SBS komt NOS tegemoet; beelden huldiging ook op NL1

SBS 6 en NOS hebben een deal gesloten over de exclusieve rechten voor de huldiging van het Nederlands elftal aanstaande dinsdag. Beide zenders zullen dinsdag de beelden delen, waardoor een volledige registratie is te volgen via SBS 6 en Nederland 1. Wel heeft SBS 6, dat gisteren de uitzendrechten van de KNVB kocht, enkele exclusieve momenten die de NOS niet heeft. Op die manier is voor veel mensen de angel uit het pijnpunt gehaald, al blijft het opmerkelijk dat de KNVB de uitzendrechten van een publiek evenement wat met overheidsgeld wordt betaald verkoopt. Daar zullen nog wel de nodige politici een zegje over doen gok ik zo.

Beide omroepen hebben afgesproken dat de NOS de gehele registratie van het evenement voor zijn rekening neemt en deze beelden één op één aan SBS 6 doorzet. Tijdens de boottocht, die alleen doorgaat indien Oranje de wereldtitel behaalt, vaart in de persoon van voetbalverslaggever John van Vliet een ‘neutrale’ verslaggever mee om met spelers en staf interviews te maken voor SBS 6 en de NOS. Ook dit materiaal kan door beide omroepen worden gebruikt. Verder is overeengekomen dat SBS 6 op een aantal momenten, waaronder de een-op-een interviews op het podium en in de VIP-tent op het Museumplein, exclusief de gelegenheid heeft te spreken met de internationals. Algemene beelden van de activiteiten op het podium zijn eveneens op SBS 6 en Nederland 1 te zien.

SBS-directeur Eric van Stade: “SBS 6 is al jarenlang de tv-partner van de KNVB en dat is ook de reden dat we tot een samenwerking zijn gekomen rondom de huldiging. Echter, ook voor SBS is het allerbelangrijkste dat heel Nederland kan meegenieten van alle beelden van wat hopelijk een historische dag in de geschiedenis van ons land gaat worden. Daarom hebben SBS, NOS en de KNVB vanmiddag besloten samen op te trekken.”

Ook Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, is te spreken over de afspraken: “Ik ben blij met deze oplossing. Wij kunnen nu weer verder met de voorbereidingen. De NOS verzorgt de totale productie. SBS, KNVB en NOS stellen dit signaal niet beschikbaar aan derden voor radio, tv en internet. Nu alleen nog even wereldkampioen worden maar dat is een detail.”

Zie ook:
- Kamervragen exclusieve huldiging Oranje; KNVB zit fout
- SBS 6 koopt huldiging Nederlands voetbalelftal
- WK Voetbal: Zondag marathon-uitzending Studio Sport
- NLpop: WK-lied Guus & Youp op single, weer in Studio Sportzomer
- WK Voetbal kost NOS 2,5 miljoen euro

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “SBS komt NOS tegemoet; beelden huldiging ook op NL1

  1. Nick

    De Jong vertelt nu even leuk dat de beelden niet aan derden worden verstrekt, terwijl hij vanmiddag nog riep dat iedereen hier gebruik van zou moeten kunnen maken, verandert ook snel van mening!

      /   Reply  / 
  2. Zo

    Haha rtl praat met sbs over de beelden van de huldiging. Wedden dat sbs rtl gaat boycotten.

      /   Reply  / 
  3. GK

    Dit zal voor de KNVB nog een fikse staart krijgen en zal mij niet verbazen als er in de nabije toekomst een wet komt die verplicht dat dergelijke voor heel Nederland belangrijke evenementen aan alle zenders die in Nederland ingeschreven staan uitgezonden moet kunnen worden.
    Geld dan niet voor RTL wat nog steeds Luxemburgs is

      /   Reply  / 
  4. Loek

    Kan ik nou zonder het gehijg van ene Hans Kraay Jr. naar de inhuldiging kijken ?

    Kan die man echt niet uitstaan….

      /   Reply  / 
  5. Wouter

    Ik wil een NOS-journalist op die boot! En ik vind dat RTL en alle Regionale zenders ook gewoon toegang moeten krijgen tot die beelden. Wat maken ze zich compleet belachelijk daar in Hilversum zeg.
    Je zou bijna gaan hopen dat we verliezen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>