Tour de France 2009: NOS dit jaar weer met talkshow

In Monaco wordt vanmiddag het startschot gegeven voor de 96ste Tour de France. De komende weken staan er overdag dus weer heel wat tv’s aan met daarop racende wielrenners en vooral de Franse landschappen. De NOS verzorgt ook dit jaar uitgebreide verslaggeving. Mart Smeets mag weer zijn wielertalkshow doen.
De totale afstand die de deelnemers dit jaar in de 21 etappes moeten afleggen in deze wielerkoers is 3500 kilometer. Met de live verslagen, het Tourjournaal, Studio Sportzomer De Avondetappe en Radio Tour de France houdt NOS de wielerliefhebber ook dit jaar weer op de hoogte van alle ontwikkelingen.

De NOS zendt dagelijks alle etappes van de Tour de France live uit. Bij start en finish verzorgt verslaggever Han Kock de interviews met renners en ploegleiders. Het commentaar bij de live beelden komt van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot.

Tijdens de Tour de France zendt de NOS dagelijks het NOS Tourjournaal uit met daarin onder andere een samenvatting van de etappe van die dag, reportages en een nabeschouwing. Op de zondagen tijdens de Tour is het NOS Tourjournaal een onderdeel van de reguliere uitzending van NOS Studio Sport (19.00-19.55 uur) op Nederland 1.

Op zaterdag 4 juli start de NOS ook met de dagelijkse uitzendingen van Studio Sportzomer De Avondetappe. In dit live programma ontvangt presentator Mart Smeets tussen 23.00 uur en 24.00 uur bekende gasten op wisselende locaties in Frankrijk. Reportages en bijdragen worden verzorgd door Jeroen Stekelenburg.

Tour de France, vanaf 15.55 uur, NOS (Nederland 1)
Studio Sportzomer de Avondetappe, 22.30 uur, NOS (Nederland 1)

Zie ook:
- Tour de France-column: Te slecht: Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra moeten weg, nu!
- Tour de France: het gaat om de landschappen
- Toch talkshow Tour de France dit jaar

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Tour de France 2009: NOS dit jaar weer met talkshow

  1. Ramon

    Herman, die talkshow die jij nieuw noemt (“Nieuw is een talkshow met wielergoeroe Mart Smeets”)doet hij al enkele jaren. En ieder jaar weer met meer succes. Zelfs zoveel dat de NOS niet meer erover twijfelt. EN nu heeft zelfs de Belg (Een) een eigen wielertalkshow. Dus Herman hij is niet nieuw!!!

      /   Reply  / 
    1. math

      De belgen waren eerder en beter.

        /   Reply  / 
  2. michel

    Herman? Waar heb je het over? Studio sportzomer is toch al een paar jaar op de buis. Dat weet je toch wel?

      /   Reply  / 
  3. Laila

    Ja, studio sportzomer is al bijna een gouwe ouwe! Maar ik kijk er weer ontzettend naar uit, naar dat hele Tour de Francecircus, zoals elk jaar!

      /   Reply  / 
  4. Wim H

    Enne… wat denken we van de radio-uitzendingen?
    ook elke dag weer een feestje!

      /   Reply  / 
    1. Ramon

      Is vaak nog beter michel

        /   Reply  / 
  5. Mart

    Dat wielrennen overdag kan me gestolen worden, op de laatste kilometers na dan en natuurlijk een aantal bergetappes maar de sportzomer vanaf locatie verheug ik me nu al weer op. Mart Smeets kan af en toe een irritant mannetje zijn (vooral bij het schaatsen) maar deze avondetappe brengt hij elk jaar weer top.

      /   Reply  / 
  6. Jeanne

    Ik kan in ieder geval donderdag live kijken, ze komen bij mij door de straat!

      /   Reply  / 
  7. ton

    Ja die Martje….ben zo blij dat-ie die dikke grijze drol (wat zijn haar bleek te zijn)uit zijn nek heeft laten scheren!!!
    MAAR die 5 lagen kleding blijft hij maar aantrekken…..dat moet tochna enige tijd gaan stinken??????En dat bij 32 graden………..

      /   Reply  / 
  8. john bikkers

    Voor wie dit aangaat!!!!!!!

    De kijker wordt gepiepelt door acties zoals vandaag, wat is dit voor een vertoning, beslist geen positieve benadering van van de Tour de France, kortom een bedroevende actie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>