VI Oranje spint garen bij succes Oranje elftal; weer record

Het Nederlands elftal mag dan nu al een grote winnaar zijn op het WK Voetbal met een finaleplaats, ook RTL 7 kan zich een koning noemen met VI Oranje. De voetbaltalkshow verpulverde gisteren zijn eigen kijkcijferrecord en kwam uit op 917 duizend kijkers. Dat zijn er een slordige 160 duizend meer dan het vorige record, dat afgelopen weekend werd bereikt. Naar de nabeschouwing met Jack van Gelder (de vervanger van Studio Sportzomer) keken 5,4 miljoen mensen.

Dat terwijl bij Jack van Gelder een gezellige boel in de studio ontstond, toen de spelers één voor één binnendruppelden. Wesley Sneijder zag zelfs geen vrije stoel meer en besloot om op schoot te kruipen bij Jack, waar hij minutenlang bleef zitten. Een vreemde gewaarwording.

VI Oranje was gisteren dus weer een grote winnaar. Een pluim voor RTL 7 om dit zo te initiëren. Je weet dat het meeste reclamebudget naar Nederland 1 gaat met het WK Voetbal en toch kom je met een tweemaaldaagse talkshow vanaf de kust. Weliswaar met minimale middelen gemaakt en een paar fijne sponsors erop. Dat die investering zich dan zo terugbetaalt, is enorm fijn voor alle betrokkenen.

Eerder deze week werd al bekend dat het succes van VI Oranje de makers en de zender inspireert om te kijken of er een vervolg kan worden gegeven aan de talkshow op de late avond.

Wesley Sneijder op schoot bij Jack van Gelder:

Zie ook:
- RTL 7 wil door met dagelijks VI Oranje
- Wilfred Genee tekent 2-jarig contract bij RTL 7
- ‘VI Oranje moet blijven als opvolger Barend & Van Dorp’
- Johan Derksen: Ik merk nu pas dat ik op televisie ben
- Kijkcijfers zondag: VI Oranje in kijkcijfer top 10

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “VI Oranje spint garen bij succes Oranje elftal; weer record

  1. B.K.

    Volgens mij klopt het niet helemaal Herman. Die Studio Sportzomer die 1,3 miljoen kijkers scoorde, was volgens mij de Tour de France-versie met Mart Smeets. Ik kan het mis hebben hoor, maar Jack scoorde veel meer kijkers met zijn versie.

    Desondanks een bijzondere prestatie van VI Oranje!

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Klopt inderdaad niet! Mart smeets scoorde 1,3 miljoen en de nabeschouwing ( Vervanger van de sportzomer bij wedstrijden van het nl elftal) trok 5,4 miljoen kijkers. Wel weer top natuurlijk voor de mannen van Rtl7!

      /   Reply  / 
  3. GK

    Tsonge wat is er toch zo belangrijk aan dit programma dat enkele duizenden kijkers meer ineens een record genoemd moet worden.

      /   Reply  / 
  4. Jean

    Al waren het er 100 meer…… een record is een record zodra het boven het vorige record uitkomt

      /   Reply  / 
    1. Kees

      Bovendien gun ik het die gasten van VI Oranje van harte!!

        /   Reply  / 
  5. Wouter

    Het is een heel leuk programma, maar gisteren werd ik er bijna treurig van, hoe somber en negatief ze zaten te doen. Jammer, gemiste kans!

      /   Reply  / 
  6. Frank

    Best knap als het ene programma 5,4 miljoen (!) kijkers trekt, dat het programma met 900.000 kijkers tot winnaar wordt uitgeroepen.

      /   Reply  / 
    1. casper

      Best knap als het ene programma miljoenen KRIJGT om het te maken en de ander een beperkt budget heeft.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>