‘RTL en SBS vinden uitduels Oranje te prijzig’

RTL 7 en SBS 6/Veronica zijn druk doende de uitzendrechten voor verschillende soorten voetbal binnen te slepen. Beide partijen zouden graag de uitduels van Oranje binnenhalen, maar niet tegen elke prijs. Volgens tijdschrift Voetbal International wordt nu 800 duizend euro per duel gevraagd en dat kunnen beide partijen onmogelijk terugverdienen, beredeneert het voetbalblad. SBS 6 heeft nu al de uitzendrechten voor de oefeninterlands die op eigen bodem plaatsvinden.

De te sluiten deal gaat over vier uitduels. “Een omroep die de wedstrijden wil kopen zal dus ongeveer drie miljoen euro moeten betalen. RTL en SBS 6 noemen de vraagprijs ‘belachelijk’. (…) Ter vergelijking: de NOS betaalde ‘slechts’ 2,5 miljoen euro voor het hele Champions League-pakket”, schrijft Voetbal International.

Marketingbureau Sportfive gaat over de verkoop van de uitzendrechten. Die partij deed eerder ook de verkoop van de Bundesliga in Nederland. Voetbal International: “Het bureau kwam er niet uit met RTL 7 en de Duitse competitie ws inmiddels van start gegaan. Uiteindelijk gingen de uitzendrechten voor een relatief klein bedrag naar Sport1.”

Onlangs wist SBS Nederland de uitzendrechten van de KNVB-beker te verwerven, welke afgelopen seizoen nog op RTL 7 te zien was. Een poging om de talkshow Voetbal International ook bij RTL weg te halen mislukte. De verwachting is dat er deze zomer nog wel meer wordt gestreden om uitzendrechten door de commerciële zenders.

Zie ook:
- RTL 7 verliest KNVB bekervoetbal aan Veronica
- RTL bindt Voetbal International nog 2 jaar aan zich
- Getouwtrek om Hans Kraay Jr. houdt aan
- ‘Humberto weg, anders Voetbal International naar Veronica’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘RTL en SBS vinden uitduels Oranje te prijzig’

  1. Bas

    “SBS 6 heeft nu al de uitzendrechten voor de oefeninterlands die op eigen boem plaatsvinden”..

    Op eigen boem? Die gaan zeker knallen!

      /   Reply  / 
  2. Boem

    Idd, op eigen boem dat wordt een knalfuif!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Voetbal: San Marino – Nederland waarschijnlijk niet op tv | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>