Meerdijk rouwt; Jan Kooijman verlaat GTST

Verrassend nieuws uit soapland. GTST-hunk Jan Kooijman stopt ermee. De acteur is momenteel even uit de serie door de flexwet, maar zal straks maar voor eventjes terugkeren. Eind dit jaar neemt Jan zijn laatste scene op, begin maart verlaat Danny de Jong dan Meerdijk. Dat is kort na het vertrek van Lieke van Lexmond, de babe van de soap. Endemol en RTL zullen dus op zoeken moeten naar nieuwe lekkertjes – en sterke acteurs – voor de serie.

Jan zelf is via Goede Tijden Slechte Tijden opgestoomd tot BN’er. Via programma’s als So You Think You Can Dance, Ik Kom Bij Je Eten en straks Sunday Night Fever is hij uitgegroeid tot een publiekslieveling. Vorig jaar won hij de Televizier Talent Award, dit jaar greep hij maar net naast een nominatie voor de Zilveren Televizier-Ster.

Kooijman wil zich nu begrijpelijk verder ontwikkelen en dat gaat lastig in combinatie met het spelen in een soap. “Na drie jaar GTST is het tijd voor nieuwe stappen. Ik ben in gesprek over enkele formats, stel een leuke CD samen van jong talent en hoop in de nabije toekomst leuke en mooie rollen te kunnen spelen.”

Producent Kennard Bos betreurt het besluit. “We vinden het uiteraard heel jammer dat Jan heeft besloten de serie te verlaten, maar we begrijpen zijn keuze. Met het vertrek van Jan staan we wel weer voor een uitdagende missie, die wederom kansen biedt op veel nieuwe mogelijkheden.”

Wat een moedig besluit van Jan, om de soap te verlaten nu deze zich op zo’n hoogtepunt bevindt. Dat terwijl de serie bij zijn eerste scenes er veel slechter voor stond. De acteur heeft voor een groot deel bijgedragen aan die groei.

Zie ook:
Marianne Mudder aan de slag voor GTST
- GTST: Meerdijk maakt kennis met co-assistent Ron Bos
- Gigi Ravelli verklapt nieuwe liefdes voor Lorena in GTST
- Galjaard: GTST profiteert mee van succes RTL 4
- Ook Ferry Doedens tijdelijk uit Goede Tijden Slechte Tijden

26 Reacties // Reageer

26 thoughts on “Meerdijk rouwt; Jan Kooijman verlaat GTST

  1. RJ

    Nu nog helemaal van de tv verdwijnen en ik ben ook weer tevreden.

      /   Reply  / 
    1. Edwin

      Helemaal mee eens! Erg fijn dat hij eindelijk uit GTST vertrekt!

        /   Reply  / 
      1. tamara

        Jaloers???

          /   Reply  / 
        1. RJ

          nee, ik ben niet jaloers op Jan – kijk ik ben op tv – Kooijman. In werkelijk ieder programma duikt hij op, verschrikkelijk. Snap dat hij geen tijd meer heeft voor GTST op deze manier.

            /   Reply  / 
        2. Jordy

          @Tamara: Oh mijn god, daar is al de eerste fangirl die kijkt naar GTST omdat ze geilt op Jan Kooijemans. Uit de grond van mijn hart, het enige waar ik jaloers op ben bij hem is EEN DEEL VAN zijn uiterlijk, want hij ziet er goed uit, geef ik ook toe… Alleen tè goed. Hij lijkt verdomme bijna Ken van Barbie wel, inclusief makeup. En ik vind hem echt een arrogante zak. “Dankjewel voor deze talentaward! Allereerst bedank ik mezelf, en verder mezelf, en oh ja bovenal mezelf…”. Laat hem samen met Charlie in een brandende auto achter ofzo. Met dat playmobielkapsel van hem zal die auto nog even als fakkel kunnen fungeren ook. En Tamara… Wordt een beetje volwassen. Want ik en ik denk de rest van normaaldenkend Nederland is NIET jaloers op Jan Kooijemans. Wij zijn jaloers op een mooiboy die een veel te goed salaris krijgt door alleen maar een beetje 12 tot 15 jarige pubermeisjes op te geilen. xD

            /   Reply  / 
          1. tamara

            Ha kijk nooit naar gtst….je bent me ook geen verantwoording schuldig , en nee geil niet op hem maar vind hem gewoon een stijlvolle knappe jongen. Die jongen heeft het gewoon goed voor elkaar,vandaar dat je hem ook regelmatig op tv ziet.En daar schijnt niet iedere jongen van gediend te zijn want vriendin heeft dan geen oog voor hem!

              /  
          2. Jordy

            @Tamara: Mijn excuses dat ik dan zo tegen je uitviel, je hebt goeie ouderbouwde argumenten hoor, maar ik ben gewoon over het algemeen een beetje Kooijman-moe op de Nederlandse televisie. Metname de zin die in dit artikel en in stapels andere artikels over zijn vertrek blijft terugkomen ‘De acteur heeft voor een groot deel bijgedragen aan die groei.’, wat gaat over de groei van GTST, schiet bij mij echt in het verkeerde keelgat. Je kan me veel wijsmaken, maar Jan Kooijman heeft echt niet bijgedragen aan de groei van GTST. Gewoon niet. :P

              /  
  2. vinn

    Ai das jammer zeg! Lieke en Jan eruit.. kunnen ze wel mooi een mooi tv duo worden haha ;)
    maar is wel echt een gemis voor gtst. en wat moet Rik nog in de serie nu!

      /   Reply  / 
    1. Maurice

      Jan is bij GTST een zwakke broeder, logisch dat hij dus snel een andere kans grijpt nu die voorbij komt.

