SBS hevelt alle sport over naar Veronica

SBS 6 zal vanaf het nieuwe seizoen niet langer sport uitzenden. De uitzendrechten die de zendergroep in zijn portefeuille heeft, worden voortaan benut door Veronica. Het gaat onder andere om de KNVB-beker maar ook enkele oefeninterlands van het Nederlands elftal. Daarvoor werd de programmering op SBS 6 telkens opengebroken, waardoor de zender soms een liveshow van Popstars oversloeg. Dat is vanaf 2011/12 dus verleden tijd.

Afgelopen seizoen waren enkele interlands al op Veronica te zien en dat resulteerde in prima kijkcijfers. De zendergroep heeft onder andere Hans Kraay Jr. en Jan Joost van Gangelen als sportverslaggevers. Harry Vermeegen heeft deze zomer de overstap naar RTL 7 gemaakt.

Zie ook:
- Veronica voor het eerst met EK-kwalificatieduel
- Ontknoping KNVB Beker live bij Veronica: FC Twente – Ajax
- Harry Vermeegen maakt transfer naar RTL 7
- Jan-Joost van Gangelen tekent 4-jarig contract bij SBS

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “SBS hevelt alle sport over naar Veronica

  1. Erick

    Past perfect bij de doelgroep. Problemen voor wedstrijden die al 18:00 beginnen (17:30 voorbeschouwing) is straks verleden tijd… gerucht gaat dat Disney XD het kanaal gaat delen met RTL8 vanaf januari 2012. RTL telekids wordt een klein kinderblok op RTL4 tussen 12:00 en 14:00.

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Sorry dat gerucht gaat al zolang…. Zelfs al toen JETIX er nog was… Dat alles uitgezonden zou worden op rtl8…

      /   Reply  / 
  3. rh

    SBS komt begin 2012 waarschijnlijk met de volgende programma’s:

    NIEUWE BUREN
    ‘My parents are gonna love you’, maar dan net iets anders. In een leegstaand huis trekken de nieuwe bewoners in. Hierbij trekken ze zoveel aandacht dat de nieuwe buren langs zullen komen. Eenmaal binnen gelokt worden ze verder in de maling genomen.

    IK ZING DIT LIED SPECIAAL VOOR JOU
    Een muzikale verrassing voor een dierbaar iemand wordt met een bekende artiest voorbereid. Ook is er veel aandacht voor het verhaal achter de verrassing.

    SMERIGE ZAAKJES
    Rob de Geus gaat op zoek naar de smerigste bedrijfskantine van Nederland.

    TOPPERTJES
    Programma waarin Gerard Joling en Nance organiseren dat een kind een dag uit het leven van zijn of haar idool leeft. Ook een meet and greet met het idool hoort hierbij.

      /   Reply  / 
  4. bart

    herman kun je niet eens een tips / geruchten onderwerp ofzo maken, die reacties over hele andere zaken in allerlei blog posts zijn irritant.

    ik vind het wel jammer, levert weer onderbrekingen in series op.

      /   Reply  / 
  5. Jordy

    Ze zouden moeten stoppen met die talentenshows. We hebben het nu wel gezien hoor mensen, we zijn bijna 9 jaar verder na Idols 1, kom op.

      /   Reply  / 
    1. Hahaha

      Leg dat maar uit aan al die gekken die er na kijken.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>