Cast GTST te dik? Kijkcijfers beloond met joggingbroek

Als je bij de televisie werkt, is het een goed gebruik om op taart te worden getrakteerd bij een eerste aflevering of uitmuntende kijkcijfers. Goede Tijden Slechte Tijden scoort sinds de zomerstop de sterren van de hemel en dus laat RTL heel wat gebak aanrukken bij de studio’s in Amsterdam-Zuidoost. Met als gevolg dat de cast en de makers langzaam dichtslibben. Toen er onlangs weer eens meer dan 2 miljoen mensen keken naar de RTL-soap, werd de cast dan ook niet verrast met taart maar met een sportief geschenk.

Jan Kooijman vertelt aan Zappen.blog.nl: “We hebben laatst een joggingbroek gekregen met het logo van Goede Tijden Slechte Tijden op de broekspijp. Met het idee om al die taarten er af te joggen. Dat was wel heel grappig.”

Net als zenderbaas Erland Galjaard schrijft hij de sterke kijkcijfers van het afgelopen jaar toe aan ‘de winning mood’ van RTL 4. Het is dan ook verleidelijk om nog even bij Goede Tijden Slechte Tijden te blijven, toch heeft Kooijman opgezegd. “Het is een plek waar ik met liefde heb gewerkt, ik ben heel trots op hoe het gemaakt wordt. Maar ik wist toen ik startte, dat ik dit niet tien jaar zou gaan doen. Het is nu tijd om verder te kijken. Voor het eerst in mijn leven kijk ik uit naar een onzeker freelancebestaan.”

Kooijman is de komende weken nog te zien als coach bij Sunday Night Fever, de officieuze opvolger van Avro’s talentenjacht Op Zoek Naar… Wat daarna volgt, is hem nog niet duidelijk. “Het ultieme model is dat ik mooie programma’s maak waar ik zelf ook iets over te zeggen heb. En dat combineren met mooie rollen spelen. Alles wat ik tot nu toe heb aangepakt, moest bij mij passen. De afgelopen jaren heb ik best wel gesproken met zenderbazen over wat er wel en niet mogelijk is. Daar zijn wel eens dingen voorbijgekomen waarvan ik zelf niet dacht, dat het helemaal bij me paste, en daarom ook niet heb gedaan. Ja, het is soms best lastig dat ik eigenwijs ben. Maar tot nu toe heb ik de goede keuzes gemaakt. De volgende stap moet dat ook zijn.”

GTST, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- RTL gaat hele afleveringen GTST previewen
- Meerdijk rouwt; Jan Kooijman verlaat GTST
- Marianne Mudder aan de slag voor GTST
- Galjaard: GTST profiteert mee van succes RTL 4
- Kijkcijfers vrijdag: GTST doorbreekt grens 2 miljoen kijkers

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Cast GTST te dik? Kijkcijfers beloond met joggingbroek

  1. Tim20 MJ

    Oh, dus deze reis van Danny naar Canada is definitief? Dacht dat hij nog eventjes terug zou komen om vervolgens er met Charlie vandoor te gaan. haha..

      /   Reply  / 
  2. vinn

    Hij komt ook inderdaad even terug, waarom denk je dat ze het nu opeens over zijn boek hebben!

      /   Reply  / 
    1. elize

      ja had gelijk door dat die terug ging komen.
      was te voor spellen!!!!
      ben benieuwd hoe het gaat af lopen!!!!

        /   Reply  / 
    1. Cynneke

      Hmmm… of ik nou naast de reclame van Zappen ook nog op deze spam zit te wachten? Ik vraag het me af…..

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>