      Van Lieke is het minder te begrijpen, ze is een heel behoorlijke actrice maar bepaald geen presentatie-talent en neemt dus een enorm risico om af te branden. Inge Schrama is wat dat betreft wat slimmer, die blijft ook na bijna 10 jaar rustig zitten bij GTST verzekerd van een leuk, vast inkomen.

        /   Reply  / 
  3. Jaap

    Ik rouw ook.. zien we die kwal straks presenteren…

      /   Reply  / 
  4. gtstfites

    Die actrice die Amy speelt is in het echt 15 jaar. Die kan volgend jaar een vaste rol krijgen. Ik ben benieuwd wie de vaste cast komt versterken vanaf 2012

      /   Reply  / 
  5. Willeke

    Ik wacht nog steeds op Victor Reinier.. Is nog steeds niet langsgekomen in Gtst!

    Jammer van Jan. Hoop dat Levi van Kempen of Dirk Taat met een vaste rol in GTST komen!

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    Is toch altijd hetzelfde met acteurs, die denken dat ze wel even presentator kunnen worden….

      /   Reply  / 
  7. mike

    Let op mijn woorden; Jan en Lieke worden beide bij het ‘nieuwe’ SBS ingezet komend jaar.

      /   Reply  / 
    1. vinn

      Zou ik me ook wel kunnen voorstellen

        /   Reply  / 
  8. Julian

    Jan ga ik niet missen, maar Lieke wel denk ik. Hoe Bsrtho zei geen enkele ros is misbaar (dat zei hij toen over Wilbert Gieske ‘Robert’). Toch vraag ik me af wat er met nu met Rik in de soap gaat gebeuren. Ik hoop dat er een oude bekende terug komt, zoals Hedwig, Stefano, Job of eventueel zelfs Mickey.
    Ook al denk ik dat de kans van Mickey vrij klein is, maar je weer het nooit. Laat anders Charlie in de serie blijven, maar spelend door een andere actrice. Tamara Brinkman bijvoorbeeld.

      /   Reply  / 
  9. Bianca

    Eindelijk vertrekt Jan Kooijman uit GTST werd eens tijd zeg!

    Een niet zeggend acteur!

      /   Reply  / 
  10. Anoniem

    Hij had nou niet bepaald een boeiende rol in gtst. Wel jammer dat Rik nu niemand meer heeft. Job Zonneveld (zoon van Rik) moet terugkomen! En zijn moeder, paar jaar geleden gespeeld door Joke Bruijs.

      /   Reply  / 
  11. Eric

    Jan is een matige acteur, die door tegenspelers als Ferry Somogyi, Inge Schrama en Lieke van Lexmond overeind werd gehouden.

      /   Reply  / 
    1. peter

      Het zijn allemaal matige acteurs, heb het wel eens gezien
      bij mijn schoonmoeder , wat een verschil met Eastenders
      Thuis of Coronationstreet ,het is dat de jeugd, denk 1,5 miljoen schoolpupers er naar kijken, anders was GTST al lang gestopt.

        /   Reply  / 
  12. Willeke

    Als het goed is is Pip vanavond voor het laatst te zien.. Er werd net getweet door GTSTsoap dat er vanavond een geliefd personage verdwijnt.. En Pip pellens zou tot half oktober in GTST zitten dus ik denk dat het vnjaaf haar laatste aflevering is.

      /   Reply  / 
    1. shaggy

      dat klopt. vanavond wordt ze na de uitspraak afgevoerd.

        /   Reply  / 
  13. Willeke

    Wel jammer.. Maar ja. Had ook niet verwacht dat ze vrolijk door Meerdijk kon huppelen na die schietpartij :P

      /   Reply  / 
  14. Nico

    Ik ben benieuwd hoe ze de gaten die Mary-Lou van Stenis, Jan Kooijman, Lieke van Lexmond, Christophe Haddad en Pip Pellens achterlaten gaan opvullen. Ikzelf hoop iets in deze richting:
    -Mary-Lou blijft en krijgt een relatie met Jef dan komt Robert.
    -Wilbert Gieske komt terug en pakt Tanya van zijn broer af (ruzie in de familie Alberts).
    -Wouter de Jong komt terug als biseksuele Milan Alberts en krijgt een relatie met Lucas hij raakt verwikkeld in verhaallijnen met familie Bouwhuis, Alberts en Sanders. (Raynor Arkenbout zal GTST dan verlaten)
    -Kim Lian van der Meij gaat een familielid van Maxime (met achternaam Beaumont) spelen en is dokter in het ziekenhuis. Ze krijgt een relatie met Rik en raakt in verhaallijnen met de familie de Jong en Sanders verwikkeld.
    -Joke Bruijs komt terug als Maria en raakt verwikkeld in verhaallijnen met Laura, Jef, Rik, Rikki, Tanya en Robert.

    Verder komen er nog meerdere recurring personage’s:
    -Een donkere vrouw komt als huishoudster voor de familie Sanders werken. Zij is de tante van Bing.
    -Er blijft een aantal dokters (Marianne Mudder, Ottolien Boesschoten, Evert van der Meulen) werkzaam in het ziekenhuis en zij duiken geregeld op in de verhaallijnen. Het ziekenhuis gaat een grotere rol spelen en er komt een groter decor voor.
    -Chiara Tissen blijft op terugkerende basis de rol van de rechter spelen. Zij zal ook af en toe te zien zijn in verhaallijnen rondom het werk van Sjors.

      /   Reply  / 
  15. grootste jan kooijman fan

    DAnny valt van de trap nadat hij aysen de deur uit wil zetten, zij geeft hem een duw als het ware

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>