NOS live met Nederland – Japan; meer dan 10 miljoen kijkers?

Geen zomers buitenweer? Check. Voor veel mensen een vrije dag? Check. Populaire wedstrijd? Check. Goed uitzendtijdstip? Mwah, er moeten ook boodschappen worden gedaan en veel zaterdagclubs gaan gewoon door. Desalniettemin heeft de wedstrijd Nederland – Japan alle potentie om de (voorlopig) best bekeken tv-uitzending van 2010 te worden. De NOS zendt deze wedstrijd live uit op Nederland 1. Het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Jeroen Grueter.

De verwachting is dat veel mensen de wedstrijd bij elkaar gaan kijken, eventueel gecombineerd met een barbecuetje na afloop. Daardoor is het voor Stichting Kijkonderzoek lastig om het aantal kijkers in één keer te meten. Weliswaar verschijnt op kijkonderzoek.nl morgen al een eerste cijfer, maandag wordt dit nog aangepast als ook de kroegkijkers en mensen in grote gezelschappen zijn geteld. Al blijft dat natuurlijk een beetje nattevingerwerk, een exacte score zal er dit wereldkampioenschap nog niet komen.

Het zou zomaar kunnen dat er meer dan 10 miljoen mensen naar de wedstrijd kijken. Ikzelf zie ‘m met een grote groep vrienden en bekenden in een echte oranjestraat. Wordt vast gezellig. Veel plezier met kijken allemaal.

Voorbeschouwing 12.30 uur, Nederland  – Japan 13.20 uur, NOS (NL1)

Zie ook:
- Laatste WK Voetbal-wedstrijd Evert ten Napel
- Nederland – Denemarken tijdens kantooruren; waar kijk jij?
- Geringe kans op kijkcijferrecord dit WK Voetbal

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “NOS live met Nederland – Japan; meer dan 10 miljoen kijkers?

  1. Freek

    Veel jonge kijkers ook, gezien het tijdstip.

    Populaire wedstrijd? Het is geen top tegenstander… Duitsland of Italië zou meer kijkers trekken.

      /   Reply  / 
  2. Zo

    10 miljoen kijkers misschien maar ik betwijfel of ze allemaal ook echt naar de tv kijken.

      /   Reply  / 
  3. kasper

    goed gedaan

      /   Reply  / 
  4. kasper

    hup holland hup laat de leeuw nietin zijn hempie
    staan hup holland hup

      /   Reply  / 
  5. Camille Janszen

    Jeroen Grueter hè. Wat een negatief commentaar! We zouden als Nederlanders eens wat chauvinistischer moeten zijn, ook in de media. Die publieke omroep is zogenaamd van ons (betalen we overigens ook heel veel belasting voor). Maar een TV commentator die eens echt achter Oranje staat is waarschijnlijk teveel gevraagd…We kunnen op dat gebied nog veel van het buitenland leren. Het moet hier altijd correct, onafhankelijk en “kritisch” zijn. Als we er met z’n allen echt in geloven kunnen we werledkampioen worden!

      /   Reply  / 
    1. Bernhard Aalderink

      Helemaal mee eens Camille, wat een super-negatief geklets van die Jeroen Grueter. Begon al meteen in de beginfase van de wedstrijd, bijzonder irritant!
      Een beetje support en enthousiasme over het gunstige verloop van de wedstrijd kan echt geen kwaad! Niet alleen de supporters moeten Oranje aanmoedigen, dat mag (moet) een TV-commentator eigenlijk ook!

        /   Reply  / 
    2. Ale

      bullshit deze opmerking pp betalen we 50 euro jaarlijks aan de publieke omroep wat mijn inziens zeer meevalt als je het vergelijkt met dingen als ontwikkelingshulp waar we pp ong. 150 euro jaarlijks aan meebetalen…

        /   Reply  / 
    3. Michel Boehlé

      Helemaal mee eens! Wat een nare man die Grueter. Het is NOOIT goed met Oranje. Spelen ze eens met geduld en op zijn Duits, hebben we 6 punten en meneer Grueter loopt maat te kankeren. Het glas is bij hem altijd half leeg…Doet me denken aan de conference van Theo Maassen: dat is toch geen voetbal meer….
      Kan die man niet gewoon weg bij de NOS???? Hij verziekte geheel de sfeer!! Geef mij Frank Snoeks maar bij elke wedstrijd van Oranje!

        /   Reply  / 
    4. Marjo

      Helemaal mee eens, wat een zeurkous die Grueter. We werden er allemaal echt niet goed van dat negatieve geklets.Weg met hem. Dat ie het zelf nog leuk vindt om te doen.
      Ik wil hem niet meer als commentator.
      Klaar.

        /   Reply  / 
    5. Chris

      Ik zat te kijken in een tent met groot scherm, dus was niet bij machte om van zender te wisselen. Ik heb me continu geërgerd aan die grueter. Heeft die man überhaupt een positief woord in zijn vocabulaire?

        /   Reply  / 
  6. HANS

    Sorry hoor…werkelijk waar vanaf het begin 1 en al negatief
    Al die jappen doken in de verdediging en hij maar blerren hoe slecht ze speelden.
    Ga aub zwemmen doen of zo want er kon geen positief woord uit
    Ik heb op een gegeven moment radio 1 aangezet maar helaas liepen die 5 sec voor maar anders was jack van gelder een optie geweest.
    Weet wel dat de volgende keer ik hem op belgie of zo zet als die jeroen weer commentaar geeft

      /   Reply  / 
  7. David

    Ik denk tussen de 8 en 9 miljoen. Vooral de eerste helft is volgens mij flink minder bekeken, stonden nog veel files op de weg rond 13.30 (reed er zelf langs 1 via een sluipweggetje om 13.15 ;) ) en reden nog erg veel auto’s rond.

    Tijdens de tweede helft was het wel ijzig stil op straat. Ik ben benieuwd naar de cijfers morgen.

      /   Reply  / 
  8. Topmodel

    Waardeloze wedstrijd. Als het geen oranje was geweest had een ieder masaal weggezeapt. De andere wedstrijden van gister waren leuker om naar te kijken. Vriend werkte nog tijdens de eerste helft. Wat een mazzel.

      /   Reply  / 
  9. Zo

    nou 10 miljoen waren het er in ieder geval niet

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>