Mart Smeets wilde nog niet weg bij NOS

Mart Smeets zwaait in de zomer van 2012 af bij de NOS, dan wordt zijn dienstverband beëindigd. Maar als het aan Smeets zelf had gelegen, was hij nog langer door gegaan bij de publieke omroep. “Nee, het gebeurt niet op vrije wil. Ik ben er mee geconfronteerd, heb de argumentatie aangehoord en daar kon ik me in vinden”, vertelt hij op Radio 538. De NOS maakte zijn vertrek gisteren bekend, tegelijkertijd meldde de omroep dat Smeets na de Olympische Spelen in Londen wel op freelance basis actief blijft.

Smeets (64) zelf weet nog niet wat hij na zijn uitdiensttreding gaat doen. “Ik kan overal heen, ik ga leuke dingen doen, daar komt het op neer. Het kan best zijn dat ik tijdens de Ronde van Frankrijk 2012 iets anders doe, dat weet ik niet.”

Onvrede naar zijn werkgever toe heeft de sportjournalist niet. “De NOS heeft mij altijd heel keurig behandeld. Ik heb 40 jaar voor deze baas gewerkt en heb niets te klagen. De argumentatie om mij weg te sturen bestaat voor een groot deel uit economische zaken. Volgend jaar is er de Tour de France, de Olympische Spelen en het EK Voetbal. Drie grote evenementen die niet alledrie groots op de buis gebracht kunnen worden als er 8 miljoen euro bezuinigd moet worden.” Daarmee zegt hij indirect dat De Avondetappe dit jaar voor het laatst wordt gedaan, volgende zomer keert die talkshow ondanks hoge kijkcijfers niet terug. RTL 7 probeert deze zomer overigens Tour du Jour uit, al eerder op de avond.

Smeets stelt dat zijn exit te maken heeft met ‘de versobering die helaas ingezet moet worden’. Hij heeft geen goed woord over voor de bezuinigingen op cultuur door het kabinet Rutte. “Ik vind dat de NOS gedaan heeft wat het gedaan kan hebben. Ik kan me hier nu in vinden, maak er geen punt van en wordt geen knorrige oude man. Ik ga met open vizier allemaal leuke dingen doen.”

Zie ook:
- Mart Smeets neemt afscheid na Olympische Spelen 2012

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Mart Smeets wilde nog niet weg bij NOS

  1. Remko

    Misschien moet de NOS dan ook maar eens een evenement aan een adere omroep overlaten. RTL4 zou denk ik graag een Tour doen.

      /   Reply  / 
  2. remko

    haha, RTL is in een woord kut en simpel. Alleen mensen met een laag iq kijken RTL. Ik zou de tour niet willen zien op RTL. Moet je dat commentaar voorstellen. Zal wel barslecht zijn bij RTL zoals gewoonlijk. Verder wil ik zeggen dat ik het erg betreur dat Mart Smeets stopt. Hij was een icoon van de wieler en schaatssport. Hij was een speciaal mens. Met het stoppen van Mart Smeets zit er voor mij geen speciale commentator bij.

      /   Reply  / 
    1. MM

      Echt een reactie van iemand met een hoog IQ!

        /   Reply  / 
  3. Jeffrey

    Zeker voetbal e.d. wordt graag overgenomen door andere zenders. Ik zie dan ook geen nut meer voor de NOS om dat zelf te verslaan op tv. Alleen voor de sporten die anders niet te zien zouden zijn op tv, mag de NOS inspringen. Zal al een hoop geld besparen denk ik zo.

      /   Reply  / 
  4. Gottfried

    Die Smeets moet niet zo vreselijk zeuren! Zelf ingenomen heer.

      /   Reply  / 
  5. els

    lieve Mart ik wens jou nog vele jaren tour en SNAP DUS ECHT NIET DAT JE MOET STOPPEN
    Ze zijn gek geworden bij de nos, ik volg je al vanaf kind ik woonde ook in Haarlem en het KAN DUS NIET MISSEN DAT IK ROEP
    LAAT MART SMEETS BLIJVEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
    1. koos

      het is een zegen voor sportminnend nl dat deze man stopt!!!!!

        /   Reply  / 
  6. Koos Rijkhoff

    Mart presenteert de avondetappe op een geweldige en vakkundige wijze.In de laatste uitzending (23-07-2011) het fantastische nieuws dat in 2012 dit programma alsnog uitgezonden gaat worden door deze vakman.Hulde aan de NOS voor dit wijze besluit.

      /   Reply  / 
  7. miek jansen

    Yessss!
    Mart Smeets heeft zelf bewezen dat de NOS een grote fout dreigde te maken met zijn fantastische avondetappe na 2011 te stoppen.
    Gelukkig zijn ze op dit besluit teruggekomen want niemand zou het op zijn onnavolgbare manier kunnen overnemen!
    Gefeliciteerd Mart!!!!

      /   Reply  / 
  8. Martijn Bakker

    Kan ik dat jammer vinden, ja dat vindt ik jammer..

      /   Reply  / 
  9. Joop Nuijten

    Zeker vind ik het ook jammer als Mart Smeets zou stoppen , want bij de Avondetappe van de NOS zullen ze niet gauw zo iemand in zijn plaats krijgen !

      /   Reply  / 
  10. wil van pinxteren

    ik heb ergens geen zin, in alweer de ronde van frankrijk,maar heb toch elke keer gekeken naar het programma met Mart en daar komt toch het plezier er weer in hoe hij het zo spannend met zijn goede kennis van zaken en geestige commentaar het over kan brengen.
    Meneer Smeets hou vol,ik ben zelf 10 jaar ouder en werk ook nog steeds en daar blijf je jong bij……Chappeau Mart Smeets

      /   Reply  / 
  11. Wil

    Kan niet wachten tot Smeets zijn biezen pakt
    Kijk al jaren bewust niet me naar Smeets maar
    net gekeken naar sportzomer omdat Ranomi goud heeft gewonnen..
    Met tegenzin en afschuw de zelfingemomen Mart Smeets show afgekeken ……..

    Tijd om afscheid te nemen !!!!!

      /   Reply  / 
    1. Dick

      De zelfingenomen arrogante Smeets had al 15 jr geleden moeten stoppen!!
      De man gaat tijdens intervieuws er tot z’n elleboog in maar blijft voor God spelen.
      Wat mij betreft: meteen van de buis en nooit meer iets van zich laten horen, de kwal!!

      *Wil, ben het volledig met je eens.

        /   Reply  / 
  12. Joop Nuijten

    Zelf sta ik al met mijn grootste hobby al 57 jaar op de Dansvloer met Stijldansen , en wat ik in die periode van mijn Leven in mee heb mogen maken !
    Maar nu vooral met de Olympische spelen , als ik weet dat Mart Smeets op T V is dan sla ik het Dansen een keer over !
    Dongen

      /   Reply  / 
  13. Pingback: Mart Smeets haalt schouders op bij golf van kritiek | Zappen

  14. R.Puister

    wat me het meeste tegen staat bij smeets.is dat hij zich zelf zo ontzettend belangrijk vindt.ik zap dat ook altijd weg als ik zijn hoofd in beeld zie komen.weg wezen Mart ga maar interresant doen in Frankrijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>