Zusjes Baydar versterken cast GTST

De inwoners van Meerdijk kunnen binnenkort twee nieuwe inwoners verwelkomen. De cast van Goede Tijden Slechte Tijden wordt versterkt door twee Turkse actrices, die de zusjes Aysen en Nuran Baydar spelen. Het gaat om Dilan Yurdakul en Toprak Yalçiner, meldt De Telegraaf.

Uitvoerend producent Kennard Bos stelt in de krant dat GTST eigenlijk te blank is. “Eigenlijk is Goede Tijden kleurloos in de verhaallijnen. Het gaat om liefde, bedrog, om emoties. Daarin verschilt het verhaal van de zusjes Baydar niet. Maar het zou onzin te zijn om te ontkennen dat ik blij ben dat ze Turks zijn. We hebben bewust gekozen voor meer kleur.”

Het is niet de eerste keer dat er een Turks hoofdpersonage in de serie zit. In de jaren ’90 had Stan (Paul Groot) een relatie met Fatima, wier familie illegaal in Nederland verbleef. In de huidige cast zit nog een ander ‘kleurtje’: de Surinaamse Bing.

Zie ook:
- GTST: Onwerkelijke zwangerschap over; Rikki krijgt weeën
- RTL gaat hele afleveringen GTST previewen
- Meerdijk rouwt; Jan Kooijman verlaat GTST
- Marianne Mudder aan de slag voor GTST
- GTST: Meerdijk maakt kennis met co-assistent Ron Bos
- Galjaard: GTST profiteert mee van succes RTL 4

53 Reacties // Reageer

53 thoughts on “Zusjes Baydar versterken cast GTST

  1. Jordy

    En Jimmy Geduld als Arthur Peters dan? :P

      /   Reply  / 
  2. gtstverslaafde

    he bah ik vind gtst juist goed zoals t was t is een nederlandse soap hoop dat ze er snel weer uitgaan

      /   Reply  / 
    1. Johanna

      Dit ben ik helemaal met je eens.
      Ik sla het nu makkelijk eens een keer over.
      Zit soms met haren op mijn armen te kijken.
      Sinds de twee “buitenlandse” dames erbij zijn vindt ik er niets meer aan. Waarom zo hard en stoer?
      Het is veel meer slechte tijden dan goede.
      Dat er meer “zwart” in moest komen dat kan maar niet zo.
      Je laat je toch zeker niet door een politieagente zo intimideren.
      Dat gebeurt volgens mij in het echt toch niet zo.
      Zal blij zijn als het weer zomervakantie is, heerlijk rust.

        /   Reply  / 
  3. ERGSTEGTSTFANEVER

    Ahh nee johh, Gtstt is nu net zoo leuuk, en vooralll hun ? Pffffff :S

      /   Reply  / 
  4. janssen

    wat een onzin haha een nederlandse soap te blank vinden Hahahaha. Dat is hetzelfde als klagen dat er in limburg teveel limburgs gepraat word of dat er in duitsland teveel duitsers wonen hahahaha echt grappig dat arugument :P

      /   Reply  / 
    1. Mark

      hahaha idd erg grappig.

        /   Reply  / 
      1. janssen

        een goede weerspiegeling van de samenleving in een tv serie, dan kennen er denk ik wel 130 nationaliteiten in want dat woont er in nl, en dan moeten er ook veel overvallen gepleegt worden en moorden in de serie, incl hennepteelt en die shit dan hebben we een goede weerspiegeling denk ik

          /   Reply  / 
        1. Wouter

          Menig buitenlander kan beter Nederlands dan jij…

            /   Reply  / 
          1. janssen

            waar maak jij uit op dat die beter nederlands kunnen dan ik? leg mij eens uit?

              /  
          2. Wouter

            Misschien zou je eens wat hoofdletters en punten moeten gebruiken.

