GTST: Edwin Bouwhuis nu ook besmet met Ebola-virus

Edwin Bouwhuis op de toppen van zijn geluk, net nadat hij een intens romantisch moment had beleefd met vriendje Lucas Sanders. Eindelijk weer mooi nieuws voor Edwin na een moeilijke periode. En dan druppelt opeens het bloed vanuit zijn neus op zijn hand. We zien het beeld bevriezen als Edwin naar zijn hand kijkt alsof hij de dood in de ogen kijkt. Wat eigenlijk ook zo is.

De term not amused is een understatement van wat ik voelde bij de cliffhanger van Goede Tijden Slechte Tijden afgelopen vrijdag. Eigenlijk was het al een tijdje duidelijk dat Edwin besmet zou raken met het Ebola-virus dat Meerdijk teistert, maar tegen beter weten in hoopte ik dat hij zou ontkomen.

Met de nieuwe besmetting liggen er vanavond dus twee hoofdrolspelers in quarantaine in het ziekenhuis in Meerdijk: Edwin en Noud, die een week eerder opeens een flinke hoestaanval kreeg. De makers hebben al laten weten dat er nog één hoofdrolspeler zal komen te overlijden. Het heeft er (op basis van spoilers) alle schijn van dat dit Edwin zal zijn. Het feit dat acteur Raynor Arkenbout tijdens kantooruren veelvuldig op Twitter actief is – en dus niet staat te acteren – versterkt die vrees…

Ik zou het enorm jammer vinden. Arkenbout zet de rol van Edwin Bouwhuis zo goed neer. Het is bovendien een uitgesproken en interessant karakter, terwijl er in de rest van de cast zoveel inwisselbare figuren rondlopen. Waarom dan een spraakmakend figuur er uit schrijven? En ook: RTL wilde zo graag ‘het familiegevoel’ terugbrengen in GTST. Dat gebeurde eerst met de familie Huygens, later de familie Bouwhuis. En dat gezinsgeluk wordt nu bruut verstoord door het ergste wat je als ouder kan overkomen: je kind verliezen.

Een ander gevolg is dat de homoseksuele relatie, die vorig jaar nog voor zoveel opschudding en debat zorgde, wordt beëindigd. Lucas Sanders zal weer single door het leven moeten, het is maar de vraag of en wanneer er nog een homoseksueel karakter wordt geïntroduceerd. Sowieso is het dubieuze beeldvorming dat er twee gays bezwijken aan het Ebola-virus, aangezien Ron Bos het eerste dodelijke slachtoffer was.

Vanavond gaat de spannende verhaallijn verder. Ik gok dat de paniek in Meerdijk groot is, nu alle gezinnen zijn getroffen door het virus. Dat wordt een drukke uitvaart straks…

Bekijk de scenes met Edwin van afgelopen vrijdag, inclusief dramatische cliffhanger:

GTST, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- GTST: Spoilers wijzen op Ebola-virus bij Noud of Edwin
- GTST: Ook hoofdrolspeler zal bezwijken aan Ebola-virus
- Schrijvers GTST laten dodelijk virus los in Meerdijk
- Toby uit Megamindy krijgt rol in GTST
- ‘Lucas en Edwin’ onder indruk van gedoe homoscene GTST
- GTST: Homorelatie Lucas en Edwin taboe in Meerdijk
- GTST: Dit is de familie Bouwhuis

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “GTST: Edwin Bouwhuis nu ook besmet met Ebola-virus

  1. Robin

    Alles wijst inderdaad in de richting van Arkenbout (Edwin). Zo erg jammer zijn als dit personage verdwijnt.. Maargoed, we wachten af

      /   Reply  / 
  2. Robin

    *Zo = zou

      /   Reply  / 
  3. M

    Ik zou het ook ontzettend jammer vinden als Edwin eruit gaat. Toch denk ik niet dat GTST opeens homofoob is geworden of zo. De uitvoerend producent is homo en een van de hoofdschrijvers ook volgens mij. We weten de details niet. Misschien wilde Raynor zelf vertrekken. En het verlies van een kind is natuurlijk een ontzettend emotioneel verhaal. Ik denk dat ze daarmee wel de kijkers vast blijven houden. En ik denk niet dat Lucas de eeuwige vrijgezel blijft. Lucas die opnieuw verliefd wordt, maar daar zelf moeite mee heeft… Ik zie het zo gebeuren.

      /   Reply  / 
  4. J

    Dus als er twee hetero’s overlijden is het wel oke?

      /   Reply  / 
    1. M

      Het gaat Herman meer om dat als je 2 van de 3 homo’s dood laat gaan, dat dat dan meteen 66% is. Bij twee hetero’s ligt dat percentage een stuk lager.

        /   Reply  / 
      1. Herman Roggeveen Auteur

        Zo heb ik het idd bedoeld M. RTL en GTST waren zo goed bezig met het bevorderen van homo-tolerantie en -acceptatie. Ik vind het zonde dat na zo’n korte tijd daar al weer mee gestopt wordt.

