Na belspelletjes ook Astro TV ter discussie

Bijna alle vormen van belspelletjes zijn inmiddels van de televisie gebezemd, maar voor de SP is dat nog niet genoeg. De partij heeft nu zijn pijlen gericht op Astro TV. Mensen kunnen hier naar toe bellen voor een telefonisch consult op gebied van astrologie en tarot. De astro-belprogramma's worden uitgezonden in de zendtijd van SBS Broadcasting en RTL Nederland. De SP heeft nu Sterrenbeeld Melkkoe geopend, waar mensen hun klachten kwijt kunnen.

"Goedgelovige mensen kunnen daar zogenaamd de toekomst laten
voorspellen door kaartleggers, astrologen en andere ‘spiritueel
specialisten’. Hierbij worden echter weer dezelfde trucs uitgehaald als
eerder met de belspellen", betuigt de SP.

Presentatrices vertellen de kijkers bijvoorbeeld dat ze NU moeten
bellen, omdat op dat moment niemand naar de studio belt. Vervolgens
krijgen de bellers van een computer te horen dat ze niet zijn
geselecteerd.

Presentator Marco Verhagen vindt dat het allemaal wel losloopt met de oplichterij. "Mensen kunnen inderdaad bellen, maar daar kiezen ze zelf voor. Mijn ervaring is dat de uitspraken van de astrologe vaak kloppen", vertelt hij in Dag.

Kortom: het kan nooit lang duren voor ook deze commerciële beeldbuisvulling weg is.

Zie ook:
- Belspelletjes na zondag verleden tijd

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Na belspelletjes ook Astro TV ter discussie

  1. Kees

    Herman, bedoel je soms alle zenders van RTL? Bij het zappen zie ik soms vier verschillende astro uitzendingen voorbijkomen op alle RTL zenders, met name in het weekend.

      /   Reply  / 
  2. Tim20

    waarom alleen de Astro uitzendingen van SBS aanpakken? RTL heeft er veel meer. En het is nog een herhaling ook volgens mij bij RTL! Hoevaak heb ik Johan Vlemmings daar nu wel niet aan tafel zien zitten (niet dat ik er naar kijk, maar als je ‘s middags langs RTL5 of RTL8 zapt, is het meestal óf home shopping, óf Astro-tijd ofzo)

      /   Reply  / 
  3. Chiel

    RTL is ‘n tape, SBS is live (tenmiste, dat mag ik toch aannemen met die mensen die bellen). Allemaal oplichterij natuurlijk, met debiele mensen die bellen (‘ik ben mn sleutels kwijt weet jij waar ze zijn?) die het eigenlijk gewoon verdienen. Maar weg ermee!

      /   Reply  / 
  4. Mart

    Astro tv op net5 is helemaal erg. Zit gewoon alle consults op te vullen met zinnen als. Dat wil zeggen. Met andere woorden en ga zo maar door. Ik kan ook consults geven als ik het zo zie. Wat een oplichterij!

      /   Reply  / 
  5. Kees

    medium edward heeft volgens mij zelf problemen als ik hem zo hoor praten dat mensen hier intrappen weg ermee

      /   Reply  / 
  6. Jan

    @ Chiel

    Mijn paranormale gave zegt dat je sleutels liggen waar je ze voor het laatst gezien hebt!!!!

      /   Reply  / 
  7. Chiel

    Dát hoeft niet. Je zag ze voor het laatst terwijl je ze in je zak deed. Maar ze liggen nu op sraat…

    Ik denk dat ‘k maar eens moet gaan solliciteren :)

      /   Reply  / 
  8. thies

    misschien moeten ze net als decennia geleden gewoon overdag niets uitzenden, sneeuw. en als ze weer wat nuttigs hebben te melden schuift heel nederland gezellig voor de buis ;)

      /   Reply  / 
  9. Fruitcake

    Deze zooi is gewoon nog grotere oplichting dan de belspellen, gelijk cancellen die hap.