              /  
          3. janssen

            Dan ken jij denk ik naar hans anders. Want kijk eens goed punten en kommas haha. Maar ben jij zelf wel nederlands ofniet want aan je reacties ben je zelf een allochtone nederlander of je hebt een allochtone nederlandse vriendin

              /  
          4. Wouter

            Ik ben gewoon een autochtone Nederlander. Er bestaan ook niet-racistische autochtonen hoor. Jammer genoeg zijn er daar te weinig van blijkbaar…

              /  
  5. vinn

    Tuurlijk is gtst te blank! In NL wonen toch turken, marokanen, chinezen etc. Maar iedereen in gtst -opbing na – is blank dat is toch geen goede weerspiegeling van de samenleving. Ben benieuwd na de personages

      /   Reply  / 
  6. wil

    De relaties van Noud en Sjoerd zullen waarschijnlijk getest worden

      /   Reply  / 
  7. Anoniem

    BAH ik zit hier echt totaal NIET op te wachten!
    Laat gtst zoals het hoort te zijn: Een Nederlandse soap!
    Hoop echt dat dit maar tijdelijke rollen zijn!

      /   Reply  / 
  8. Lala

    Meerderheid van de mensen in dit land is blank autochtoon, dus ik zou zeggen, de juiste afspiegeling in GTST tot nu toe. Gaan deze twee ook vaatdoeken dragen?

      /   Reply  / 
  9. Wouter

    Nou aan de reacties te zien hier zijn er nog steeds veel racisten in Nederland…

      /   Reply  / 
  10. $ Dollar Bill $

    Zo veel PVV stemmers hier.

      /   Reply  / 
  11. Kees

    Hmm, in ONM speelden ook een aantal allochtonen mee. Totaal niet storend. Dus eerst maar eens kijken en dan oordelen lijkt me.

      /   Reply  / 
  12. janssen

    Maakt mij ook niets uit dat die meisjes mee doen in de serie maar vond het gewoon een leuk arugument, te blank snapje :p

      /   Reply  / 
  13. Juize

    Nog niet eerder opgevallen hoeveel kansloze mensen deze blog bezoeken… Wat boeit het nou of er 2 turkse dames in de serie komen? We hebben toch ook homo’s en lesbo’s gehad. Dit is niks meer bijzonder dan dat hoor.

      /   Reply  / 
  14. Dilara

    Goed om te zien dat GTST ook een kans biedt aan Turkse acteurs. Het zou leuk zijn als dit ook voor meerdere afkomsten gaat gelden. Nederland is nu eenmaal multicultureel. Uit de reacties blijkt dat sommige dit niet kunnen verkroppen. Steeds maar zeuren dat men van andere afkomst zich maar moet aanpassen, en wanneer men dit wel doet, is het nog niet goed. Zielig eigenlijk, maar goed. Ben trots op ze en het wordt vast leuk! :) . Gelukkig zijn niet alle Nederlanders zoals sommige hier.

      /   Reply  / 
  15. janssen

    klopt niet alle nederlanders zijn zoals de meeste hier, maar die hangen we apart en sturen we lekker naar turkije toe ok

      /   Reply  / 
  16. Frank

    Deze 2 turkse gaan dus theedoeken dragen, zie spoiler 25 januari 2012. ik vind het echt walgelijk, dit hoort niet in dit land. Heb je mooi de kijkcijfers om hoog gekrikt en ga je dit doen, dit ga je kijkers kosten. Wat is dit van GTST een treiter actie tegen wilders ofzo. Dat hij veel stemmen heeft, zegt genoeg, dat er veel mensen dit niet willen.

      /   Reply  / 
  17. Tamara

    Wat maakt het uit..als deze meisjes gewoon Nederlands spreken zie ik hier geen probleem in…en ja wat betreft die hoofddoekjes..soms vind ik het best wel mooi staan…en wie doen ze er kwaad mee?

      /   Reply  / 
  18. Sheena

    Waarom zoveel haat jegens deze twee dames? Zwart, wit, getint, lang, dun, Jood, Christen, Moslim we zijn allemaal mensen, waarom zou jij bevoorrecht zijn met je blanke huid? Zo achterlijk al die negatieve reacties op die meiden!

