik zit er persoonlijk niet echt op te wachten. Het lijkt erop dat SBS niks anders weet te verzinnen dan Talenten jachten.

      /   Reply  / 
  4. RJ

    Ze zullen ook nog wel een talentenjacht houden waar ze op zoek gaan naar een nieuwe presentator/jurylid voor de volgende talentenjacht…

    *zucht* Erg vernieuwend allemaal, dat SBS.

      /   Reply  / 
  5. //DESH\\

    Ik weet ook niet wat ik er van moet verwachten maar ik ben eerder iemand die eerst iets gezien moet hebben voordat ik er mijn oordeel over geef!

      /   Reply  / 
  6. Bart

    Kijkcijfers: 1,2 miljoen. Goed dus!
    Ik vond het best wel leuk.
    Marilyn was er ook weer bij ( So you wanna be a popstar ) Ze zit bij de laatsts 50.

      /   Reply  / 
  7. PINHEAD

    Wanneer houd het eens een keer op met die talentenjachten,ik wordt er dus echt niet goed van…
    Maar hier blijft het niet bij SBS komt MET NOG EEN TALENTENJACHT AAAAAH! Holland’s Got Talent *zucht*

    Kon het niet gewoon bij Idols blijven?!!

    ‘Ze zullen ook nog wel een talentenjacht houden waar ze op zoek gaan naar een nieuwe presentator/jurylid voor de volgende talentenjacht…’

    Hhaha dat denk ik ook ja…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>