7,2 Miljoen mensen zien Oranje winnen van Kameroen

Van compleet lege straten was gisteravond nog geen sprake, maar druk was het op de wegen en in de winkels niet. Miljoenen Nederlanders zaten aan de buis gekluisterd om de laatste WK-wedstrijd van Oranje in de groepsfase te kijken. Het duel dat Nederland zo’n tien minuten voor het einde met het doelpunt van Huntelaar in haar voordeel wist te beslechten, werd bekeken door 7.188.000 mensen (bron: SKO). Dat beslissende punt werd zelfs nog beter bekeken.

Toen Klaas-Jan Huntelaar in de 83e minuut 2-1 op de borden zette en de overwinning in de richting van Oranje bracht, keken er bijna 8,2 miljoen mensen naar Nederland 1.

De wedstrijd tussen de twee overige landen uit Groep E, die op hetzelfde tijdstip speelden, was op Nederland 3 te zien. Het duel Denemarken-Japan werd gevolgd door 70.000 mensen.