      /   Reply  / 
  19. sanne

    Waar is dat nou in hemelsnaam voor nodig allochtonen in gtst? Ik ken er geen 1 hoor die naar gtst kijkt. Willen ze allochtoonse kijkers werven? Dit is de druppel, ik stop met gtst!

      /   Reply  / 
  20. Mirte

    Inderdaad, ik keek altijd met veel plezier naar GTST maar nu Nick, Charlie en Edwin weg is is er veel minder aan. En nu ze ook nog eens met twee van die allochtonen aankomen zetten is voor mij de lol er vanaf. Ook ik kijk niet meer naar GTST

      /   Reply  / 
  21. sjaak

    mee eens

      /   Reply  / 
  22. starr

    Wat zitten jullie te zeuren?? Jullie moeten blij zijn dat er een beetje warmte in jullie land is, wat wil je anders? alleen maar koude mensen, droog enz. Ik ben geen turk/marokkaan maar wel buitenlands en ik ga echt veel met NLers om, ze vinden ons ook heel leuk. Dus het is best leuk dat er buitenlandse mensen in de serie zijn. zeur niet zo mensen!

      /   Reply  / 
  23. Geert

    Een beetje warmte in ons land? Niks geen warmte, maar alleen ellende. Op een stelletje multicrimelen zit ik niet te wachten, en met mij nog vele anderen. Ik vind die twee Turkse meiden zwaar irritant en wat mij betreft mogen ze er heel snel weer uit.

      /   Reply  / 
    1. janssen

      er heerst toch een virus in meerdijk, misschien krijgen ze die wel haha

        /   Reply  / 
      1. Geert

        Hahaha, je hebt helemaal gelijk. Dat zou pas mooi zijn, zijn we in één keer van die zwaar irritante Turkse grieten af :-)

          /   Reply  / 
  24. Loes

    Helemaal mee eens!

      /   Reply  / 
  25. Jan

    Hier ben ik het ook wel mee eens. Ik keek altijd met veel plezier naar GTST maar ik vind die twee Turkse meiden zwaar irritant. Ze weten meteen alles beter en dringen zich op om in Toko te gaan wonen. Het kan wel een afspiegeling v/d samenleving zijn maar het is er gewoon niet leuker op geworden helaas :-(

      /   Reply  / 
  26. Sjaak

    Ik erger mij ook al aan die meiden en dat gedoe met een hoofddoek en dan blijken ze geweldig te zijn, hard te werken en zeer slim, noem maar op. Dat licht amsterdamse accent staat me gelijk tegen.
    Ga maar weer naar t nieuws kijken om 8 uur.
    Jammer. En Edwin er uit slaat ook nergens op. Eindelijk was er iets echt leuks, met die 2 homo’s.

      /   Reply  / 
  27. Ron

    Hahaha, wat een geweldige reacties allemaal :-) Er had niet moeten staan “Zusjes Baydar versterken cast GTST”, nee er had moeten staan “Zusjes Baydar verzwakken cast GTST”.

      /   Reply  / 
  28. Willeke

    Ik vind het vooral hilarisch, om te lezen dat er ‘heel veel mensen niet meer gaan kijken’ maar ondertussen gaan de kijkcijfers alleen maar omhoog! Hopsaté!

      /   Reply  / 
  29. Sanne

    Ook ik baal van die twee nieuwe meiden. Maar ja, het enige voordeel is dat ze hun rol heel erg goed spelen. Zelfs zo goed dat het gewoon waarheidsgetrouw is. Want ze zijn niet alleen irritant maar dringen zich meteen overal op, denken dat ze helemaal geweldig zijn, hebben een grote mond en ze hebben allebei iets te verbergen.