        Al vermoed ik dat het de keuze van Raynor was om te stoppen met GTST. Maar zolang zijn exit niet is bevestigd, mag hij daar natuurlijk niets over zeggen

          /   Reply  / 
        1. M

          Maar ik denk niet dat er gestopt wordt. Het zou mij bijvoorbeeld niet verbazen dat Louis Talpe de nieuwe love interest van Lucas wordt. In ieder geval denk ik niet dat Lucas alleen blijft.

            /   Reply  / 
  5. Robin

    Nee, Herman bedoeld dat het weer zo’n typerend beeld geeft omtrent homo’s.. vooroordelen van homo’s hebben aids/ is een ziekte etc.

      /   Reply  / 
    1. M

      Denk het niet hoor. :S Want dit heeft verder helemaal NIETS met Aids te maken.

        /   Reply  / 
  6. Robbieboy

    Ach, denk niet dat Edwin of Noud dood gaan. Ligt er nu te dik bovenop. Er zal nog wel een derde persoon ziek blijken te zijn, ofzo

      /   Reply  / 
    1. Cheyenne

      Ik hoop het ook! Danny wilde er zelf uit (Jan Kooijman dus) en dan kan het ook zo zijn dat hij dood gaat en dan hoeven we voor niemand anders te vrezen

        /   Reply  / 
  7. Jeroen

    Inderdaad ligt er veel te dik bovenop.. Het valt mij op dat Ferry doedens al tijden niet getwitterd heeft over GTST. En dat kan een aardige verassing zijn….

      /   Reply  / 
    1. Robin

      Ook dat zegt toch niets..

        /   Reply  / 
  8. gtstfites

    De schrijvers zouden verstandig moeten zijn. Ze kunnen het beste Bing uit de serie kunnen schrijven, want Everon is met de dood bedreigd.

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Deze verhaallijn is al 3 maanden geleden opgenomen, ze zitten met de opnames al in maart, dus dat word heel moeilijk om die verhaallijn nog nog zo te veranderen dat Bing dood gaat

        /   Reply  / 
  9. gtstfites

    Ik bedoel rond april of tijdens de cliffhanger

      /   Reply  / 
  10. Jaimy

    Noud gaat dood, zag ik in de shortie van morgen.. =(

      /   Reply  / 
  11. Willeke

    Nee Noud gaat niet dood. Waarschijnlijk wordt hij gereanimeerd, want Marian Mudder vertelde in Boulevard dat ze het woord defribrilator (Wat een rotwoord om te typen joh haha) moest zeggen..

    En ten tweede: Noud komt gewoon voor in de spoilers van volgende week! En dat zal echt niet zijn geest zijn..

    Conclusie: Ik blijf bij Edwin.

      /   Reply  / 
  12. Melinda

    Idd, Noud blijft lekker in leven dit is gewoon een afleiding voor ons dat we nu allemaal gaan denken dat het Noud is, maar Marian moet niet voor niks dat rotwoord uitspreken :P

      /   Reply  / 
  13. gtstfites

    Noud is gene die dood gaat morgen zie je dat Noud’s hart stil staat. Hij wordt geredt door die ene rotwoord. En overlijdt maandag/dinsdag. Het is nu duidelijk. Edwin laten ze niet dood gaan. Dan is de familie uitelkaar en de homostel.

      /   Reply  / 
    1. Sylvia

      Dan mag jij mij vertellen waarom Noud in de spoilers van februari voorkomt, om samen met Nina Lucas te troosten!

        /   Reply  / 
  14. gtstfites

    Wie vervangt Edwin of Noud eigenlijk bij de cast? Of gaan ze terug naar 20 personages?

      /   Reply  / 
  15. Ria

    Er komen 2 nieuwe meiden. 1 gaat in Charlies werken en de ander bij tasjesdief

      /   Reply  / 
    1. Marlou

      Het nieuwe meisje gaat niet bij tasjesdief werken maar bij de politie.

        /   Reply  / 
  16. Robin

    Gaat Noud nou dood?! :O

      /   Reply  / 
  17. gggd16

    Gay tst

      /   Reply  / 
  18. gggd16

    de koudste

      /   Reply  / 
    1. gggd16

      balen,heb wel intresse in nina :-)

        /   Reply  / 
  19. Lisanne

    Edwin gaat dood. Tenminste, als ik een kind moet geloven die de aflevering van morgen al heeft gezien.
    Zij zegt dat Janine Nina opbelt om te zeggen dat Edwin dood is.
    Dat is best vreemd, want Nina was er bij? Én .. je kan toch geen shorties van een dag van tevoren kijken zeg maar :$

      /   Reply  / 
  20. Sharon

    Ja edwin gaat dood! :(
    ik heb het shortie van morgen gezien

      /   Reply  / 
  21. Angelha

    Haha, lisanne ik heb hem ook al vooruit gezien. Edwim gaat dood en janine belt indd nina op om het te vertellen nina was er niet bij. Hij wordt ook niet meer levend ofzo.

    Maar waarom gaat edwin er eigenlijk uit? Wat dom ,charlie is er ook al uit en danny gaat er ook uit toch?

      /   Reply  / 
  22. shaggy

    net de aflevering van vanavond gezien. Anton heeft het serum. maar komt net te laat. op het moment dat hij het wil toedienen sterft Edwin.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>