Erland Galjaard: Leuk als Katja terugkeert in GTST

Nu het Goede Tijden Slechte Tijden weer voor de wind gaat, staan voormalig soapies in de rij om terug te keren in de RTL-serie. Acteurs als Bruni Heinke, Babette van Veen, Fajah Lourens en Bas Muijs maken er geen geheim van graag weer terug te keren in GTST. Maar niet zomaar iedereen mag zijn rentree maken in de soap, die het afgelopen seizoen niet zelden de dagelijkse kijkcijferlijst aanvoert. Toch zijn er enkele ex-soapsterren die mogen aankloppen bij producent Endemol. Katja Römer-Schuurman bijvoorbeeld, die vier seizoenen lang de rol van Jessica Harmsen vertolkte.

Dat vertelt RTL-zenderbaas Erland Galjaard desgevraagd aan het AD. “Als je me vraagt van wie ik het leuk zou vinden ze nog eens terug te zien, zijn dat Reinout Oerlemans en Katja Schuurman. Als knipoog naar vroeger.”

Met name een terugkeer van Arnie Alberts (Reinout) zou voor heel wat tumult zorgen; Laura Selmhorst denkt al jaren dat haar zoon is omgekomen bij een vliegtuigcrash. Jessica Harmsen verdween uit de serie door het geluk achterna te jagen met vriendje Julian (Cas Jansen). Haar familie en vroegere vrienden zijn intussen allemaal uit Meerdijk verdwenen, waardoor ze nu niet veel meer in het fictieve plaatsje te zoeken zou hebben.

Dat Goede Tijden Slechte Tijden weer zo goed scoort (dit seizoen steevast tussen de 1,5 en 2 miljoen kijkers) komt volgens de makers door het fris houden van de cast. Hoofdrolspelers als Lieke van Lexmond, Raynor Arkenbout en Jan Kooijman vertrokken, terwijl ook voor nieuwe aanwas is gezorgd. “Zeker wanneer debutanten heftige reacties oproepen. Er is een Turks meisje aan wie veel een bloedhekel hebben omdat zij stoute dingen doet zoals mensen slaan en in de cel gooien”, zegt Kennard Bos van Endemol. “Louis Talpe is het knapperdje dat veel aandacht trekt en op twitter voor commotie zorgt.”

De social media dragen bij aan het succes, menen de makers. Ook de homokus van Lucas en Edwin, welke uitmondde in een petitie om de gestorven Edwin te laten terugkeren. “Zulk tumult en daaruit voortvloeiende publiciteit is fantastisch. Kijkers die eerder afhaakten denken: toch even zelf meemaken, waarna ze opnieuw verslingerd raken. En ook jongeren weten GTST daardoor te vinden.”

Zie ook:
- Weer rampbruiloft op komst in Goede Tijden Slechte Tijden
- Nog meer kleur in GTST: Terence Schreurs nieuw castlid
- GTST: Louis Talpe duikt op als broer Bianca Bouwhuis
- Zusjes Nuran en Aysen Baydar duiken op in GTST

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Erland Galjaard: Leuk als Katja terugkeert in GTST

  1. wesly

    JAAAAA…oooo als dat zou gebeuren vier ik groot feest.
    Jessica zou prima de nieuwe vriendin van rik kunnen worden.
    zou geloofwaardiger zijn als nuran

      /   Reply  / 
  2. Daniel

    en laat dan ook meteen Cas, Georgina en Angela tijdelijk terugkomen

      /   Reply  / 
  3. Robin

    Denk niet dat Katja daarop zit te wachten…

      /   Reply  / 
  4. Joop

    Hou toch op met mensen die terug moeten keren. Kijk vooruit niet achteruit.

      /   Reply  / 
  5. Koehoen

    Martine Hafkamp (Inge Ipenburg) moet terug! Dat zou geniaal zijn.

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Er gaan geruchten dat ze terug komt en ook nog op korte termijn. Zou een link kunnen zijn met Mike. Martine die Mike heeft ingehuurd om wraak te nemen op Ludo. En hoe kan ze het beste Ludo pakken? Door aan zijn prinsesje te komen.

        /   Reply  / 
  6. gorr

    Bruni Heinke terug lijkt me leuk. Ze hoeft toch niet per se een link te hebben met andere personages. En Bas Muijs zou ook leuk zijn om de Sanders familie weer uitgebreid in beeld te zien.

    Arnie kan niet, want die is een aantal jaren geleden toch gevonden en begraven?

      /   Reply  / 
  7. vinn

    Ik zie Martine Hafkamp graag terug komen
    Maar ook Ronja zij was zo leuk!
    Zal helaas niet gebeuren

      /   Reply  / 
  8. Michel

    @Gorr Het lichaam dat toen gevonden is was vermoedelijk van Arnie. Echter is dit nooit helemaal bewezen omdat ze met lichaam niet echt iets konden. Voor Laura en Robert was dit genoeg om niet meer verder te zoeken. Ze hadden immers ook niets meer van Arnie gehoord of iemand die hem.nog gezien had. Terug in Nederland hebben ze op de Meerdijkse begraafplaats een gedenk plek gemaakt. Het kan dus dat Arnie ineens na al die jaren opduikt. Ik denk dat dat ooit ook gaat gebeuren maar, pas als Laura er uit gaat of pas als de serie stopt.