      /   Reply  / 
  30. Danny

    Na dagenlang niet meer gekeken te hebben keek ik vanavond weer voor het eerst naar GTST. En ja hoor, in café “De koning” werd Danny in het Turks uitgescholden. Ik, als Nederlander, versta hier niets van en het werd ook niet ondertiteld. Jammer, heel erg jammer! Kijk je in je eigen land naar een Nederlande soap, kan het geeneens verstaan!!!

      /   Reply  / 
  31. jan

    belachelijk bleeeeh

      /   Reply  / 
  32. hendriks

    LAAT ludo dit oplossen .ik walg hier van .
    waarom moest die gay eruit .
    om ruimte te maken voor die turken .

      /   Reply  / 
  33. leyla

    Je zou maar zo dom zijn als al die domme mensen hieronder..Waar hebben we het over..over een soap serie mensen.Niet echt..een soapie.

    Dan word er gesproken over ja dat was echt leuk die twee homos.Dat zijn ook mensen maar het lijkt wel een kermis attractie.Oh oh wat zijn we tolerant en vrij,maar we lopen allemaal met een bekrompen kop rond.Getver om hier te wonen met mensen die allemaal dom zijn!!

      /   Reply  / 
    1. Sanne

      Als het jou hier niet bevalt dan verhuis je toch lekker naar allochtonenland? Je hoeft hier niet te wonen hoor!

        /   Reply  / 
  34. leyla

    Wat een stelletje domme idioten allemaal bij elkaar zeg…en waar hebben we het over een soap mensen een soapie..

    Jammer hoor,al die bekrompen mensen hierzo!
    LEEF EN LAAT LEVEN!!!

      /   Reply  / 
    1. Harm

      Het is “Live and let Die”

        /   Reply  / 
  35. leyla

    @ sanne..Helaas is dit mijn land kut!!Ben hier geboren en getogen
    @ harm..nooit gehoord van leef en laat leven..ook iets typisch nederlands hoor!!!

      /   Reply  / 
  36. Jan

    Nou Leyla, jij bent ook geen vriendelijke tante. Heb je weleens gehoord dat iedereen zijn eigen mening mag hebben? De één is voor de buitenlander en de ander is tegen de buitenlanders. Dat is ook het mooie van Nederland, vrijheids van meningsuiting. Maar in jou ogen is iedereen, die iets over buitenlanders roept, bekrompen. De enige persoon die hier bekrompen is ben jijzelf.

      /   Reply  / 
  37. leyla

    Het gaat erom dat er gewoon ontzettend domme dingen worden gezegd.En niet omdat het nu over ´buitenlanders´gaat! Maar zoals jezelf al zeg iedereen mag een mening hebben. Jij, anderen en ik!!

      /   Reply  / 
  38. Frenk

    Gtst is een remake van Ryan’s Hope,is niks Nederlands aan dus.
    Laten we vooral niet spreken over de producenten die uit Amerika zijn overgevlogen en daar achter de schermen werken.
    Zijn Belgische acteurs omdat ze blank zijn dan wel weer welkom?
    Als dat zo is moet je het niet hebben over dat het een Nederlandse soap moet blijven ,maar een blanke soap.
    Ik vind het enorm dapper van een programma dat zo lang op de televisie is dat ze zulke actuele en controversiele onderwerpen durven te vertonen.

    Hoe kan je zo hard oordelen over deze acteurs die een jarenlange opleiding hebben gedaan om in deze branche te mogen werken.
    Het is blijkbaar nooit goed want als deze “allochtone ” niet zouden werken zouden jullie daar ook weer over klagen.

      /   Reply  / 
    1. 4840

      Uhm… GTST is gebaseerd op The Restless years uit Australie, Ryan’s Hope is de basis geweest voor ONM.

        /   Reply  / 
  39. frenk

    Je hebt vast gelijk ,alleen mijn punt blijft hetzelfde.

      /   Reply  / 
  40. Sandro

    gtst was in de beginperiode (de eerste paar maanden) gebaseerd op de australische serie ”the restless years”. Het is allang een eigen soap op zich, dus allang niet meer gebaseerd op the restless years.

    gr,

    Sandro

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>