      /   Reply  / 
  10. meurs

    Ik heb vandaag een smsje gestuurd, was effe nieuwsgierig. Ik dacht laat ik effe relatie aan naar 7778 sturen.. ik was nieuwsgierig! Kreeg ik een mail van mag ik je naam, geboortedatum/plaats/tijd en of ik relatie heb (ik dacht>>duhh anders zou ik niet relatie aan sturennaar 7778 als ik geen relatie had, en ze is toch helderziend!dan zou ze het toch moeten weten of ik een relatie heb).
    IK dacht ik moet echt weten, was nieuwsgierig.. Ik sms mijn gegevens. Ik krijg een sms terug; mag ik de gegevens van je partner! Ik dacht vooruit dan maar, ik ben nieuwsgierig. Ik krijg een smsje terug>> jullie passen heel goed bij elkaar, ik zie ook dat je twijfelt, mag ik vragen waarom je twijfelt? Ik dacht huh ik twijfel niet, maar misschien wel hahaha(twijfel aan mezelf).. Ik stuur een smsje ik ben een twijfelaar en moet u mij nog wat belangrijks vertellen over het algemeen?Iets wat ik moet weten. Ik krijg een smsje terug.Ellendiger kunt u niet voelen dan nu (het kan haast niet slechter). De situatie zal verbeteren binnenkort(Lichtpuntje in uw situatie)!!!! Ik dacht oplichtsters!!! Ik bel naar mijn beltegoed… ahahaah 7 eurootjes lichter!! toen voelde ik mij pas ellendig!hahaha ik voelde mij juist happy en opgetogen.. nadat ik 7 eurootjes lichter was geworden voelde ik pas ellendig… hahaha toekomst voorspeld!!!Ene veronique van astro tv!>> bedriegster. Dames en heren niet smsen naar astro tv….. ik heb het voor jullie uitgeprobeerd, laat die 7 eurootjes het waard geweest, dus wees gewaarschuwd! Leer van andersmanse fouten,, in dit geval van mijn fout… uhm ik was nieuwsgierig!

      /   Reply  / 
    1. dilhani

      hoi hoi
      natuurlijk kost het geld. of het nou klopt of niet…
      die mensen gaan niet voor 1,- reageren.
      ligt eraan, als je totaal niet spiritueel bent, dan is het een en al onzin, dan doe je het id puur uit nieuwsgierigheid.
      maar ben je het wel, dan kun je jezelf afvragen, zei dat mijn eigen intuitie het ook? zo niet, ja jammer zo wel, dan was het die 7,- misschien toch waard, want dan is het een soort van ‘bevestiging’voor jezelf toch? groetjes.

        /   Reply  / 
  11. Tante Til

    Hahahahahahaha grootste fout om de belspellen eruit te gooien. Ik heb het altijd al geweten, SBS en RTL zijn echt niet op hun achterhoofd gevallen hoor. Die verzinnen heus wel iets anders om aan geld te komen. En het antwoord heb je: AstroTV! Als je het aan mij vraagt heeft de SP het zelf verknald door te gaan zeuren over belspellen. De SP is er gewoon ingetrapt. Ze hadden nooit over die belspellen moeten beginnen want het gaat van kwaad tot erger! Straks is AstroTV van de buis en komt er iets nóg ergers! Nee geef mij maar die heerlijke ouderwetse belspelletjes terug, die waren tenminste nog leuk om te kijken! En daar bepaalde je echt zelf of je meedeed of niet, bij AstroTV wordt misbruik gemaakt van ellende walgelijk! Bedankt SP voor jullie uitmuntende werk tegen de belspellen: NOT! Niet SBS en RTL zijn de veroorzakers van AstroTV de gene die die schuld op zijn geweten heeft is de SP!!! Het Nederlandse volk kan toch wel zelf bepalen of je naar AstroTV belt of niet? Je weet toch dat het oplichterij is, nou bel dan niet!!! Het feit dat het nep is straalt er gewoon vanaf! Wat mij betreft: KOM TERUG BELSPELLEN EN HAAL DAT ASTROTV VAN ZENDER! € 1,30 per gesprek zijn ze helemaal gek geworden!!! Naar zoiets bel je toch niet? Nee wat mij betreft kunnen we de schuld naar de SP toe schuiven want door hun toedoen is dat AstroTV begonnen. Als hun niet waren gaan zeuren waren er nu gewoon nog die belspellen op TV die maar €0,60 cent per gesprek kosten en geen misbruik maakten van ellende. Dus SP als jullie nog een wat weten…

      /   Reply  / 
  12. Joshua

    Ik zie bij SBS6 het probleem niet. Je kunt kiezen voor een consult voor de TV, waar de kans is dat je niet geselecteerd wordt. En je kunt naar een andere lijn bellen, waar je persoonlijk iemand kan spreken, en waarvan je op teletekst ook nog kan zien of die vrij is. Kortom, je kiest er zelf voor als je er geld aan spendeerd.

      /   Reply  / 
  13. marieke

    ik heb zelf wel een keer gebeld, eigelijk om het uit te proberen
    en wat gebeurde er ik werd door verbonden..
    dan sta je raar te kijken

    maja dan krijg je dingen te horen die eigelijk zo algemeen zijn,, beetje jammer

    dus doorverbonden doen ze dus wel us in de zoveel tijd, maar dan krijg je niks te horen waar je wat aan zou hebben

      /   Reply  / 
  14. marina

    astro tv moet gewoon van de buis en een soort koffietyd moet er voor terug komen eerst is het van de buis en nu weer helemaal terug bij sbs en net5 weg ermee en heel gauw dus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>