      /   Reply  / 
  9. samantha

    reinout keert denk ik nooit meer terug in gtst als Arnie . Robert mag terug komen om weer met laura wat tekrijgen + idd bas muis maar veral martine hafkamp lijkt mij leuk . en bruni

      /   Reply  / 
  10. Michel

    @ Samantha Tijdelijk om een verhaal af te ronden en voor een flinke zak met geld doet hij dat echt wel hoor. Hij zou ook nooit meer iets presenteren en zie daar hij heeft getekend bij de AVRO en gaat Strickly come dancing, de televisierring en waarschijnlijk ook Op zoek naar… Presenteren.

      /   Reply  / 
  11. Juize

    Inge Ipenburg (Martine) heeft veelvuldig op Facebook laten weten NIET terug te willen keren in GTST en de geruchten zat is. Ze is momenteel bezig met opnames voor een nieuwe film en ze heeft voor die film een tijd in Cyprus moeten opnemen. Ze heeft hier zelfs foto’s van laten zien die eind maart waren genomen.

    Dus een terugkeer voor dit seizoen is zeker weten uitgesloten.. En naar aanleiding van haar reacties op de wekelijkse geruchten denk ik dat de terugkeer van Martine nog wel een aantal jaren kunnen gaan duren.

      /   Reply  / 
    1. Jos

      Dat is jammer want Inge & Inge ging altijd goed samen.

        /   Reply  / 
    2. Michel

      De opnames voor die film (Joris en Boris) zijn 3 weken achter de rug. Ze is gezien bij de studio’s van Gtst

        /   Reply  / 
      1. Juize

        Ze is de laatste 5 jaar ongeveer al 100 keer gezien bij de studios…
        En dat was 100 keer vals alarm.

          /   Reply  / 
        1. Michel

          Het is net zo zeker dat ze er wel is gezien als dat ze er niet is gezien maar, jij weet het natuurlijk want, jij ligt daar elke dag voor de deur natuurlijk.

            /   Reply  / 
  12. mike

    Nou het ‘Turkse meisje’ is niet alleen veelbesproken om de dingen die ze doet. De dame die haar rol vertolkt is gewoon een bar en bar slechte actrice. Alles wat ze zegt klinkt opgelepeld, alle pauzes hoor je gewoon dat het gescript is. Ze zouden eens beter onderzoek moeten doen.

      /   Reply  / 
  13. Jos

    Terug naar gisteren is zelden een goed idee.
    Linda de Mol is er nog een recent voorbeeld van.

      /   Reply  / 
  14. Ties

    Arnie is wel degelijk gevonden. Dat was in de tijd dat de verwisseling van Dennis en Arnie aan het licht kwam (een van de slechtste verhaallijnen in de geschiedenis van de serie)

    Men had Arnie gevonden, en vroeg Laura en Robert DNA af te staan. Laura wist van de babywissel en wist dat hun DNA dus sowieso niet met het stoffelijk overschot zou matchen. Toen heeft zij een melktandje van Arnie gevonden en is hij geïdentificeerd. Zijn resten zijn overgevlogen en inderdaad begraven.

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Klopt maar, ze kunnen en als het gebeurd gaan ze er een draai aan geven dat hij ineens toch terug komt. Als Erland zegt dat hij het graag wil en dit plan ook echt wil en gaat uitvoeren dan verzinnen ze wel iets. Katja en Reinout zeggen misschien nee maar, voor een flinke zak geld komen ze zeker over de brug. Het zou een top zet zijn met de hoogste kijkcijfers ooit voor de serie

        /   Reply  / 
  15. Nicky

    Barbara Fischer moet terug keren!

      /   Reply  / 
  16. Daniel

    nee de Fischers mogen weg blijven, dat tijdperk van 1999 tot 2011 is voorbij, en moet ook zo blijven

      /   Reply  / 
  17. winnie

    Ik ben ervan overtuigd dat Galjaard niet zit te wachten op het soort tumult dat ontstond na de dood van Edwin. De fans waren bepaald not amused, en terecht. Die verhaallijn was nog lang niet uitgesponnen en het was een prima manier om een jonger publiek aan te spreken. Domme actie om Edwin eruit te schrijven. Nu kabbelt het bij GTST allemaal maar weer matigjes verder. Jammer, gemiste kans.

      /   Reply  / 
  18. Pingback: Sterk GTST-seizoen bereikt cliffhanger: Bye bye Jack? | Zappen

  19. gooitske

    ja leuk angela schijf tijdelijke terugkeer als kim verduyn gaat zij de aandelen van lorena kopen van babietas de nieuwe zaken parner van nina sanders en daar naar vriendinnen worden en katja schuurman als jesica harmsen en cas jansen als julian verduyn dat zal jef leuk vinden dat kim weer terugkeert gaat kim bij huize sanders wonen en daar wordt ze verliefd op de knape vincent muller nina haar neef

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>