Tour de France: het gaat om de landschappen

Zo, het EK Voetbal is achter de rug en Wimbledon nadert zijn climax. Tijd voor het volgende sportevenement van deze zomer: de Tour de France. Vorig jaar heeft iemand mij eindelijk eens uitgelegd wat er nu zo leuk aan is om naar te kijken. Want laten we wel wezen: zo'n rit duurt uren en uiteindelijk komt het aan op de laatste tien minuten, toch? "Klopt", zei die liefhebber tegen me. "Maar het gaat om het die Franse landschappen waar je zo goed bij kunt wegdromen."

Misschien moet ik dan dit jaar eens inhaken als de rijders door de Bourgogne gaan. Dat is namelijk mijn bestemming voor de tweede helft van augustus. Kan ik alvast wat inspiratie opdoen en zien wat me staat te wachten.

De Tour de France zal dit jaar vooral weer in het teken staan van doping. Na alle onthullingen van vorig jaar zou je zeggen dat de rijders nu allemaal schoon zijn. Maar wellicht zit er toch nog een spelbreker in die zich niet van doping en andere stimulerende middelen heeft kunnen onthouden?

De NOS legt het wielerevenement voor de Nederlandse televisie vast. Vanaf 12.00 uur is de opening te volgen op Nederland 1. Verder staat er een Tourjournaal in de schema's op het derde net zo vlak na de belangrijkste ontwikkelingen in het NOS Journaal.

Tour de France, vanaf 12.00 uur, NOS

Alles over de Tour op Wielrennen.blog.nl

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Tour de France: het gaat om de landschappen

  1. Radioactive.blog.nl

    En natuurlijk is de Tour ook elke dag via de radio te volgen!

      /   Reply  / 
  2. Ramon

    De tour is ook emotie, passie en liefde.

      /   Reply  / 
  3. PHX

    *kijkt ook naar de Tour om te zien waar ik overal ooit eens op vakantie geweest ben* Vooral de Alpen zijn prachtig! Die wielrenners boeien me verder niets, degene die het beste kan maskeren dat hij iets gebruikt heeft, wint.

      /   Reply  / 
  4. Postduif

    @Herman,
    Hahah, geniaal die motivatie voor het kijken van de tour.

    Er is toch nog het spel, het proberen weg te komen of een heel team in dienst van 1 persoon.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>