Kijkcijfers vrijdag: Popstars kruipt richting miljoen, HGT wint weer

Ook de vijfde aflevering in de strijd Holland’s Got Talent – Popstars is gewonnen in het voordeel van RTL. De show met Robert ten Brink trok 1,4 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Popstars kwam uit op 947 duizend kijkers. Beide talentenjachten zijn sinds de start vorige maand gestaag omhoog geklommen, al werd SBS nog niet beter bekeken dan de RTL-variant.

Gisteren kwamen verder alleen het NOS Journaal en Hart van Nederland boven het miljoen.

Nederland 1 deed het verder met herhalingen van Flikken Maastricht, Jan Smit: De Zomer Voorbij. Ook was er een nieuwe Tros Muziekplein op het Feest en Knevel + Van den Brink, welke beide rond de 700 duizend kijkers scoorden.

De scores op Nederland 3 zijn beroerd. Pas om 22.00 uur komt On Air boven de 200 duizend kijkers uit, daarvoor zit het allemaal lager. Het Sportjournaal met daarin het begin van de Eredivisie deed 755 duizend kijkers. Laatstgenoemde gaat overigens in september op in Nieuwsuur, de nieuwe late night actualiteitenrubriek van Nederland 2.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: RTL-film Shawshank Redemption wint
- Kijkcijfers zaterdag: SBS scoort met Johan Cruyff Schaal
- Kijkcijfers: Holland’s Got Talent bijna dubbele Popstars

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Popstars kruipt richting miljoen, HGT wint weer

  1. Topmodel

    Die Dan Karaty zat in launch my line, wat elke maandagavond op rtl5 (modellenavond=mijn tvavond) wordt uitgezonden. In nl is hij bekend, daar lag hij de eerste aflevering eruit. Zal hij het hele jaar in NL blijven en dus jureren in al die programma’s? Hoe doet dit trio het eigenlijk? Het lukt mij echt niet om naar soppende Patricia als jurylid te kijken. Voor de rest vind ik haar wel ok. Wat popstars betreft valt het me al een tijdje op dat de reclames wat normaler zijn. Helaas draait dit programma om kneuzen, naarmate de liveshows vorderen merk je dat het inderdaad te veel om kneuzen draaide en zijn de kandidaten simpelweg niet goed genoeg om te concurreren met winnaars van de rtlshows.

      /   Reply  / 
  2. Schandalig

    Weer een lek bij Popstars. Iemand heeft gisteravond de namen van de mensen die doorgaan naar de liveshows op Mediacourant gegooid. Deze site is zo correct geweest om de post snel te verwijderen. Maar het lijkt er wel op dat SBS6 slachtoffer wordt van een sneue strijd binnen het Popstars produktieteam. Te triest voor woorden dat mensen hun eigen werkgever zo benadelen.

    http://www.mediacourant.nl/?p=78263#comments

      /   Reply  / 
    1. Anoniempje

      Bart Bakker en Martijn Ninkeula hebben het toch niet gezien. Die waren te druk met de Gaypride. En ik denk ook niet dat Tina er van wakker heeft gelegen.

        /   Reply  / 
      1. Joost

        Sssstttt.. die zit nog in de kast! En de kijkcijfers van Popstars zijn gestegen dus er ligt inderdaad niemand wakker van die berichtjes.

          /   Reply  / 
  3. JaJa

    “Beide talentenjachten zijn sinds de start vorige maand gestaag omhoog geklommen, al werd SBS nog niet beter bekeken dan de RTL-variant.”

    Dit is feitelijk onjuist. Vorige week scoorde Popstars bedroevend slecht, met zo’n 750.000 kijkers. Die weken daarvoor scoorde het beter. Dat is dus niet ‘gestaag omhoog klimmen’ zoals jij in je artikel schrijft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>