Veel valkuilen voor Madiwodovrijdagshow; hoop op succes

Eén van de nieuwe tv-projecten waar met speciale aandacht naar wordt gekeken is de Madiwodovrijdagshow van BNN. Nederland 3 probeert het weer met een late night show, Paul de Leeuw moet zijn mindere successen van vorig jaar doen vergeten bij het publiek, het is de eerste samenwerking tussen Vara en BNN èn het is de tv-vuurdoop van Erben Wennemars. Kortom: de Madiwodovrijdagshow staat om heel veel redenen in de belangstelling. Verschillende kopstukken uit de mediawereld steken de kop boven het maaiveld uit, maar gaat deze er ook worden afgehakt? Er zijn heel wat valkuilen te noemen…

Om maar met de deur in huis te vallen: het zal zeker niet meteen helemaal perfect zijn. Sowieso gebruiken Paul de Leeuw, Filemon Wesselink en Erben Wennemars de week van het TV Lab om een eerste vorm te vinden. Na drie proefopnames die niet zullen worden uitgezonden krijgen we deze week dus eigenlijk nog vijf proefopnames, waarbij de feedback van de kijker zeer van pas zal komen voor de verdere ontwikkeling.

Het TV Lab zal vermoedelijk ook zorgen voor een lastige lead-in. Want elke avond compleet nieuwe programma’s voor de kijker, dat is niet echt een garantie gebleken voor hoge kijkcijfers. Ook dat zal waarschijnlijk pas aantrekken naarmate de Madiwodovrijdagshow zijn vorm vindt – al is de tendens de laatste paar jaar ook dat programma’s sneller dan ooit worden afgerekend op diezelfde kijkcijfers. Laten we daarom hopen dat BNN, Vara, Eva Media (producent) en netmanager Roek Lips een lange adem hebben.

Want ja, een dagelijks programma succesvol lanceren is lastig. De Wereld Draait Door was ook al de zoveelste poging op dat tijdslot en begon erg kwakkelend. Daarvan weet de kijker nu dat de tv in de vooravond prima op Nederland 3 kan voor leuke, luchtige gesprekken, lichte kunst en cultuur maar verder ook prima dient als behang bij thuiskomen/koken/eten/afwassen.

Pauw & Witteman is juist de journalistieke dagafsluiting. Bij nieuwsloze periodes geen must om te zien, maar de twee hebben wel het gesprek van de dag. En in meer turbulente tijden is het wèl een nieuwsmakend programma.

De Madiwodovrijdagshow zal dus moeten proberen bepaalde ijkpunten te creëren waarvoor de kijker afstemt zo ‘s avonds laat. Dat kan Hans van der Togt op woensdag zijn, die als ‘bladzuiger’ (op zijn Engels uitspreken) de roddels doorneemt zoals te lezen in de roddelbladen. Of een gast die gedurende heel de week terugkeert, zoals in deze eerste week Ilse deLange. Of het wekelijkse sportitem van Erben Wennemars.

Dat de Madiwodovrijdagshow dan geregeld zal moeten (uit)wijken voor sport op Nederland 3, helpt natuurlijk niet bij het opbouwen van een band met je kijker.

Kortom: Paul, Erben en Filemon beginnen aan een zware kluif. Ik hoop oprecht dat het gaat lukken met de Madiwodovrijdagshow. We geven het even de kans.

Madiwodovrijdagshow, 22.00 uur, BNN/Vara, NL3

Zie ook:
- Roek Lips: TV Lab 2010 meer eigen product en social media
- NPO-baas Gerard Timmer blikt vooruit op seizoen 2010/11
- Van der Togt met Rad van Fortuin in MaDiWoDoVrijdagShow
- Paul de Leeuw wijkt straks voor Champions League voetbal
- Erben Wennemars naar BNN; show met Paul en Filemon
- Galjaard: Voorlopig geen late night show op RTL 4

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Veel valkuilen voor Madiwodovrijdagshow; hoop op succes

  1. Ralph

    Het wordt zeker een zware kluif, maar men heeft ook voordelen:
    - tijdstip: van 22 tot 23 is voor doordeweeks een prettige dagafsluiter
    - humor: er zal ongetwijfeld wat te lachen zijn.
    - gasten: in het verleden heeft Paul bewezen op z’n tijd opmerkelijke gasten te kunnen regelen.
    - zender: op ned.3 hoeft men geen 1 miljoen kijkers te scoren om succesvol te zijn. Zo’n 300.000 is al helemaal niet verkeerd.

    Al met al ga ik het programma zeker volgen komende tijd.

      /   Reply  / 
  2. Chiel

    De tijd lijkt me nog het grootste probleem. Vaste series en programma’s die mensen kijken lopen tot 22.30 uur.

    Hopelijk een groot succes voor Paul, dat mag ook wel een keertje!

      /   Reply  / 
  3. Sven van der Mann

    Een keertje? Hij heeft zichzelf de mindere successen aangedaan door zijn kijkers in de steek te laten. And guess what? Hij gaat weer niet slagen!

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Is toch logisch dat hij wat anders wil, hij was wel klaar met die wensen. In de nieuwe vorm keken de mensen niet… Nu misschien wel

        /   Reply  / 
  4. edward

    sorry maar ik vind erben niet echt een presentator hoor .

      /   Reply  / 
  5. martin

    Als het gemiddeld tussen 400/500 duizend kijkers trekt dan is het voor Ned3 een succes.

      /   Reply  / 
  6. bart

    paul heeft het gewoon tot het eind goed gedaan op zaterdag, natuurlijk het zijn er meer geweest maar er was ook minder concurrentie (blijkbaar doet linda iets goed, wat weet ik ook niet). men moet vooral niet zulke successen om 22:00 op ned3 verwachten.

      /   Reply  / 
  7. lous

    eindelijk weer eens met plezier naar Paul de Leeuw gekeken. Leuk dat Wennemars erbij is. Ga zo door, dan vergeten we hopelijk snel de Paul de Leeuw van vorig jaar.

      /   Reply  / 
    1. Miep Meppen maar

      Heeft Wennemars Paul de Leeuw helemaal total-los geslagen dan? Zo hard in zijn kruis(je) geschopt dat zijn zakhaar boven zijn oren naar buiten groeit. Hem zo diep zijn tong uitgesneden dat hij vanobderen ook gelijk gecatreerd is; en waardoor de film over de diepe keel waar een heel club-lid in verwijnt, totaal niets meer zegt. Of was het nog erger?
      Wennemars verdiend een medaille!

        /   Reply  / 
  8. jolanda

    IK GEEF JULLIE EEN KANS !!!!
    ik ga deze week kijken, en dan hoor je meer succes.

      /   Reply  / 
  9. Edith

    Al sinds heel jong ben ik groot Paul de Leeuw fan!
    En snappen doe ik het wel een beetje dat hij een iets andere weg in wil slaan.
    Alleen moet hij er denk ik wel voor oppassen dat het soms ook even serieus kan/mag.
    En daarbij die Wennemars, ja die mag van mij thuis blijven.

    Succes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>