Weer miljoenenpubliek voor nieuw staaltje onderzoeksjournalistiek?

Hoeveel kijkers gaat SBS vanavond trekken met opnieuw een knap staaltje onderzoeksjournalistiek? Alberto Stegeman liep drie maanden rond op Schiphol en ontdekte er een dozijn gaten en lekken in de beveiliging. Hij plaatste zelfs een nepbom in een vliegtuig en haalde daarmee de landelijke pers. Die 7 miljoen die Peter R. de Vries vorige week behaalde, doet hij hem natuurlijk niet na. Maar 1,5 miljoen moet toch zeker lukken.

Het meest schokkende vond ik tot nog toe de reactie van een Schiphol-directeur woensdagavond in Pauw & Witteman. Hij wilde maar niet toegeven dat de beveiliging aan de achterkant niet deugt. Bovendien probeerde hij voortdurend het onderzoek van Stegeman in twijfel te trekken, iets wat hem overduidelijk niet lukte.

Toch, het wringt. Natuurlijk is het verschrikkelijk als iemand relatief eenvoudig een bom aan boord van een vliegtuig kan brengen. Maar ik denk ook dat Schiphol één van de meest beveiligde plekken van het land is. Het is in elk geval nog veel eenvoudiger om een bom aan boord van een overvolle trein in de spits te leggen. Daarmee zijn nog veel meer slachtoffers te maken. Of een passagiersbus op de snelweg. We kunnen nu niet eenmaal alles potdicht beveiligen.

Undercover in Nederland, 21.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS speelt voor terrorist in extra Undercover in Nederland
- 7 miljoen kijkers voor Peter R. de Vries

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Weer miljoenenpubliek voor nieuw staaltje onderzoeksjournalistiek?

  1. Bram

    Ik weet het niet. Het is al uitgebreid in het nieuws geweest en vrijwel alles uit de uitzending ligt al op straat. Dit was niet het geval met Peter en zijn uitzending.

    Ik gok op 8 a 900.000 kijkers.

      /   Reply  / 
  2. Craig

    Iedereen die op Schiphol werkt weet dat de beveiliging zo lek is als een mandje ik snap ook niet waarom de overheid zo verbaasd doet alsof dit een publiek geheim was.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>